Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Wielkopolski NFZ z dokumentacji córki
Data wystawienia skierowania 28.04.2016 data wpływu do NFZ 2.05.2016 r
Szpital Uzdrowiskowy Lądek Zdrój kuracja 08.09.2016 r
Okres oczekiwania Wielkopolski NFZ szpital uzdrowiskowy 4 miesiące
Pozdrawiam
Dzisiaj mija 3 miesiące od nadania numerku, spadło 9419 więc nieźle choć dwa lata temu numer startowy 43 tysie a teraz prawie 61tysi.i ten sam okres oczekiwania czyli 18 miesięcy.
No, nijak ma się te 18 miesięcy w Wielkopolsce. Ja przy składaniu wniosków ( z mężem) mieliśmy napisane 17 m-cy. Po czym ok.kwietnia dostałam telefon ( a celowaliśmy na lipiec i morze-zalecenia lekarskie)z NFZ, że latem nie dostaniemy dopiero jesteśmy przewidziani na wrzesień. Ponieważ ja nie dostanę urlopu we wrześniu, skorzystałam ze zwrotu i byłam w Rymanowie Zdroju koniec czerwca do lipca. Mąż nie jechał, bo zwrot był jeden. Dziś dostał skierowanie do Lądka zdroju od 20.10-10.11. I tak to wyszło prawie 20 m-cy czekania. A najgorsze że jest tak zniechęcony, że powiedział mi że nie pojedzie. Zobaczymy co dalej będzie. Pozdrawiam Wielkopolanów!!
Hana51 pisze:No, nijak ma się te 18 miesięcy w Wielkopolsce. Ja przy składaniu wniosków ( z mężem) mieliśmy napisane 17 m-cy. Po czym ok.kwietnia dostałam telefon ( a celowaliśmy na lipiec i morze-zalecenia lekarskie)z NFZ, że latem nie dostaniemy dopiero jesteśmy przewidziani na wrzesień. Ponieważ ja nie dostanę urlopu we wrześniu, skorzystałam ze zwrotu i byłam w Rymanowie Zdroju koniec czerwca do lipca. Mąż nie jechał, bo zwrot był jeden. Dziś dostał skierowanie do Lądka zdroju od 20.10-10.11. I tak to wyszło prawie 20 m-cy czekania. A najgorsze że jest tak zniechęcony, że powiedział mi że nie pojedzie. Zobaczymy co dalej będzie. Pozdrawiam Wielkopolanów!!
Pozdrawiam
Mimo wyznaczonego terminu spa NFZ,dzwoń o zwroty
Pozdrawiam
xzibi pisze:Dzisiaj mija 3 miesiące od nadania numerku, spadło 9419 więc nieźle choć dwa lata temu numer startowy 43 tysie a teraz prawie 61tysi.i ten sam okres oczekiwania czyli 18 miesięcy.
"xzibi"
Jest dobrze Jesteś "lepszy"
u mnie było 3 miesiące i 9 tys.
Dobrze że są zwroty
Pozdrawiam
Witam przykre co pisze Hania, że z Wielkopolski okres oczekiwania 20 miesiecy
wypada .W moim przypadku z wyliczeń kuracja wypada 2017 r okres
lipiec sierpień , czyżby był przesunięty na wrzesień
Hania Lądek Zdroj, jakie sanatorium pytam bo z tego samego
funduszu pozdrawiam
grazynamackowiak pisze:Witam przykre co pisze Hania, że z Wielkopolski okres oczekiwania 20 miesiecy
wypada .W moim przypadku z wyliczeń kuracja wypada 2017 r okres
lipiec sierpień , czyżby był przesunięty na wrzesień
Hania Lądek Zdroj, jakie sanatorium pytam bo z tego samego
funduszu pozdrawiam
Grażynko San Jan w Lądku Zdroju mąż dostał. Z moich wyliczeń wypadało mi że powinniśmy dostać sanatorium lipiec-sierpień. Wnioski poszły 02.03.15. Było napisane że okres oczekiwania ok.17 m-cy. Niestety, wszystkie plany wzięły w łeb. Ja pojechałam ze zwrotów czerwiec-lipiec, a mąż dostał na przełomie pażdziernik-listopad.
Haniu dziękuje za odpowiedz , sanatorium Lądek Zdrój Jan
Byłam kuracjuszką Lądka Zdroju , więc wiem co to za sanatorium
Skierowanie złożone do funduszu 8.02.2016 r oczekiwanie 18 miesięcy
Pozostaną zwroty , żeby w okresie letnim wyjechać
mam zaznaczone morze pozdrawiam
Witam!
W moim przypadku po złożeniu wniosku 12.02.2015 r. i cierpliwym oczekiwaniu - wyjazd w dniu 28.09.2016 r. z przydziałem do Kołobrzegu. Miejscowość super, tylko dlaczego tak późno?
Pozdrawiam!