Duszniki Zdroj

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Duszniki Zdroj

Post autor: ewiko »

Oj tak,kilka lat miałam "okazję" przebywać w nim tylko kilka chwil , a wyszłam tak skołowana "zapachami" że przez dłuższą chwilę nie mogłam dojść do siebie. Dobrze że NFZ eliminuje takie obiekty, może skłoni to zarząd do gruntownego remontu. Mam nadzieję że to nastąpi, bo sam obiekt jest tego wart. I oby nie stało się tak jak z innymi sanatoriami , że zapomniane , w chwili obecnej nadają się jedynie do rozbiórki. Pozdrawiam miłośników pięknych Dusznik. :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

asiulek pisze:Bogutko.....miłość :serce: nie zna kilometrów :D życzę Ci , abyś wielokrotnie wracała w ukochane przez Ciebie miejsce :serce: pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
No właśnie kilometry są wrogiem tej miłości i praca. Mieszkamy za daleko by skoczyc w góry na weekend i brak urlopu. Juz teraz licze na kolejny pobyt w sanatorium w ulubionej okolicy.
Bogutka
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Duszniki Zdrój ZIMOWIT - spędzilismy tam 3 tygodnie jako kuracjusze NFZ. Pokój dostaliśmy bardzo ładny, dużo miejsca dwie szafy dwa stoliki nocne, łazienka w pokoju. Wszystkie zabiegi w tym samym budynku i wszystkie do południa (kilka z nich mielismy na 7.00 rano). W budynku ujecie wody mineralnej więc zawsze "pod ręką".
Formalności z przyjęciem bardzo sprawnie. Lekarz, nie odwałał "kolejny prosze" tylko pobadał, porozmawiał posłuchał. Zabiegi bardzo fajne. Obsługa stołówki zasługuje na szczególne moje uznanie - o cokolwiek bym nie zapytała, nie poprosiła itd zawsze było "nie ma problemu": z zostawieniem kolacji bo się spóźnimy, z wcześniejszym sniadaniem, z naszykowaniem prowiantu suchego bo wybywamy na cały dzień, itd.
Sprzatanie co drugi dzień.
W sanatorium organizowane dodatkowe atrakcje jak wieczór zapoznawczy, wspólne ognisko, spacery z przewodnikiem po Dusznikach, wspólne wyjście na pstrąga.
Mozna tez było wykupić wycieczki w dalsze okolice.
Popołudniami ruszalismy na piesze wycieczki w góry: Stołowe, Orlickie, Bystrzyckie i na Śnieżnik. Przez 3 tygodnie przeszlismy 233 km.
W połączeniu z porannymi zabiegami to kapitalna sprawa dla naszego zdrowia i skołatanych nerwów (ja).
Zostało mnóstwo wspomnień.
I pytanie "co dalej"?
Pozdrawiam wszystkich
Bogutka
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Bogutko, bardzo zaimponowałaś mi pieszymi wycieczkami. Ja jednego dnia zrobiłam 16 km. na torfowisko i z powrotem i ....padłam jak pies PLUTO.... :lol: :lol: :lol: Generalnie , bardzo dużo chodziłam, ale Twoje kilometry robią wrażenie. Często, po kolacji , przesiadywałam w maleńkim ogródeczku przed Ziemowitem , gdzie serwowali pyszne gofry :oops: , i nie tylko. Twoje sanatorium z zewnątrz wygląda imponująco , a z tego co piszesz , wnętrze również zadowala kuracjuszy. Serdecznie pozdrawiam... :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ewiko pisze:...Często, po kolacji , przesiadywałam w maleńkim ogródeczku przed Ziemowitem , gdzie serwowali pyszne gofry :oops: , i nie tylko. Twoje sanatorium z zewnątrz wygląda imponująco , a z tego co piszesz , wnętrze również zadowala kuracjuszy. Serdecznie pozdrawiam... :kwiat:
Ogródeczek i gofry niestety nie dla mnie więc nie siedziałam tam ani razu. Ale mój szwagier zjadał rurke z kremem każdego dnia po obiedzie, hihi.
Bogutka
Awatar użytkownika
hala6204
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 sie 2016 09:26
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: hala6204 »

Witam
Dzisiaj dowiedziałam się o wyjeździe do sanatorium Chemik od 3 września do 24 wrzesnia czy był ktoś tam i ma jakieś wiadomości. Miejscowość spokojna bo byłam w tamtym roku przejazdem wracając z gór stołowych. Może ktoś się wybiera z podkarpacie na drugi koniec Polski? Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Hala. Z Dusznik wróciliśmy 4 tygodnie temu. Bylismy w sanatorium Zimowit - to po sąsiedzku z Chemikiem. Wsólnie mielismy organizowane spacery po Dusznikach, wspólne ognisko i wspólne wyjście na pstrąga. Ludzie z Chemika byli zadowoleni choć szczegółami się nie interesowałam. Niezadowolone było jedno małżeństwo, które dostało strasznie malutki pokój. Pobyt w Dusznikach wspominam wspaniale i nadal tęsknię. Ale my bardzo dużo czasu spędzalismy na wycieczkach po górach. Stołowe i Broumowskie Steny zeszlismy dwa lata temu. Teraz powtórzylismy niektóre trasy i dołożylismy nowe po Górach Orlickich i Bystrzyckich.
Same Duszniki Zdrój bardziej mi sie podobały niż Kudowa gdzie tez było cudownie.
Życze bardzo udanego pobytu.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
hala6204
Kuracjusz
Kuracjusz

Bogutka5 pisze:Witaj Hala. Z Dusznik wróciliśmy 4 tygodnie temu. Bylismy w sanatorium Zimowit - to po sąsiedzku z Chemikiem. Wsólnie mielismy organizowane spacery po Dusznikach, wspólne ognisko i wspólne wyjście na pstrąga. Ludzie z Chemika byli zadowoleni choć szczegółami się nie interesowałam. Niezadowolone było jedno małżeństwo, które dostało strasznie malutki pokój. Pobyt w Dusznikach wspominam wspaniale i nadal tęsknię. Ale my bardzo dużo czasu spędzalismy na wycieczkach po górach. Stołowe i Broumowskie Steny zeszlismy dwa lata temu. Teraz powtórzylismy niektóre trasy i dołożylismy nowe po Górach Orlickich i Bystrzyckich.
Same Duszniki Zdrój bardziej mi sie podobały niż Kudowa gdzie tez było cudownie.
Życze bardzo udanego pobytu.
Pozdrawiam
Witaj Bogutka5.
Miło było otrzymać od ciebie wiadomość i parę ciekawych informacji z wypraw po górach. Byłam tylko w Stołowych i na Śnieżniku wiec zostało mi jeszcze trochę do zwiedzenia. Myślę tylko że nie będę sie nudzić.
Dziekuje :serce: Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

hala6204 pisze:Witam
Dzisiaj dowiedziałam się o wyjeździe do sanatorium Chemik od 3 września do 24 wrzesnia czy był ktoś tam i ma jakieś wiadomości. Miejscowość spokojna bo byłam w tamtym roku przejazdem wracając z gór stołowych. Może ktoś się wybiera z podkarpacie na drugi koniec Polski? Pozdrawiam ;)
Zerknij tutaj.... http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... k+duszniki . W razie czego pytaj, informacje co prawda ubiegłoroczne, ale nie przypuszczam żeby się wiele zmieniło.
Awatar użytkownika
hala6204
Kuracjusz
Kuracjusz

violet58 pisze:
hala6204 pisze:Witam
Zerknij tutaj.... http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... k+duszniki . W razie czego pytaj, informacje co prawda ubiegłoroczne, ale nie przypuszczam żeby się wiele zmieniło.
Dziękuje za wiadomości, z tego co piszesz to chyba nie można się nudzić ... pogoda zapowiada się jeszcze ładna, to czas można sobie dobrze zorganizować
Pozdrawiam :)
Hala
ODPOWIEDZ