Oj widzę Drogi Kolego ,że może i PRAWDA zabolała.Remik pisze:Nie wiem co robił ale dostał zgodnie z prawem ale widzę nie potraficie się z tym pogodzić ,jak pisałem nikt nikomu nie bronił wybrać zawodu by ten cel osiągnąć czy jest to sprawiedliwe wobec innych to już sprawa inna .Piszecie wszystko ale nie na temat .Proszę nie sączyć już niezgody ,temat zamknięty co jest nie zrozumiałe?
Tak masz racje każdy w wieku 15-19 lat wybierał przyszłość Swoją oczywiście słuchał lub i nie rad starszych.
Natomiast POLSKIE CWANIACTWO totalnie zweryfikowało Życie.
Napisałeś ,że Znasz wielu ludzi ze służb mundurowych -Ja również i podam Ci tylko jeden z przykładów .
14 rok służby malutki Nic nie wnoszący wypadek totalnie przesymulowany -RENTA wypadkowa po czasie ..gdy minęło 15 latach od wstąpienia ..przejście na zasłużoną emeryturę.
Państwo polskie wypłaca 100 % należnej czyli 75% z ostatniego uposażenia -EMERYTURĘ oraz jako BONUS 50% Rentę ..wypadkową
w wieku bodajże 45 lat staje na wolnym rynku.
I teraz PYTANIE zasadnicze skoro wybrałeś ZAWÓD ,który daje bonus do wcześniejszej emerytur JESTEŚ wyeksloatowany -..odpoczywaj NIE ZABIERAJ PRACY TWOJEMU CZY MOJEMU SYNOWI ,który siedzi na ..bezrobociu bo pracuje wcześniejszy emeryt nie koniecznie mundurowy ,ale górnik czy inny UPRZYWILEJOWANY..
a tak na marginesie wg wytycznych PREWENCJA ZUS --Skierowana jest dla osób aktualnie pracujących i opłacających Stale składki na ZUS w stosunku do ,których nie ma innych obostrzeń min nie posiadają decyzji o Emeryturze czy orzeczonej Niepełnosprawności na STAŁE.
Pozdrawiam