Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Lewek »

Hana51 pisze:Witam wszystkich. ja miałam wskazania nadmorskie. Jadę w góry a konkretnie w Bieszczady. Zwroty jeśli są to nie zawsze tam gdzie mamy preferowane. I jeśli nie ma przeciwskazań lekarskich to należy brać gdzie jest miejsce. Tak uważam.
Hana - Rymanów to raczej Beskid Niski, do Bieszczad jest jeszcze sporo km . Osobiście jakbym miała wybór między Inowrocławiem, a Rymanowem, wybrałabym to drugie uzdrowisko , z prozaicznego powodu - kocham góry :D . Hana , życzę Ci z całego :serce: zadowolenia z tego wydzwonionego w pocie czoła zwrotu ;) :D
Wienia, co z Tobą, kciuki trzymałyśmy . Oj, czuję, że znowu kicha ... Głowa do góry i próbuj dalej :D Jesteśmy z Tobą :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Lewek pisze:
Hana51 pisze:Witam wszystkich. ja miałam wskazania nadmorskie. Jadę w góry a konkretnie w Bieszczady. Zwroty jeśli są to nie zawsze tam gdzie mamy preferowane. I jeśli nie ma przeciwskazań lekarskich to należy brać gdzie jest miejsce. Tak uważam.
Hana - Rymanów to raczej Beskid Niski, do Bieszczad jest jeszcze sporo km . Osobiście jakbym miała wybór między Inowrocławiem, a Rymanowem, wybrałabym to drugie uzdrowisko , z prozaicznego powodu - kocham góry :D . Hana , życzę Ci z całego :serce: zadowolenia z tego wydzwonionego w pocie czoła zwrotu ;) :D
Wienia, co z Tobą, kciuki trzymałyśmy . Oj, czuję, że znowu kicha ... Głowa do góry i próbuj dalej :D Jesteśmy z Tobą :serce: :serce: :serce:
No ale to te okolice ( mam namyśli Bieszczady).
Wienia chyba ma doła. Bidulka. Szkoda. Ale nie wierzę żeby się nie udało. Nie może się teraz poddać! Czuję że w końcu jej się trafi.
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

Witam wszystkich po długiej nieobecności,myślę że spora grupa wypadła z kolejki,zdobywając upragnione zwroty :D .Teraz weekend i pociąg znów będzie stał.Ale od poniedziałku powinien ruszyć z zawrotną szybkością :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Gholewka no nareszcie mogę pisać,złosliwość rzeczy martwych,własnie się skubaniec tyle czasy akyualiował.Próbowałam parokrotnie, uśilnie z komputera wnuka,ale w żaden sposób nie mogłam się zalogować.Posty czytałam i :twisted: mnie brali ,ze nie mogłam odpowiedzieć.Ale do rzeczy.
Już się ucieszyłam bo pani poprosiła o numer skierowania i mówi cyba coś dla pani mam,już się ucieszyłam bo pani wie ,że ja nad morze,ale sprawdziła i niestety skierowanie na inny profil,więc w poniedziałek kazała dzwonić,no to do poniedziałku.Wszystkim którzy mi kibicują serdeczne dziękuję :serce:
Również powodzenia i wytrwałości dla ubiegajacych się tak jak ja o zwroty. :kwiat:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

GIENIA pisze:Mam takie pytanie , które nasunęło mi się po przeczytaniu wpisu - ata62 -
Jeśli balneolog wpisze np. podgórskie , to czy ze zwrotu można dostać np nadmorskie :?:
Gieniu może być inny rejon tylko skierowanie ze zwrotów musi mieć taki sam profil jak nasze.Jeśli mamy zakwalifikowany profil np reumatologia,to skierowanie ze zwrotów
również musi mieć taki profil.Własnie wczoraj na ten temat rozmawiałam .Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Wienia :serce: Będę bardzo mocno trzymać za Ciebie żeby w końcu się udało. Musi się udać! Ze mną było tak samo i patrz jadę. Ty też pojedziesz może już po niedzieli kto wie! :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Gratuluję Hana udanego "polowania" .. życze pomocnych Ci zabiegów , pięknej pogody , fajnego towarzystwa :serce:

Wieniu , nie poddaj się , nowy tydzień przyniesie Ci oczekiwany zwrot :serce:

Pogodnego weekendu wszystkim życzę :kwiat:
nika50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: nika50 »

Wienia pisze:Gholewka no nareszcie mogę pisać,złosliwość rzeczy martwych,własnie się skubaniec tyle czasy akyualiował.Próbowałam parokrotnie, uśilnie z komputera wnuka,ale w żaden sposób nie mogłam się zalogować.Posty czytałam i :twisted: mnie brali ,ze nie mogłam odpowiedzieć.Ale do rzeczy.
Już się ucieszyłam bo pani poprosiła o numer skierowania i mówi cyba coś dla pani mam,już się ucieszyłam bo pani wie ,że ja nad morze,ale sprawdziła i niestety skierowanie na inny profil,więc w poniedziałek kazała dzwonić,no to do poniedziałku.Wszystkim którzy mi kibicują serdeczne dziękuję :serce:
Również powodzenia i wytrwałości dla ubiegajacych się tak jak ja o zwroty. :kwiat:
"Wienia"]
Przy tak licznych wcześniejszych zwrotnych ofertach NFZ dal Twego profilu,
mam nadzieję że z nowym tygodniem będzie tylko lepiej :kwiat:
Trzymam kciuki :kwiat:
Dzwoń :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Halo halo co tam słychać w sprawie Waszych zwrotów? :kwiat: ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nikt nie odpowie nikt nic nie napisze wszyscy dzwonią :lol:
ODPOWIEDZ