Witaj Remik o jakim roku czekania piszesz, po powrocie z sanatorium odczekaj miesiąc lub dwa i ponownie skladaj skierowanie. na następny wyjazd( tak jest w naszym regionie )PozdrawiamRemik pisze:a ja za 89ale zanim ja wyjadę wy wrócicie i już będziecie musiały czekać na kolejny w kolejce do kolejki
a tak na serio mam takie głupie właśnie myśli jeszcze nie wyjechałem a już myślę tak : ok październik jadę ,rok czekania na zapis, dwa w kolejce to kolejny matko jedyna 2019!!!!!lub 20120
Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni
-
forumowicz
Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło
- Remik
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 lip 2016 18:11
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 3
To ciekawe bo nawet doszukując się na stronach NFZ jest,że rok jest karencji i wnioski są odrzucane (niby) a na stronach innych NFZ chcą też to wprowadzić właśnie śladem wielkopolskiego .Nie mniej już mam skierowanie dziś doszło pocztą sprawdzimy najwyżej po powrociepeonia56 pisze:Witaj Remik o jakim roku czekania piszesz, po powrocie z sanatorium odczekaj miesiąc lub dwa i ponownie skladaj skierowanie. na następny wyjazd( tak jest w naszym regionie )PozdrawiamRemik pisze:a ja za 89ale zanim ja wyjadę wy wrócicie i już będziecie musiały czekać na kolejny w kolejce do kolejki
a tak na serio mam takie głupie właśnie myśli jeszcze nie wyjechałem a już myślę tak : ok październik jadę ,rok czekania na zapis, dwa w kolejce to kolejny matko jedyna 2019!!!!!lub 20120
cytat z ich strony"Osoba dorosła może skorzystać z leczenia uzdrowiskowego nie częściej niż 12 miesięcy od daty ostatniego leczenia uzdrowiskowego. Wymóg ten nie dotyczy leczenia w szpitalu uzdrowiskowym i uzdrowiskowej rehabilitacji dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym."
- Remik
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 lip 2016 18:11
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 3
Korzystanie z leczenia uzdrowiskowego (sanatorium) uzależnione jest przede wszystkim od ilości środków, którymi dysponuje oddział NFZ, ilości miejsc w ośrodkach uzdrowiskowych oraz ilości wniosków napływających do oddziału. O ile jednak można złożyć skierowanie tuż po powrocie z sanatorium, to i tak nie zostanie ono zrealizowane wcześniej niż po upływie 12 miesięcy od ostatniego pobytu w placówce. Zważywszy, że terminy oczekiwania na realizację świadczenia w praktyce są dłuższe niż 12 miesięcy, a ważność skierowania wynosi 18 miesięcy od daty wystawienia skierowania może okazać się, że pacjent nie skorzysta z sanatorium z uwagi na utratę ważności skierowania (o utracie ważności skierowania pacjent powiadamiany jest pisemnie). Dlatego lepiej jest "odczekać" kilka miesięcy po powrocie z sanatorium i poprosić lekarza o skierowanie mając na uwadze faktyczny okres oczekiwania na wyznaczenie terminu i miejsca. Trudno jest precyzyjnie określić czas, w którym należy złożyć skierowanie, aby dopasować je np. do sugerowanego terminu. Żadne akty prawne nie dają przywilejów doboru terminów. Jedyną grupą, która ma ustawowe uprawnienia, są to kombatanci, inwalidzi wojenni i osoby represjonowane."
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Szybko wyciągnęłam walizkę i już się pakuję mam 3 dni normalnie mistrzostwo świata ,a jeszcze jutro muszę odebrać skierowanie z funduszu bo nie zdążą go przysłać,kupić bilety ,a fryzjer i pazurki kiedy
- asiulek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 cze 2014 17:02
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 6
-
forumowicz
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Asiulek jak zaczyna się w poniedziałek taki cały tydzień.Ale to takie miłe podróżowanie.asiulek pisze:Wieniuto Ty już prawie w podróży
najważniejszy fryzjer....i kosmetyczna
pozdrawiam
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski