Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mnie zaproponowano wyjazd za miesiąc.Uprosiłam i przeciągnięto 5 miesięcy.Ponoć trzeba wyjechać w terminie od 1 do 6 miesięcy od spotkania z orzecznikiem.Tak powiedziała mi pani z która negocjowałam termin i miejsce
iron maiden pisze:Mam pytanie ,czy do wniosku o rehabilitację w ramach prewencji coś jeszcze trzeba zanieść czy to już na komisji.
Witaj. Byłam z ZUS-u już 2 razy i zawsze do wniosku dostarczałam druk N-9 tj. Zaświadczenie o stanie zdrowia wypisane przez lekarza prowadzącego lub POZ i kserokopię wypisów ze szpitala.Tym sposobem na komisję nic już nie donosiłam.
Pozdrawiam.
Mając orzeczenie o niepełnosprawności umiarkowanej osoba pracująca oczywiście płacąca składki ZUS może otrzymać skierowanie na rehabilitację sanatoryjną? Pytanie mogło by się wydawać zadane sztaniemu ale może ktoś zna taki przypadek.
Beato , oczywiście jeśli masz taką potrzebę to możesz załączyć kserokopię wyników, pani referentka wyznaczająca termin spotkania z orzecznikiem, opiera się i tak wyłącznie na wniosku wypisanym przez lekarza kierującego / druk ZUS PR -4 /. Na wizytę do orzecznika zabrałam całą dokumentację medyczną, która miała związek ze skierowaniem do sanatorium ( wszyscy pacjenci oczekujący przed gabinetami postąpili tak samo jak ja ) Nie będę się upierała ale może w regionie śląskim tak się praktykuje , co kraj to obyczaj.
Suma sumarum do dokumentacji zagląda wyłącznie lekarz orzecznik, nikogo więcej ona nie interesuje Pozdrawiam