Duszniki Zdroj
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Re: Duszniki Zdroj
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
No właśnie kilometry są wrogiem tej miłości i praca. Mieszkamy za daleko by skoczyc w góry na weekend i brak urlopu. Juz teraz licze na kolejny pobyt w sanatorium w ulubionej okolicy.asiulek pisze:Bogutko.....miłośćnie zna kilometrów
życzę Ci , abyś wielokrotnie wracała w ukochane przez Ciebie miejsce
pozdrawiam
![]()
Bogutka
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

Formalności z przyjęciem bardzo sprawnie. Lekarz, nie odwałał "kolejny prosze" tylko pobadał, porozmawiał posłuchał. Zabiegi bardzo fajne. Obsługa stołówki zasługuje na szczególne moje uznanie - o cokolwiek bym nie zapytała, nie poprosiła itd zawsze było "nie ma problemu": z zostawieniem kolacji bo się spóźnimy, z wcześniejszym sniadaniem, z naszykowaniem prowiantu suchego bo wybywamy na cały dzień, itd.
Sprzatanie co drugi dzień.
W sanatorium organizowane dodatkowe atrakcje jak wieczór zapoznawczy, wspólne ognisko, spacery z przewodnikiem po Dusznikach, wspólne wyjście na pstrąga.
Mozna tez było wykupić wycieczki w dalsze okolice.
Popołudniami ruszalismy na piesze wycieczki w góry: Stołowe, Orlickie, Bystrzyckie i na Śnieżnik. Przez 3 tygodnie przeszlismy 233 km.
W połączeniu z porannymi zabiegami to kapitalna sprawa dla naszego zdrowia i skołatanych nerwów (ja).
Zostało mnóstwo wspomnień.
I pytanie "co dalej"?
Pozdrawiam wszystkich
Bogutka
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

Ogródeczek i gofry niestety nie dla mnie więc nie siedziałam tam ani razu. Ale mój szwagier zjadał rurke z kremem każdego dnia po obiedzie, hihi.ewiko pisze:...Często, po kolacji , przesiadywałam w maleńkim ogródeczku przed Ziemowitem , gdzie serwowali pyszne gofry, i nie tylko. Twoje sanatorium z zewnątrz wygląda imponująco , a z tego co piszesz , wnętrze również zadowala kuracjuszy. Serdecznie pozdrawiam...
Bogutka
- hala6204
- Kuracjusz

- Na forum od: 17 sie 2016 09:26
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 9
Dzisiaj dowiedziałam się o wyjeździe do sanatorium Chemik od 3 września do 24 wrzesnia czy był ktoś tam i ma jakieś wiadomości. Miejscowość spokojna bo byłam w tamtym roku przejazdem wracając z gór stołowych. Może ktoś się wybiera z podkarpacie na drugi koniec Polski? Pozdrawiam
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

Same Duszniki Zdrój bardziej mi sie podobały niż Kudowa gdzie tez było cudownie.
Życze bardzo udanego pobytu.
Pozdrawiam
- hala6204
- Kuracjusz

Witaj Bogutka5.Bogutka5 pisze:Witaj Hala. Z Dusznik wróciliśmy 4 tygodnie temu. Bylismy w sanatorium Zimowit - to po sąsiedzku z Chemikiem. Wsólnie mielismy organizowane spacery po Dusznikach, wspólne ognisko i wspólne wyjście na pstrąga. Ludzie z Chemika byli zadowoleni choć szczegółami się nie interesowałam. Niezadowolone było jedno małżeństwo, które dostało strasznie malutki pokój. Pobyt w Dusznikach wspominam wspaniale i nadal tęsknię. Ale my bardzo dużo czasu spędzalismy na wycieczkach po górach. Stołowe i Broumowskie Steny zeszlismy dwa lata temu. Teraz powtórzylismy niektóre trasy i dołożylismy nowe po Górach Orlickich i Bystrzyckich.
Same Duszniki Zdrój bardziej mi sie podobały niż Kudowa gdzie tez było cudownie.
Życze bardzo udanego pobytu.
Pozdrawiam
Miło było otrzymać od ciebie wiadomość i parę ciekawych informacji z wypraw po górach. Byłam tylko w Stołowych i na Śnieżniku wiec zostało mi jeszcze trochę do zwiedzenia. Myślę tylko że nie będę sie nudzić.
Dziekuje
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Zerknij tutaj.... http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... k+duszniki . W razie czego pytaj, informacje co prawda ubiegłoroczne, ale nie przypuszczam żeby się wiele zmieniło.hala6204 pisze:Witam
Dzisiaj dowiedziałam się o wyjeździe do sanatorium Chemik od 3 września do 24 wrzesnia czy był ktoś tam i ma jakieś wiadomości. Miejscowość spokojna bo byłam w tamtym roku przejazdem wracając z gór stołowych. Może ktoś się wybiera z podkarpacie na drugi koniec Polski? Pozdrawiam
- hala6204
- Kuracjusz

Dziękuje za wiadomości, z tego co piszesz to chyba nie można się nudzić ... pogoda zapowiada się jeszcze ładna, to czas można sobie dobrze zorganizowaćviolet58 pisze:Zerknij tutaj.... http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... k+duszniki . W razie czego pytaj, informacje co prawda ubiegłoroczne, ale nie przypuszczam żeby się wiele zmieniło.hala6204 pisze:Witam
Pozdrawiam
Hala