Kujawiak - Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Kujawiak - Inowrocław

Post autor: Atina »

Z tego co napisała Biedroneczka Inowrocław jest super :D
Przepiękne tężnie w nocy podświetlone i piękny olbrzymi park...tylko czekać mojego wyjazdu :)
I tylko lub aż Niziny...
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Zgadza się Atinko, tężnie w nocy są rzeczywiście pięknie podświetlone, kolory zmieniają się i grają barwami jak na fortepianie ;) :D
Aniu, niestety nie zobaczymy się na spacerku ani w innym miejscu, bo ja 20 już z Inowrocławia wyjeżdżam :( ...
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: AgaC »

Aniu,m ze mną pewnie się spotkasz w Inowrocławiu, bo jedziemy w tym samym terminie :) Tzn ja jadę dzień wcześniej :) Pozdrowienia :)
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2016 20:46
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jumbopapaja »

A kto planuje wyjazd do Kujawiaka w lipcu?
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jak wygląda sprawa parkingu dla samochodu?
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy

Post autor: ania1961 »

Witam
Drugi dzień w Kujawiaku...pobyt z ZUS
Zakwaterowano mnie na Ip - pokój w opłakanym stanie, o czystości nawet nie wspomnę, zabiegi dostosowane do schorzenia zlecone przez p dr Joanna Domagała - bardzo sympatyczna, pomocna, pełna empatii kobieta :-), stołówka ,,licha" ale jedzenie w normie :-), w ciągu dnia utrudnienia wynikające z trwającego remontu - kurz, hałas i ekipy remontowe na każdym kroku :-), otoczenie ładne :-) Personel z małymi wyjątkami traktuje kuracjusza jak zło konieczne :-( Wymuszono na mnie dodatkową opłatę do pokoju - dwójka na moją wyłączność z powodu braku jedynek ( zaświadczenia lekarskie o konieczności przyznania pokoju jednoosobowego nie są brane pod uwagę ) Nikogo nie interesuje stan pacjenta :-) Ma się dostosować do warunków i wewnętrznych zarządzeń - koniec kropka :-)
Okolica bardzo ładna, obiekty warte odwiedzenia oraz sprzyjające relaksowi :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Z całego serca :serce: nie polecam :!: Omijajcie Kujawiak szerokim łukiem :!:
Spokoju, pogody ducha, cierpliwości i bardzo udanego pobytu - jeśli już ktoś tam trafi - Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

O kurcze, toż to aż strach. Okolicę parku, otoczenia i Inowrocławia to znam. Przebywałem kilka lat temu w Energetyku. Natomiast teraz mam skierowanie w lipcu do Kujawiaka. Jestem pełen obaw :-(
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 2 razy

Post autor: ania1961 »

Proszę się nie martwić na zapas, być może państwo będą zakwaterowani na innym piętrze i trafią na przyjzane osoby :-)
Czego życzę :-)
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję za życzenia optymizmu. Również i my życzymy poprawy warunków. Może pogoda wpłynie na niektóre osoby z obsługi i spojrzą bardziej łaskawie na kuracjuszy :-).
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: AgaC »

Ja również jestem w Kujawiaku i moje spostrzeżenia nie są aż tak pesymistyczne;) Cześć pokoi na I p.jest już wyremontowana, korytarz też. Teraz remont jest tylko przy schodach. Ja jestem zadowolona ogólnie, jedyne co mnie wkurza to rozplanowanie zabiegów dla ZUS. W pierwszej wersji miałam basen codziennie o 21.25!!!!! Na szczęście udało mi się to przełożyć, choć wymagało to trochę wysiłku. Pozdrawiam;)
ODPOWIEDZ