NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Re: NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Post autor: Anna-K »

Pewnie jest jej dobrze,towarzystwo ma,czas urozmaicony,więc nawet nie ma kiedy zajrzeć na NS.Zda nam relację jak wróci ;)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

oj dobrze,dobrze....w sumie to jest na etapie rozpoznawania terenu i wstępnych obserwacji ;)
Awatar użytkownika
Alis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2016 19:50

Post autor: Alis »

Małopolska wita- mam nr 3700, czekam od września 2014 (profil laryngologia,reumatologia), czy ktoś z obeznanych w temacie może mi powiedzieć przy którym numerze mogę oczekiwać na informacje ze strony NFZ o przyznanym terminie. Wg. wcześniejszych informacji z NFZ miałam otrzymać sanatorium w lipcu/sierpniu. Widzę, że informacja NFZ nijak się ma do kolejki, która wyraźnie zmęczyła się w okresie wakacyjnym i z trudem posuwa do przodu. Trochę się denerwuję, że się tak ślimaczy, bo z początkiem października mam zaplanowany wyjazd i może zrobić się problem. Pozdrawiam przyszłych kuracjuszy.
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: jawa 53 »

Nie dziwię się że koleżanka Wienia nie ma czasu na NS.
Bałtyk, Arka, San, Verano i inne kuszą a jeszcze spacery i nowi znajomi.
Miłego pobytu :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Alis myślę,że najwcześniej możesz dostać przydział na październik,a nawet bardziej bym się skłaniała,że to będzie listopad-grudzień.Teraz kolejka przyhamowała,gdyż jest okres wakacyjny i wyjeżdżają komercyjni.Ja za każdym razem otrzymywałam przydział z wyprzedzeniem około 3 miesięcy.2 lata temu otrzymałam na początku lipca,a wyjechałam 4.10.Proponowałabym Tobie dzwonić o zwroty.Też jest w obecnym czasie ciężko o nie,ale zdarzają się i to nawet bardzo fajne.Jedyny minus zwrotów jest taki,że trzeba się bardzo szybko zorganizować do wyjazdu.Nasz forumowa koleżanka,która właśnie teraz bawi w Kołobrzegu,miała na to tylko 3 dni,ale dała radę.Zdarz się,że ma się na to tydzień,czy 2 tygodnie. :kwiat:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jawa 53 pisze:Nie dziwię się że koleżanka Wienia nie ma czasu na NS.
Bałtyk, Arka, San, Verano i inne kuszą a jeszcze spacery i nowi znajomi.
Miłego pobytu :D :kwiat:
a do tego Ikar na fivach,Mesko,Albex a i w MSW ma szaleństwo...i kupa narodu na plaży i deptaku
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alis,spróbuj monitować o coś ze zwrotów telefonicznie do Biura obsługi klienta (od koleżanek otrzymałem numery,więc mogę się podzielić na PW) lub pisemnie do NFZ
Lucy200
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2014 21:32
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Lucy200 »

Dobry wieczór.
21.08.2014 Data dostarczenia wniosku do NFZ Kraków, profil reumatologiczny.
W tej chwili mam numer 1989 i z takich moich małych wyliczeń wynika, że mogę najwcześniej jechać pewnie w październiku....Szkoda, bo liczyłam na miesiące wakacyjne, ale po tym jak z kolejki ubywa dziennie kilka lub kilkanaście numerów, to oby się nie okazało, że pojadę w listopadzie.
Znajoma dostała przydział z numerem 500, a druga z nr 800.
Bardzo to ślamazarnie idzie.
Pozdrawiam Wszystkich .:)Lucy.
Awatar użytkownika
Alis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2016 19:50

Post autor: Alis »

Anno- trochę mnie pocieszyłaś, jeżeli powiadamiali by z wyprzedzeniem 3- miesięcznym, to może uda mi się ominąć feralny początek października. Mnie poinformowali o terminie ok 3 tygodni. Wprawdzie wszystkie informacje na temat sanatorium uzyskałam u nich z początkiem 2015- ale realia jak widzę są zupełnie inne. Mało jeżdżę do sanatorium ostatnio byłam 30 lat temu (dlatego słabo się orientuje w temacie). Będę pytać o zwroty
Właściwie to nie zależny mi na terminie wakacyjnym czy jesiennym , bylebym nie trafiła na początek października

Alien – Będę wdzięczna za namiary telefoniczne na priva. Spróbuję, może akurat coś się uda ze zwrotów. Proszę napisz na: [email].pl

Lucy200 – sanatoria ustawiane są chyba w kolejce profilami, bo złożyłaś wcześniej ode mnie o dwa tygodnie , a jesteś już na pozycji 1989 , a ja dopiero na 3700. Nie wiem jak to jest z tymi profilami bo główny miałam we wniosku od lekarza jako ortopedyczny, dodatkowo laryngologiczny- a NFZ zrobił co chciał zmienił mi na laryngologiczny jako główny a dodatkowy dopisał reumatologiczny – czyli zrobił jak mu pasowało. Reumatologia i ortopedia trochę się różnią - ale nic z nimi nie wywalczyłam, pewnie zabiegi wszędzie podobne. Czy te Twoje znajome nie mają jeszcze przydziału?
Lucy200
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2014 21:32
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Lucy200 »

Witaj Alis.
Znajome mają już przydział, ale to i tak dla mnie mało przydatne wiadomości, bo obie mają inny profil.Jedna kardiologiczny, druga drogi oddechowe.Chciałam tylko zasygnalizować jaka to jest loteria: jedna ma przydział z nr.500 i dostaje info co do wyjazdu, a druga 800.A jakieś 3 miesiące temu znajomi (małżeństwo ) mieli wiadomość przy numerze 1100, że jadą do Rymanowa.Stąd widać, że naprawdę losowo to wszystko wygląda.
Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ