Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Macintosh pisze:Figus kurcze myślę że trzeba zadzwonić do nfz i się przypomniec. Nie uwierzysz ale moja mama w ubiegłym roku dowiedziala się "ze przecież już Pani była na swoim turnusie". Nr miała wtedy około 600.
Witam, wniosek do NFZ złożyłam w styczniu 2015, w czerwcu 2016 przy numerze kolejki 3785 otrzymałam decyzja o przyznanym sanatorium w terminie 26.08.2016 do Szczawna-Zdrój. Czyli nie czekałam nawet 18 m-cy. Poszło dość szybko i było to dla mnie spore zaskoczenie. Rano numerek 3785 a po południu zobaczyłam przydział. Co prawda nie jest to jakieś ekskluzywne sanatorium ale nie ma wyjścia. Trzeba jechać, aby baza zabiegowa była dobra. Pozdrawiam wszystkich oczekujących i życzę bardziej trafionych przydziałów
agata-beata pisze:Witam, wniosek do NFZ złożyłam w styczniu 2015, w czerwcu 2016 przy numerze kolejki 3785 otrzymałam decyzja o przyznanym sanatorium w terminie 26.08.2016 do Szczawna-Zdrój. Czyli nie czekałam nawet 18 m-cy. Poszło dość szybko i było to dla mnie spore zaskoczenie. Rano numerek 3785 a po południu zobaczyłam przydział. Co prawda nie jest to jakieś ekskluzywne sanatorium ale nie ma wyjścia. Trzeba jechać, aby baza zabiegowa była dobra. Pozdrawiam wszystkich oczekujących i życzę bardziej trafionych przydziałów
Agatko-beatko czy dostalas takie miejsce jakie mialas zaznaczone przez lekarza na wniosku?
Tak. Na wniosku było zaznaczone góry i tak otrzymałam, tylko myślałam o czymś choć trochę lepszym. Wyszło jak wyszło, widocznie te lepsze są zarezerwowane dla innych np. bardziej wpływowych osób. NFZ łódzkie nas nie rozpieszcza . A szkoda ....... Pozdrawiam
aniag pisze:Lodzki NFZ coraz gorsze osrodki przyznaje
Nie ma się co dziwić, czas leci , ceny sie zmieniają, a łódzki NFZ tak samo wycenia pobyt w sanatorium. Podejrzałam w ZIP-ie wartość moich pobytów sanatoryjnych. Obydwa wyceniono na 1365 zł każdy, jeden miał miejsce w kwietniu 2013, drugi 2 lata później. Niestety zabiegi w 2015 roku byly kiepsciuchne. ( Szczawno). O tym już pisałam po powrocie. Z tych w 2013 (Swoszowice) byłam zadowolona. Ciekawe co bedzie za trzecim razem...sama gimnastyka zbiorowa i picie wody chyba, na więcej nie starczy kasy
Dzisiaj NFZ zwrócił skierowanie do lekarza kierującego w celu potwierdzenia danych chorobowych. Skierowanie zarejestrowane 6.02.2015, zwrócono do weryfikacji przy numerze 1785. Czekamy dalej.