Zamienię pobyt w sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Zamienię pobyt w sanatorium

Post autor: adamadi »

I tak jak jest napisane wyżej jest :idea:
Ale najlepiej pisać kilka stron,domysłów i przypuszczeń zamiast ruszyć się z przed komputera
do najbliższego NFZ ;) A jak wiadomo osobiste załatwienie sprawy jest najskuteczniejsze
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Anzuga samemu nie można zamienić sanatorium :)
Wysłalam skierowanie do sanatorium do funduszu celem przesunięcia terminu :roll:
Termin wyjazdu sanatoryjnego nałożył się , z wcześniej planowym przyjęciem szpitalnym :shock:
Termin wyjazdu przesunęli ,ale miejsce przydziału pozostało takie same :shock:
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Tak sobie myślę .... a gdyby tak dwie osoby , o tym samym profilu leczenia , same zgadały się , np. na tym forum , i poszły jednocześnie ze skierowaniami do swojego Funduszu z prośba , aby te skierowania Im zamieniono .... moze by poszli na rękę :?: :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wątpię -niema Gienia takiej opcji zamknijcie już ten temat nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie bo to by znaczyło,że ktoś ich może posądzić ,że np jakieś osoby które są gdzieś tam w kolejce zostały pominięta a tu dwie "dogadały " się i ta jedna znacząco zyskała kosztem innych, to się musi dziać oficjalnie bo oni by się zamotali całkowicie z kwitami
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

tomaszsanat pisze:witajcie .Zeby zamienic sanatorium trzeba po pierwsze napisac podanie do nfz wraz ze skierowniem Nie ma zadnego problemu składasz podanie cos tam umotywujesz i jedziesz kiedy chcesz i gdzie chcesz Pozdrawiam tomasz
Nie do końca się zgadzam z tym co napisał Tomasz.
Początek jak najbardziej się zgadza; trzeba zwrócić skierowanie z prośbą o zmianę
terminu i umotywować. Natomiast to co podkreśliłem i wyróżniłem kolorem to
totalna bzdura jakiej dawno już nie czytałem. Co to ma być dowcip roku, czy co?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

milenista pisze:(...)nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie (...) to się musi dziać oficjalnie (...)
Więc jak, zamienią czy nie?
Najpierw piszesz że nie zamienią, a później dodajesz że to musi dziać się oficjalnie?
Uważam tak jak GIENIA; jeśli dwie osoby w jakiś sposób (np. na tym forum) odnajdą się i dogadają,
mają skierowania w to samo miejsce, ten sam profil leczenia, jest wystarczający czas na
dokonanie dla nich korekty w sanatorium, a chcą się tylko zamienić terminami wyjazdu nie sądzę,
żeby fundusz nie wyraził na to zgody. Tu nie ma nikogo o co posądzać. Wszystko jest do sprawdzenia.
Po prostu "Malinowska" z "Kowalską" zamieniły się terminami ( na swoją prośbę i za zgodą NFZ) i nic poza tym.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2016 20:16 przez Dzia_dek, łącznie zmieniany 1 raz.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Natomiast to co podkreśliłem i wyróżniłem kolorem to
totalna bzdura jakiej dawno już nie czytałem. Co to ma być dowcip roku, czy co?
Otóż to. Możliwe, że w którymś NFZ mają taki luksus, że sobie wybierają gdzie chcą i kiedy chcą.

Tak to można sobie pojechać prywatnie i to z odpowiednim wyprzedzeniem.
Ja aby wyjechać teraz tam gdzie chcę rezerwację robiłem już w styczniu.

Co do wyjazdów razem. Również takiej opcji nie ma.
Mogą wyjechać małżonkowie (65 lat) gdy spełniają określone warunki tj.
gdy mają skierowanie o podobnym profilu leczenia.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dzia_dek pisze:
milenista pisze:(...)nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie (...) to się musi dziać oficjalnie (...)
Więc jak, zamienią czy nie?
Najpierw piszesz że nie zamienią, a później dodajesz że to musi dziać się oficjalnie?
Uważam tak jak GIENIA; jeśli dwie osoby w jakiś sposób (np. na tym forum) odnajdą się i dogadają,
mają skierowania w to samo miejsce, ten sam profil leczenia, jest wystarczający czas na
dokonanie dla nich korekty w sanatorium, a chcą się tylko zamienić terminami wyjazdu nie sądzę,
żeby fundusz nie wyraził na to zgody. Tu nie ma nikogo o co posądzać. Wszystko jest do sprawdzenia.
Po prostu "Malinowska" z "Kowalską" zamieniły się terminami ( na swoją prośbę i za zgodą NFZ) i nic poza tym.
oj oj oj chyba masz słaby dzień :D ,że musi się dziać oficjalnie chodzi mi o sytuacje ,że jakiekolwiek ruchy muszą być np jak to opisałeś sam wyżej poprzez podanie o nowy termin i oddanie skierowania nic innego nie miałem na myśli na tyle mam rozumu by sam sobie nie zaprzeczać :)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

milenista pisze: oj oj oj chyba masz słaby dzień :D (...)
Choćby nawet to to nie jest powód żeby pisać do mnie w ten sposób.
Tak delikatnie mówiąc to jest nieuprzejme. To po pierwsze, a po drugie;
milenista pisze:(...) że musi się dziać oficjalnie chodzi mi o sytuacje ,że jakiekolwiek ruchy muszą być np jak to opisałeś sam wyżej poprzez podanie o nowy termin i oddanie skierowania nic innego nie miałem na myśli na tyle mam rozumu by sam sobie nie zaprzeczać :)
No właśnie wcześniej pokazałem, że sam sobie zaprzeczasz.
Ja nie wiem co autor ma na myśli, ani o jakie sytuacje mu chodzi.
Trzeba było opisać dokładnie nie zostawiając "pola" na domysły
bo potem tak to właśnie wychodzi, że każdy sobie Twoją wypowiedź
interpretuje dowolnie. Tak to już jest ze słowem pisanym.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

milenista pisze:Wątpię -niema Gienia takiej opcji zamknijcie już ten temat nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie bo to by znaczyło,że ktoś ich może posądzić ,że np jakieś osoby które są gdzieś tam w kolejce zostały pominięta a tu dwie "dogadały " się i ta jedna znacząco zyskała kosztem innych, to się musi dziać oficjalnie bo oni by się zamotali całkowicie z kwitami
Skoro dwie osoby miałyby skierowania , więc nikt nie zostałby pominięty ....np Kowalska , zamiast Nowakowej jechałaby we wrześniu , a Nowakowa zamiast Kowalskiej w październiku ...ZERO oszustwa ,.... zwykła zamiana terminów ..

Ja tam nigdzie się nie wybieram za kogoś , , mój termin mi odpowiada :)
ODPOWIEDZ