Świnoujście- Admirał I

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Magosia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2011 18:05

Świnoujście- Admirał I

Post autor: Magosia »

Witam:-)
Jadę do Świnoujścia- Admirał I w terminie 13.09.-4.10.2011.
Bardzo proszę o informacje:
Jakie warunki ?- stronę znam, szukam opinii użytkowników.
Jakie zabiegi dla pozawałowca?
Jakie możliwości taneczne- kocham taniec- czy są jakieś wieczorki tańcujące, integracja ??
Jakie propozycje wycieczkowe?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje:-)
Magosia
Magosia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Re: Świnoujście- Admirał I

Madzik- dziękuję:-)
Termin też mi się podoba, bez wakacyjnego tłoku, a może jeszcze ładnie pogogodowo- mam nadzieję.
Już się cieszę - jestem aktywnym kuracjuszem: biorę swoje kijki, liczę na tańce, wycieczki.
I oczywiście- zabiegi- po ostatnim turnusie wróciłam w świetnej formie:-)
Serdecznie pozdrawiam :-)
kuracjuszka39
Na forum od: 01 kwie 2011 19:04

Post autor: kuracjuszka39 »

W Admirale I byliśmy z mężem w kwietniu tego roku. Wrażenia lokalowe jak najgorsze - budynek przeznaczony jest do generalnego remontu (na balkony lepiej nie wychodzić!). Jest to stara poniemiecka willa (wysokie piętra) bez windy. Jest to ważne, bo z II piętra można się zabiegać na śmierć. A zabiegi ułożone przeważnie tak, że od rana do wieczora (i rzadko dało się cokolwiek przełożyć) i tak w tę i z powrotem. W budynku na szczęście jest stołówka przypominająca czasy wczesnego Gierka. To i tak szczęście, bo na tę stołówkę przychodzą też jeść kuracjusze z innych sanatoriów (którzy szczęścia w postaci stołówki na miejscu nie mają). Na stołówce ciasno, a posiłki przywożone (catering), w ilościach minimalnych (świetna kuracja odchudzająca). Panie obsługujące (wtedy) pracowały tam chyba za karę...
W pokojach telewizor z kilkoma kanałami - oczywiście płatny. Ręczniki trzeba wziąć ze sobą, bo dostaje się po jednym (a na niektóre zabiegi wymagane są dwa) i nie są wymieniane przez cały turnus. Podobnie jak pościel. Łóżka bardzo wygodne i to jedyny plus tego sanatorium. Ale wyspać się i tak nie można, bo ilość osób w pokojach, skrzypiące drzwi i podłogi (pod wykładzinami), dudniący prysznic, skutecznie wybijają z najtwardszego snu.
Mimo wielu doświadczeń z sanatoriami, tutaj pierwszy raz spotkaliśmy się ze sprawdzaniem obecności w pokojach już o 21.30. Oczywiście, niektórzy nie otwierali udając, że już śpią... Generalnie pielęgniarki nadgorliwe, a obsługa mało gorliwa.
Bardzo gorliwa także pani animator - ciągle ciągnie na imprezy, wycieczki i balety (wszystko oczywiście płatne).
Zabiegi i obsługa w Rusałce rewelacyjne. Zabiegi można p. doktor zasugerować na pierwszym z nią spotkaniu. Zleci, co będzie mogła. Polecam p. masażystkę (masaż klasyczny) Anię - wyciągnie z człowieka wszelki ból.
Świnoujście jest przepiękne, zwłaszcza o tej porze roku, kiedy już nie ma takich tłumów. Spacery brzegiem to rewelacja. Zakupy polecam robić w Biedronce (zapytać, gdzie jest), bo w części uzdrowiskowej ceny są zabójcze!
To chyba wszystko. Gdyby były jeszcze jakieś pytania, to służę pomocą.
Pozdrawiam serdecznie!
Magosia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za szczegółowe informacje.
Wyjeżdżam pojutrze, przydadzą się uwagi o ręcznikach :-)
Reszta mnie specjalnie nie "przestraszyła" ;-)
Chodzić lubię ( i mogę!), jem mało, zakupów nie planuję, sprawdzaniem obecności się nie przjmuję.
Dzięki za podpowiedź na rozmowę z pania doktor, masaż bardzo lubię:-)

Mam nadzieję,że łazienki ( prysznic, ubikacja) są w pokojach?? Bo to dla mnie ważne.
A jaka możliwość wypożeczania książek?

Serdeczności :-)
ODPOWIEDZ