Połczyn - Zdrój 14.09-05.10.2016 sanatorium "Marta"

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Połczyn - Zdrój 14.09-05.10.2016 sanatorium "Marta"

Post autor: forumowicz »

Witaj Aniu, e-podróżnik ma kilka bezpośrednich połączeń PKS z Warszawy do Połczyna o godz.20,15 ,,,5,00,,,5,45 czas trwania podróży od 8 do 9 godzin. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru :D
ankap1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 lip 2016 12:23
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ankap1 »

Witajcie: Grażynko, Adelo i Peonio,
serdecznie Wam dziękuję za informacje. Podejrzewam, że dojazd do Połczyna - Zdroju autobusem będzie jedną z najlepszych opcji.
Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam. Jesteście fajne koleżanki, więc szkoda ,że ze mną nie jedziecie... :cry:
Anna
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Ja miałam jedynkę :lol: więc nie miałam problemu :) tu na forum ludzie są uczynni :) a ja wolałabym wrócić do Marty niż jechać tam gdzie mnie teraz NFZ wysyła :(
Kiedy ja byłam we wrześniu w Połczynie wszyscy zbierali grzyby może i Ty trafisz na grzybobranie ;) i koniecznie spróbuj świeżych ryb z pobliskich jezior :D
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: zawiela »

Witaj.Ostatni mój pobyt w sanatorium własnie odbywał się w Marcie.Bardzo fajne miejsce.Kameralne.Zabiegi na miejscu,obsługa bardzo fajna,Mija 20 miesięcy,a my dalej utrzymuje kontakt z rehabilitantkami,barmanką ....z oczywistych względów hihihihi.Jeżeli chcesz,mogę Ci przesłać fotki z każdego zabiegu ,jaki tam miałam.Aha ,proponuję wykupić karnet do spa...polana opalająca,polana kolagenowa,sauna sucha,sauna parowa.To wszystko bedziesz miała do swojej dyspozycji przez 2 godziny.Weźmiesz ze sobą koleżankę i będziesz się relaksować....albo kolegę,jak kto woli.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Ania nie dziękuj , po jesteśmy żeby sobie pomagać :)
Zastanawiaj się nad opcją dojazu do Połczyna Zdroju ;)
Tyle propozyzji do wyboru :roll: pozdrawiam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Kiedy po raz pierwszy wyjeżdżałam do Połczyna, wybrałam opcję autobusową (nocną) z dworca zachodniego.Raniutko byłam na miejscu, gdzie czekał na mnie pan taksówkarz..... Jechały też inne panie do tego samego sanatorium, one również skorzystały z podwózki. Pozdrawiam :kwiat:
ankap1
Kuracjusz
Kuracjusz

Adelo,
czy jedynkę w Marcie miałaś z pełnym węzłem sanitarnym?
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Nie, kiedy zadzwoniłam do Marty,pozostała już tylko jedna jedynka,na drugim piętrze willi /bez windy/ gdzie są 4 jedynki i jedna łazienka na korytarzu. Byłam przerażona :lol: ale zdecydowałam się,chociaż nie wiem co mnie bardziej przerażało: schody,/moje biedne kolana/ czy ta łazienka :lol: :lol:
Okazało się,że było nas troje, wcale sobie nie przeszkadzaliśmy :D moje kolana,wzmocnione rehabilitacją wytrzymały 8-9 spacerków dziennie a poprawiłam kondycję :lol:
Byłam bardzo zadowolona ze swojej decyzji :)
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: zawiela »

Telewizję to trochę oglądałyśmy dopiero w trzecim tygodniu.Założenie było takie,że nie wykupujemy.Trochę z ciekawości...babskiej,podeszłam do odbiornika i wetknęłam przewód antenowy.Działa.Wykupując TV,w recepcji dają piloty,tak było w Marcie.Ale czyż nie mozna zmieniać kanałów w telewizorze? 80 zł mam płacić za pilota? Bez przesady.Podsumowując ,trzeba kombinować na wszystkie możliwe sposoby.
ankap1
Kuracjusz
Kuracjusz

Od telewizora można odpocząć po co płacić 80 zł, ale że za czajnik tez trzeba płacić to już przesada... :oops: Rozumiem że szklanki są w pokoju !?
Zastanawiam się nad podróżą autobusową czy decydować się na podróż nocną a później koczować ok 8 godzin na przyjęcie do sanatorium czy jechać o godz. 5 rano :?: chciałabym mieć możliwość dobrania sobie partnerki do pokoju
Przeraża mnie jak będą schły rzeczy (m.in. ręcznik) we wrześniu/październiku. A czy ręczniki w sanatorium dostaje się czy lepiej je ze sobą zabrać?
ODPOWIEDZ