Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Betina71 »

ata62 pisze:Witam wszystkich forumowiczów a szczególnie tych z mazowieckiego.
Czy byłoby dużym wysiłkiem dla Was po dodzwonieniu się do wszechmocnych Pań z NFZ, podzielenie się informacjami,
dokąd są zwroty. W dalszym ciągu nie mogę się dodzwonić - w czym mój problem: otóż balneolog wypisał miejscowości nadmorskie
(mój numer w kolejce ok. 2400 - wg moich wyliczeń wyjazd wrzesień/październik ).
Chciałabym wyjechać już teraz ze względów osobistych gdziekolwiek.
Wiadomość o zwrotach pomogłaby mi i innym zorientować się na co mogę liczyć . Szkoda, że nie mogę z kimś się zamienić.
Pozdrawiam wszystkich.
Ja nie z mazowieckiego ;) i przepraszam,że się wcinam. Musisz się sama jakimś cudem dodzwonić po zwrot. Nic Ci nie da informacja gdzie i jakie to są zwroty :twisted: . Dzwonisz,słyszysz,ze jest no i bierzesz lub nie :) A skoro Tobie to nie robi różnicy to dzwoń do skutku bo innej możliwości otrzymania zwrotu z wyjazdem krótkoterminowym niestety nie ma.
Powodzenia Ci życzę ;) i pozdrawiam z Katowic
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Mam takie pytanie , które nasunęło mi się po przeczytaniu wpisu - ata62 -
Jeśli balneolog wpisze np. podgórskie , to czy ze zwrotu można dostać np nadmorskie :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

wg mnie tak czasem skierowanie jest kompletnie gdzie indziej niż zaproponuje lekarz co najmniej dwa razy zamiast nad morze dostawałem w góry lub odwrotnie ,mają miejsce to wciskają gdzie się da
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Witam wszystkich. ja miałam wskazania nadmorskie. Jadę w góry a konkretnie w Bieszczady. Zwroty jeśli są to nie zawsze tam gdzie mamy preferowane. I jeśli nie ma przeciwskazań lekarskich to należy brać gdzie jest miejsce. Tak uważam.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wienia się nie odzywa. Wiecie co u niej?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nic,cisza...pewnie nic nie złapała i jest smutna :( a tyle wcześniej było propozycji i odrzucała.... :(
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja też odrzuciłam wcześniej Inowrocław. I postanowiłam sobie że cokolwiek będzie to biorę. Najgorsze że nie mam jeszcze w ręku skierowania. Wczoraj mieli mi wysłać. Wiadomo weekend. Jak w poniedziałek nie przyjdzie to co zrobię? Wieczorem mam o 20.00 pociąg.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hana51 pisze:Ja też odrzuciłam wcześniej Inowrocław. I postanowiłam sobie że cokolwiek będzie to biorę. Najgorsze że nie mam jeszcze w ręku skierowania. Wczoraj mieli mi wysłać. Wiadomo weekend. Jak w poniedziałek nie przyjdzie to co zrobię? Wieczorem mam o 20.00 pociąg.
Zdarza się ale z drugiej strony odrzucanie,niewykorzystane sytuacje mszczą się w życiu ( myślę o zwrotach odrzucanych )
Podziwiam cierpliwość. A nie miałaś opcji by odebrać osobiście? ;) skierowanie?Ciężko będzie eh do poniedziałku...moje skierowanie szło priorytetem aż 3 dni :(
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę jeszcze czy ew. nie dostałabym duplikatu. Mogłam odebrać osobiście. Dostałam zwrot po 14.00. Byłam pod takim wrażeniem, że ani nie pomyślałam o tym. Szkoda że pani w NFZ nie podpowiedziała czy mogę podejść. Ja byłam tak zakręcona ech......Będę rano w poniedziałek dzwonić co robić.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Podekscytowana byłaś i nie myślałaś o tym.Fakt.Rano dzwoń i popytaj,może jakaś kopia czy duplikat ?
ODPOWIEDZ