Pozdrawiam serdecznie
Sanatorium z ZUS
- VVENUS
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 mar 2016 19:56
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Sanatorium z ZUS
Pozdrawiam serdecznie
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Magda zobaczysz jak to będzie w Twoim przypadku a póki co to kompletuj dokumenty i składaj wniosek
-
MagdaWielkopolska
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 cze 2016 15:49
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Jak już wcześniej wspomniałam róznego rodzaju badania, usg i karty leczenia szpitalnego mam starsze i boję się że o to lekarz orzecznik będzie się czepiać. Ale z drugiej strony jak zobaczy moje ręce z obrzękami to może zlituje się nade mną i mnie zakwalifikuje na wyjazd. Chyba że porobię sobie prywatnie jakieś badania dodatkowe przed komisją i przedstawię świeże. Tylko czy to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto?
- Betina71
- Super Kuracjusz

- ania1701
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2013 08:59
- Staż sanatoryjny: 7
Mam do Was pytanie. Jak myślicie , czy mogę złożyć ponownie wniosek o sanatorium z Zus w sytuacji kiedy byłam w tym roku na przełomie stycznia i lutego. Oczywiście niewiele skorzystałam z zabiegów z powodu grypy , prawie 2 tyg choroby.
Dlatego moje pytanie jw. Na infolinii uzyskałam odpowiedź, że oczywiście mogę składać , jeśli stan zdrowia się nie poprawił. A niestety widoków na poprawę nie ma.
Czytałam tu gdzieś na forum , że raz w roku można wyjechać. Czy ktoś z Was częściej niż raz w roku korzystał?
Z góry dziękuję
- Betina71
- Super Kuracjusz

- ania1701

Pracuję, oczywiście rozważałam co z urlopem lub zwolnieniem. Myślę, że gdybym złożyła w lipcu to chyba i tak początek roku przyszłego wyjazd, poprzednio 5 i pół miesiąca czekałam. Pytanie tylko czy ZUS przyjmie wniosek po pół roku od ostatniego pobytu.
Ale skoro jak piszesz, że jest to możliwe, to chyba spróbuję. Czekam na sanatorium Z NFZ, ale to odległy termin.
Czy twój lekarz jakoś to umotywował?
pozdrawiam
- Betina71
- Super Kuracjusz

ZUS przyjmie wniosek i wezwie Cię na komisję,na której zostanie podjęta decyzja
Za okres pobytu przysługuje Ci zwolnienie lekarskie. Próbuj a ja trzymam kciuki i oczywiście będę czekała na wieści jak się ma Twoja sprawa z wyjazdem z prewencji rentowej.
- ania1701

Wiesz ja chyba nie będę czekać do lipca, spróbuje w tym tygodniu. Dziękuję raz jeszcze
Pozdr
Też składałam wniosek po pół roku od powrotu z rehabilitacji. ( wróciłam w połowie września 2015 i złożyłam w marcu br). Betina jak wg. Ciebie lepiej , aby było napisane w karcie informacyjnej z przebytej rehabilitacji ' pacjentka odczuwa poprawę stanu zdrowia" czy " brak poprawy zdrowia? Pozdrawiam