weryfikacja

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: weryfikacja

Post autor: Felice »

Dagna pisze:OK jutro zadzwonię dopytać czy ktoś inny może podpisać i sama zawiozę,bo to dłuuugi urlop i jak znam swoje szczęście to nie wyrobi się w czasie - policzyłam, że w pracy powinien być 27 dnia, a wiadomo różnie bywa. I tak już ponad 2 miesiące spóźniona ta weryfikacja.
Dagna,żadna różnica jaki lekarz zweryfikuje,ważne żeby potwierdził konieczność leczenia sanatoryjnego.A Gdyby przestał pracować? To co?
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

Faktycznie - więc Pani w rejestracji po prostu mnie spławiła, dzisiaj pójdę i porozmawiam ;) przez te 3 tygodnie to spokojnie wniosek na właściwe biurko może trafić z powrotem. Nie będę czekać.
Dziękuję za podpowiedzi. :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Dagna pisze:Faktycznie - więc Pani w rejestracji po prostu mnie spławiła, dzisiaj pójdę i porozmawiam ;) przez te 3 tygodnie to spokojnie wniosek na właściwe biurko może trafić z powrotem. Nie będę czekać.
Dziękuję za podpowiedzi. :kwiat:

i to jest NAJBARDZIEJ Irytujące to Pani ..Rejestratorka jest Najważniejsza.
Ona decyduje o tym kiedy .
NIE PODDAWAJ się masz swoje Prawa i To Ty dysponujesz Swoim czasem
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Skierowanie było wpięte do karty, rozumiem, że jakbym nie przyszła to by tak sobie leżało i leżało, a przecież zawiadomienie NFZ z mojej skrzynki mogło zginąć. Muszę od nowa zrobić badania, więc mój lekarz by nie zdążył w 30 dni. Pierwszy raz jestem weryfikowana - czy lekarz wypisuje nowe skierowanie? Bo tak zrozumiałam z rozmowy. Koleżanka wspominała tylko o pieczątce i aktualnej dacie i zresztą w innym miejscu tutaj na forum podobnie ktoś opisał, ale chciałabym się upewnić. Po niedzieli już powinnam wszystko załatwić. Ogólnie strasznie zniechęcona już jestem. Może o to chodzi - żeby więcej się nie starać ;)
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Dagna , jak to mówią "co kraj to obyczaj" . Moja weryfikacja trwała u lekarza 1 minutkę . Lekarz bez komentarza przybił pieczątkę i koniec wizyty . Ale pewnie też zależy od rodzaju schorzenia , może nieraz potrzebne są jakieś weryfikujące badania, itp . U mnie to nawet przy składaniu wniosku lekarz nie wymagał żadnych badań ... Myślę, ze nie ma na to ścisłych przepisów i dużo zależy od lekarza ;)
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zawiozłam do Warszawy. Wyników przy mnie lekarz nawet nie wyciągał - oryginały dołączyli od razu do karty, ja dostałam kopie za opłatą. Chyba, że oglądał wcześniej. Myślę, że lekarze nie lubią cudzych pacjentów przyjmować, a przynajmniej ten, ale już mam z głowy. W sumie to mój 3 wniosek do NFZ i pierwszy raz takie zamieszanie. Jeżeli znowu się zdecyduję to postaram się wykorzystać wiadomości z forum i wysłać w takim terminie, żeby przed weryfikacją załapać się na zwrot.
Dziękuję za wsparcie. :kwiat:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zajrzałam do przegladarki i :shock: wróciłam już do kolejki. Ale szybko :D może i przydział dostanę zanim się do zwrotów dodzwonię :lol:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Dagna pisze:Zajrzałam do przegladarki i :shock: wróciłam już do kolejki. Ale szybko :D może i przydział dostanę zanim się do zwrotów dodzwonię :lol:
Próbuj dzwonić o zwroty...może akurat coś się trafi bo jeszcze lato w pełni a i jesień piękna ;) :kwiat:
figus
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2016 12:47
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: figus »

Dzisiaj mija miesiąc od chwili kiedy skierowanie zostało zwrócone do weryfikacji a 3 tygodnie od czasu odesłania po weryfikacji do Łodzkiego NFZ. Skierowanie w dalszym ciągu nie weszło w kolejkę do wyszukiwarki. Po moim telefonie do NFZ miła pani poinformowała mnie, ze skierowanie czeka na weryfikację weryfikacji przez lekarza balneologa. Wesołe jest życie staruszka. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

To nie -WERYFIKACJA -WERYFIKACJI
To NAZYWA się ..BUDŻET
Prawda jest taka ,ze niestety dziś Oficjalnie lub i nie w telewizji podano ,że niestety mocno sypie się budżet państwa
A wiadomo gdzie oszczędza się Najbardziej.
Na Emerytach i Rencistach.
Czyli na grupie ,która czy którą można językiem młodych najbardziej skubać :oops:
ODPOWIEDZ