Krynica Zdrój - Nowe Łazienki Mineralne od 5 września 2016 r

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Krynica Zdrój - Nowe Łazienki Mineralne od 5 września 20

Post autor: forumowicz »

szkoda, że jedziecie tak późno, bo w dniach 13-20 sierpnia odbędzie się w Krynicy jubileuszowy 50 Festiwal im. Jana Kiepury. Swego czasu często bywałam w Krynicy podczas tej pięknej imprezy (wtedy jeszcze organizowanej przez śp. Bogusława Kaczyńskiego), a mieszkałam oczywiście w Łazieneczkach moich kochanych. Pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Cierpliwa teraz to już niestety nie są te same festiwale.Ja akurat odwiedzam Krynicę w dniach festiwalowych,trochę boję się tego i samo miejsce traci na urodzie z powodu namiotów rozstawionych na całym deptaku.Ale teraz tak mi wypadło,że pobyt zbiegnie się z wydarzeniem.
forumowicz

Felice pisze:Cierpliwa teraz to już niestety nie są te same festiwale.Ja akurat odwiedzam Krynicę w dniach festiwalowych,trochę boję się tego i samo miejsce traci na urodzie z powodu namiotów rozstawionych na całym deptaku.Ale teraz tak mi wypadło,że pobyt zbiegnie się z wydarzeniem.
Masz rację Felice, oglądam to w TV i to już nie jest to. Ale przynajmniej więcej ludzi może to wszystko obejrzeć i usłyszeć. W czasach, gdy koncerty odbywały się w Pijalni, nie wszyscy mieli taką możliwość. :( Baw się dobrze i chłoń atmosferę festiwalową 8-)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Czy szkoda ... :roll: Okaże się po powrocie ;)
forumowicz

napisałam szkoda tylko ze względu na termin festiwalu. Generalnie to gratuluję fajnego kurortu, terminu, i w ogóle "zazdraszczam". Mogę tylko życzyć wspaniałego pobytu, bo tylko takie są w Krynicy możliwe i dopuszczalne. :)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Dziękuję bardzo, choć przyznam się, że liczyłam na sanatorium w Dolnym Śląsku - no cóż, od nas gro osób jedzie do Krynicy - mam nadzieję, że będę zadowolona :roll:
forumowicz

Myślę Lewku, że będziesz. Jak sięgnę pamięcią wstecz, to kojarzę, że właśnie w Łazienkach i Nowym Domu Zdrojowym miałam bardzo miłe towarzystwo Kielcko-Lubelskie. Wygląda na to, że Wasz NFZ lubi Krynicę, bo od lat kuracjusze ze świętokrzyskiego tam dominują. :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ale przynajmniej więcej ludzi może to wszystko obejrzeć i usłyszeć.
I tu się mylisz...nie dość,że namioty szpecą miasto,to jeszcze są tak wyciszane,że ani podejrzeć,ani podsłuchać nie daje się,a bilety są tak koszmarnie drogie,że przeciętny kuracjusz na to sobie nie pozwoli.Jak byam ostatnio wejściówki bodajże około stówki...a cóż miejsca zasiadane w miarę dobre?
forumowicz

no, to byłam w tzw. "mylnym błędzie" :( oglądając relacje TV z koncertów miałam wrażenie, że te piękne arie słychać w całej Krynicy, a tu zonk :evil: Nic nie jest takie, jak się wydaje w TV :shock: Dzięki za prawdziwe info. :kwiat: A to, że bilety są dla elity finansowej, ew. darmowe dla zaproszonych gości, to inksza inkszość.
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: senta28 »

Lewku chyba nikt nie chce z nami do naszych ośrodków jechać. Nie ma co się martwić, poczytaj wątek o spotkaniach w Krynicy. Tam chętnych przybywa
Czuję, że pokój w naszych obiektach, będzie nam służyć tylko by na krótko położyć głowę do poduszki
Już nie mogę się doczekać, czuję, że poznam super ludzi i nie jednemu z nas zakręci się łezka w oku przy pożegnanie
Damy radę jak to niedawno pisałaś bo jak nie my to kto ludziska z NS ja dodam górą. Buziaki i będę czekać na ciebie 5go, a może ty też przyjedz dzień wcześniej. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ