NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Re: NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Post autor: alien »

Dziękuję ślicznie za gratulacje.
Odmówiłem Kołobrzeg ,zostając przy Ustce....powód? W Kołobrzegu byłem w sanatorium już 4 razy ( miejsca rowerowo-dancingowe obeznane do bólu ;) a w Ustce jeszcze nie byłem,następny powód,w sierpniu może być lepsza pogoda niż w lipcu i mniej tłoczno niż teraz,a i sprawy zawodowo-urlopowe ustawiłem już pod termin sierpniowy, do tego od poniedziałku goszczę pielgrzymów z Portugalii...chociaż nie powiem bo jednak mnie trochę korci ten Kołobrzeg :lol:
Awatar użytkownika
ewasia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2014 17:51
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: ewasia »

Ale mimo wszystko gratuluję trafnej decyzji jaka kolwiek ona będzie.Życzę udanego wypoczynku,doborowego towarzycha,i słonecznej pogody :D :kwiat:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:serce: Dzięki! wpadajcie do Ustki....pójdziemy na drugie najlepsze na świecie po opatowskich ,ręcznie robione krówki :D
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Alien,jesteś po prostu szczęściarzem,a może Ty się w czepku urodziłeś ? Ale fajnie,że masz takiego farta,oczywiście wybrałeś to co chciałeś.Ja też w Ustce nie byłam,jednak do Kołobrzegu pojechałabym w ciemno,chyba z sentymentu do niego i pewnie też dlatego,że spędziłam tam cudowne chwile i mam dużo miłych wspomnień.Mimo,że wiesz już gdzie jedziesz,to nie opuszczaj nas,zresztą jak wrócisz,to zapewne będziesz składał kolejny wniosek o sanatorium.Ustawisz się razem ze mną w kolejce na 2018 rok,ja już się w niej ulokowałam,mimo,że nie mam jeszcze numeru,ale myślę,że to kwestia 2 tygodni :kwiat:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pewnie,że opisze co i jak w temacie Ustki,a co do Kołobrzegu....też mam super wspomnienia (można powspominać wspólnie,może wpadniemy na te same ścieżki miejsca, a może i czas?) Ale też super wspominam Świnoujście i to też dzięki małopolskiemu NFZ towi...ze złożeniem wniosku wstrzymam się na przełom maja -czerwca przyszłego roku..chodzi i termin otrzymania skierowania...jeśli 24 miechy to termin wiosenny,a jak 26 czy ciut więcej to okres wczesno- jesienny 2019...jedne problem..trzeba dożyć
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Chyba wszyscy mamy ten problem,ale grunt,to pozytywne myślenie i nastawienie.Ja chciałabym i mam zamiar jeszcze dużo zobaczyć,jak również dużo przeżyć wspaniałych chwil w swoim życiu.Plan mam,więc trzeba go realizować ;)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trzeba tylko odważnie zrobić krok by robić sobie dobrze w życiu ale nie za wszelką cenę i kosztem innych
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

[quote="alien"]Dziękuję ślicznie za gratulacje.
Odmówiłem Kołobrzeg ,zostając przy Ustce....powód? W Kołobrzegu byłem w sanatorium już 4 razy ( miejsca rowerowo-dancingowe obeznane do bólu ;) a w Ustce jeszcze nie byłem,następny powód,w sierpniu może być lepsza pogoda niż w lipcu i mniej tłoczno niż teraz,a i sprawy zawodowo-urlopowe ustawiłem już pod termin sierpniowy, do tego od poniedziałku goszczę pielgrzymów z Portugalii...chociaż nie powiem bo jednak mnie trochę korci ten Kołobrzeg :lol:[/quot

Tez bym tak zrobiła,Ustka jest spokojniejsza,bardziej przyjazna.Byłam dwa razy w sanatorium,raz w Radości i raz w Tęczy.Wspomnień czar :lol: :lol:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Małgonia ,właśnie jadę do Radości...masz jakieś praktyczne wskazówki co do pobytu? Jedno pytanie..obsługa pielęgniarska przy podziale pokoi jest spoko? można coś pogrymasić,czy narzucone z góry pokoje?
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

[quote="alien"]Małgonia ,właśnie jadę do Radości...masz jakieś praktyczne wskazówki co do pobytu? Jedno pytanie..obsługa pielęgniarska przy podziale pokoi jest spoko? można coś pogrymasić,czy narzucone z góry pokoje?[/O ile sobie przypominam nie było jedynek tylko dwójki,miałam pokój od parkingu,bo jest na południe,natomiast od strony deptaku to północ i jest ciemno i wtedy było zimno bo to był kwiecień.Było to w 2011 czyli dawno.Obsługa wtedy była miła.
ODPOWIEDZ