Kujawiak - Inowrocław
- jumbopapaja
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 maja 2016 20:46
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Kujawiak - Inowrocław
- jumbopapaja
- Pomocny Kuracjusz

- jumbopapaja
- Pomocny Kuracjusz

- wieczorek zapoznawczy w kawiarni „Dolce Vita” w Medical Spa
- w Zakładzie Przyrodoleczniczym w Parku Solankowym, w cyklu koncertowe „Czwartkowe Wieczory z Muzyką Kameralną" - „Festiwalowe randez-vous. BRUKSELA INOWROCŁAW”
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Ja wróciłam w czwartek w nocy i próbuję przyzwyczajać się do codzienności
I powiem tak- Inowrocław super, tężnie piękne szczególnie wieczorami, tereny sprzyjające spacerom.
Rehabilitanci mili, panie pokojowe również. Moja pani doktor ...hmmm.... Po tekście na dzień dobry " A co pani tak kwitnąco wygląda??? I z Zusu pani przyjechała???" wiedziałam,ze raczej się nie dogadamy
Wyjazdu nie żałuję, jednak do Kujawiaka jednak raczej juz nie pojadę. Organizacja dnia mnie tam osłabiała. Zabiegi od 8,30 do 21,30 to porażka. W trzecim tygodniu pobytu naprawdę już nie ma się na nie siły.
Tańczyć najbardziej lubiłam w Solnym Domku, więc pozdrawiam ciepło Karola, który umilał nam wieczory.
PS
Nie byłabym sobą gdybym nie wspomniała- w Romie przy Królówce pyszne żeberka dają
- jumbopapaja
- Pomocny Kuracjusz

Posiłki nie są rewelacyjne, ale można się najeść.
Natomiast życie kulturalne i imprezowe jest do wyboru. Od wieczorków codziennych w wielu miejscach, poprzez koncerty czwartkowe, sobotnio - niedzielne.
Jestem co prawda pierwszy tydzień, ale na razie nie mogę narzekać.
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Poza tym podkreślałam,że jadę z Zusu. My mamy duuuuzo więcej zabiegów. Juz wcześniej pisałam Ci, ze kuracjusze Nfz wyrabiają się ze wszystkim do obiadu.
- jumbopapaja
- Pomocny Kuracjusz

cdn.
- jumbopapaja
- Pomocny Kuracjusz

Obecnie przebywam w Kujawiaku od 13 lipca ze skierowania NFZ. Mieszkam na III piętrze budynku A3. Łazienka trochę inna niż opisuje EMIK. Jest kabina, chociaż jednak bez brodzika. Ale szczelne drzwi zasuwane zdają egzamin. Woda spod prysznica nie wycieka na łazienkę. Lodówka w pokoju. Balkon jest z widokiem na wschód. Zdjęci na stronie Solanki to faktycznie z II piętra.
Reszta według opisu "EMIKA".
Od 2 do 4 plasterków wędliny, 3 plasterki pomidora, kawałek masła, pieczywo bez ograniczeń. Czasami jakiś plasterek sera żółtego, białego albo topiony trójkącik. Na śniadaniach co drugi dzień zupa mleczna w postaci płatków owsianych. Jeśli w menu napisane jest: sałata, to jest to jeden mały listek lub pół dużego. Jeśli ktoś lubi warzywa do śniadania i kolacji może być zawiedziony, ale bardzo dużo osób przynosiło warzywa ze sobą. Kilka razy było coś ciepłego na kolację - jakiś makaron albo pulpet z ryby (moim zdaniem niejadalny). Obiady zupełnie przyzwoite, ale jak ktoś lubi duuuużo mięsa, to może się rozczarować.
Smakowała mi większość zup.
Jumbopapaja, jesteś na miejscu, czy miałeś już "pastę z wędliny"? HIT
Baza zabiegowa dość bogata. Wszystko jest na stronie. Ja byłam raczej zadowolona z zaaplikowanych zabiegów. O planowaniu już pisała AgaC i mogę tylko potwierdzić jej słowa. Wieczorne zabiegi też są. Personel zabiegowy w większości przypadków uprzejmy i pomocny , choć zdarzają się wyjątki.
O bazie rozrywkowej pisać nie będę, bo to temat szeroko opisywany. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Na tyłach Kujawiaka jest mały sklep spożywczy, ale dobrze zaopatrzony, w niedalekiej odległości Żabka, Biedronka i Mila oraz apteka.
Z pobytu w Kujawiaku jestem zadowolona, choć jak czytałam wpisy przed wyjazdem, to trochę się obawiałam. Niepotrzebnie.
A, dla lubiących czytać. W części A5 jest biblioteka. Byłam mile zaskoczona. Nawet mają trochę nowości. Myślę, że każdy, kto lubi czytać , znajdzie coś dla siebie z ulubionego gatunku.
Mam jeszcze pytanie do AgiC. Na którym piętrze są jedynki? . Nie udało mi się tego ustalić.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich z turnusu z przełomu czerwca i sierpnia. Szczególnie tych z drugiego piętra, z którymi wielokrotnie mijałam się na korytarzu.