Kujawiak - Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Re: Kujawiak - Inowrocław

Post autor: emik »

Aniu, przecież ten wpis o opłacie jest.
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: SlawaAnna »

wikul pisze:Przebywałem w Kujawiaku od 12.07. do 2.08.2016 na Oddziale Szpitalnym. Przyjechałem dzień wcześniej (niepotrzebnie, bo nie miałem gdzie przenocować). Recepcji Kujawiaka to w ogóle nie obchodzi i miałem trudności ze znalezieniem noclegu. W końcu znalazłem na ul. Konopnickiej za 80 zł.
Mnie powiedziano, że są pokoje gościnne, kosztują ze śniadaniem 70 zł, trzeba na kilka dni przed wyjazdem zadzwonić żeby zarezerwować. Miejmy nadzieję, że tak jest faktycznie.
Pokoje na Oddziale Szpitalnym wyposażone są w stare wysokie, niewygodne metalowe łóżka. Zastanawiałem sie jak sie na te łóżka gramolą osoby niesprawne ruchowo których na moim turnusie nie brakowało.
No, tą informacją to mnie mocno ucieszyłeś!!! Miesiąc po operacji kręgosłupa wciąż wzdycham tęsknie do wysokiego szpitalnego łóżka, na które tak łatwo było i usiąść i wstać z niego, kiedy w domu wszystko jest za nisko...
Wi-Fi u mnie nie działało, nawet wbrew zapewnieniom w pobliżu recepcji.
No, wifi w sanatorium to się nie spodziewałam! Ciekawe, czy u mnie zadziała! :)
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2016 20:46
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jumbopapaja »

Zadziała, a jeśli nie, to proponuję kupić za 5 złotych kartę startową Nju w Ruchu przy skrzyżowaniu koło Biedronki w Inowrocławiu. Zarejestrować, wysłać bezpłatny SMS, tak jak wskazują w tej karcie. Otrzymuje się 100 GB internetu. Oprócz minut :-)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11

Post autor: Remik »

Nju oferta akurat jedna z wielu ale z ich strony jest jak byk że za rejestracje numeru dają 1000 minut i 10 GB nie 100 :)
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Sorry, nie doczytałem aż tak dokładnie. Jednakże, jak na okres trwający pobyt w sanatorium, to chyba wystarczająca ilość, nawet te 10 GB :-)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W sumie można kilka kart kupić ,zarejestrować potem wywalić hehe ,jasne ogólnie do przeglądania tak ale jak by się chciało jakiś filmik czy coś będzie mało ,żeby nie nudzić za bardzo ja proponuje Aero2 gdzie 1 GB jest za 1 zł i proszę bardzo można używać do woli .
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Tak, tak. Zgadza się. Jednakże Aero2 nadal jest mało znane wśród "normalnych' (czytaj: średnio zaawansowanych internetowo). Poza tym, w sanatorium wystarczy poczytać wiadomości, informacje, maile oraz Facebooka. Popołudniami i wieczorami jest w Inowrocławiu co robić z czasem :-)
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: SlawaAnna »

O, nie wiedziałam, że są takie możliwości! Rozumiem, że to karta do telefonu, pewnie do tableta też można ją podłączyć? Ja myślałam że na ten czas zwiększę limit na internet w t-mobile, ale to by o wiele więcej kosztowało, więc rada może być całkiem przydatna... Trochę w tym sanatorium muszę popracować w internecie, więc to ważne... No, chyba że jednak wifi zadziała...
Awatar użytkownika
jumbopapaja
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Nie tak do końca. To jest taka karta. To karta SIM. Jednakże nie wszystkie telefony i modemy akceptują Aero2. Trzeba najpierw poczytać, czy nada się taka karta. I jeszcze jedna sprawa. Tej karty nie kupi się w kiosku :-)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To prawda ale na wakacje chyba wszyscy operatorzy coś naszykowali dla swoich użytkowników ,osobiście jestem w Virgin gdzie mam teraz za 9 zł 10 GB ,pewnie i T-mobile też dla swoich ma :)
ODPOWIEDZ