Sanatorium Wital w Gołdapi
Re: Sanatorium Wital w Gołdapi
Jadę w styczniu z ZUS-u
Mam kilka pytań.
Ile kosztuje parking na cały okres 24-dniowy?
Czy o basen można prosić przy zlecaniu zabiegów, czy jest obligatoryjny dla wszystkich (byłem w Stróżach i tam wszyscy dostawali jak leciało)?
Czy można dokupić sobie np godzinę dziennie pływania na basenie? Jaki jest koszt? Jest możliwy jakiś karnet na cały pobyt?
Ile statystycznie zabiegów jest zlecanych dla pacjenta?
Czy można dokupić inne zabiegi?
Z góry dziękuję za informacje.
Parking na cały okres 24 dniowy kosztuje - 80 zł – 21 dni, 100 zł – 28 dni lub 9 zł za dzień.
Sanatorium zapewnia nie mniej niż 54 zabiegi fizjoterapeutyczne w przypadku leczenia 21 dniowego lub 96 zabiegów w przypadku leczenia 28 dniowego ( w okresie całego pobytu, przez 6 dni w tygodniu) ukierunkowane na leczenie schorzenia będącego podstawa skierowania na leczenie uzdrowiskowe.
O basen może Pan poprosić lekarza prowadzącego. Jeżeli chodzi o dodatkowe godziny na basenie, owszem jest to możliwe, ale pod warunkiem że zbierze się grupa. Z dodatkowymi zabiegami jest różnie ponieważ są obłożone i ciężko będzie się "wcisnąć", ale proszę próbować. Nuż widelec się uda.Ja próbowałam wykupić kąpiele w borowinie, niestety nie udało się.
Mam nadzieję,że Panu pomogłam. Pozdrawiam.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
-
beatarock
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 10 lip 2015 21:18
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 6
-
beatarock
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 10 lip 2015 21:18
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 6
-
forumowicz
"Ile statystycznie zabiegów jest zlecanych dla pacjenta?"
"Czy o basen można prosić przy zlecaniu zabiegów, czy jest obligatoryjny dla wszystkich (byłem w Stróżach i tam wszyscy dostawali jak leciało)?"
jeżeli jedziesz z ZUS-u to zabiegi mokre będziesz miał w pakiecie, czyli wszyscy dostaną jak leci. Zazwyczaj jest to właśnie gimnastyka w basenie i jeszcze jakieś kąpiele w wannie albo kąpiele częściowe albo natryski. Nie wiem jaki basen tam jest ale czasami te przeznaczone do gimnastyki nie bardzo nadają się do pływania bo są małe i płytkie.
Ilość zabiegów jest inna niż podał aQQQ: 54 zabiegi masz z NFZ-tu, ZUS raczy większą ilością.
Ja miałam w styczniu 110 zabiegów na pobycie 24 dniowym i to i tak jest mniej niż kiedyś bo pięć lat temu na takim pobycie miałam 128zabiegow. Razem z tymi psychoterapiami. W sanatorium się dowiedziałam, że zmniejszyli ilość zabiegów bo tak duża ilość była zbyt dużym obciążeniem dla organizmu i niektórzy ludzi mdleli
Ja myślę, że to jakieś sanatoryjne oszczędności raczej bo ZUS mało płaci. Teraz mam ambulatoryjną prewencję czyli ZUS nie płaci za mój pobyt w sanatorium bo sama muszę na nią dojechać i lekarz ku mojemu bardzo dużemu zaskoczeniu zaordynował mi 168 zabiegów (7zabiegow dziennie) bez psychoterapii
Oczywiście oni liczą "opracowanie" jednego punktu ciała za jeden zabieg, czyli jak mam pole magnetyczne na dwa kolana to liczą to jako dwa zabiegi, pomimo że dwa kolana do tego koła wkładam jednocześnie
Ze strony głównej sanatorium Wital w Gołdapi.
http://sanatorium.com.pl/informacja-dla-kuracjuszy-nfz/
-
forumowicz
Strona, którą podałaś dotyczy kuracjuszy NFZ-tu
A forestman pisał,że jedzie z ZUSu. Tam są inne zasady, turnusy NFZ-towskie i ZUS-owskie różnią się trochę -m.in. ilością dni kuracji i ilością zabiegów i rodzajem zabiegów. To jest prewencja rentowa.
Ale z Twojego wpisu z 18 lipca widzę, że byłaś na prewencji .....
więc o co chodzi?
-
forumowicz
Patryku , Twoje posty nie zostały usunięte , zostały przeniesione do tematu Inne sprawy okołosanatoryjne, jak sam widzisz Twoje uwagi są bardzo żywo komentowane przez forumowiczówPo raz kolejny mój post został usunięty. Nie naruszam żadnego punktu regulaminu jedynie chce naświetlania sytuacje która jest