Ale najlepiej pisać kilka stron,domysłów i przypuszczeń zamiast ruszyć się z przed komputera
do najbliższego NFZ

Nie do końca się zgadzam z tym co napisał Tomasz.tomaszsanat pisze:witajcie .Zeby zamienic sanatorium trzeba po pierwsze napisac podanie do nfz wraz ze skierowniem Nie ma zadnego problemu składasz podanie cos tam umotywujesz i jedziesz kiedy chcesz i gdzie chcesz Pozdrawiam tomasz

Więc jak, zamienią czy nie?milenista pisze:(...)nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie (...) to się musi dziać oficjalnie (...)
Otóż to. Możliwe, że w którymś NFZ mają taki luksus, że sobie wybierają gdzie chcą i kiedy chcą.Natomiast to co podkreśliłem i wyróżniłem kolorem to
totalna bzdura jakiej dawno już nie czytałem. Co to ma być dowcip roku, czy co?
oj oj oj chyba masz słaby dzieńDzia_dek pisze:Więc jak, zamienią czy nie?milenista pisze:(...)nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie (...) to się musi dziać oficjalnie (...)
Najpierw piszesz że nie zamienią, a później dodajesz że to musi dziać się oficjalnie?
Uważam tak jak GIENIA; jeśli dwie osoby w jakiś sposób (np. na tym forum) odnajdą się i dogadają,
mają skierowania w to samo miejsce, ten sam profil leczenia, jest wystarczający czas na
dokonanie dla nich korekty w sanatorium, a chcą się tylko zamienić terminami wyjazdu nie sądzę,
żeby fundusz nie wyraził na to zgody. Tu nie ma nikogo o co posądzać. Wszystko jest do sprawdzenia.
Po prostu "Malinowska" z "Kowalską" zamieniły się terminami ( na swoją prośbę i za zgodą NFZ) i nic poza tym.

Choćby nawet to to nie jest powód żeby pisać do mnie w ten sposób.milenista pisze: oj oj oj chyba masz słaby dzień(...)
No właśnie wcześniej pokazałem, że sam sobie zaprzeczasz.milenista pisze:(...) że musi się dziać oficjalnie chodzi mi o sytuacje ,że jakiekolwiek ruchy muszą być np jak to opisałeś sam wyżej poprzez podanie o nowy termin i oddanie skierowania nic innego nie miałem na myśli na tyle mam rozumu by sam sobie nie zaprzeczać

Skoro dwie osoby miałyby skierowania , więc nikt nie zostałby pominięty ....np Kowalska , zamiast Nowakowej jechałaby we wrześniu , a Nowakowa zamiast Kowalskiej w październiku ...ZERO oszustwa ,.... zwykła zamiana terminów ..milenista pisze:Wątpię -niema Gienia takiej opcji zamknijcie już ten temat nie zamienią nawet jak pójdziecie we dwie bo to by znaczyło,że ktoś ich może posądzić ,że np jakieś osoby które są gdzieś tam w kolejce zostały pominięta a tu dwie "dogadały " się i ta jedna znacząco zyskała kosztem innych, to się musi dziać oficjalnie bo oni by się zamotali całkowicie z kwitami