Polańczyk AMER-POL 24 czerwiec

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Aleksandra11
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 19:18
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Polańczyk AMER-POL 24 czerwiec

Post autor: Aleksandra11 »

Witaj Optymistko.Bardzo Ci zazdroszczę tego turnusu.Dokładnie rok temu byłam w Plonie.Ośrodek po przeciwnej stronie ulicy.Pogoda była cudowna całe 21 dni.Zabiegi(miałam wszystkie od rana), jedzenie,pokój-było naprawdę super.Jeżeli lubisz wędrówki to powinnaś po powrocie być zadowolona.Ja do tej pory na leczenie zawsze wyjeżdżałam w góry,niestety a może stety,w tym roku choć termin mam również wyśmienity(23.06) to jadę nad morze do Stegny.Co do Amerpolu znałam kilka osób,nie narzekały.Wspaniałe codzienne,, wieczorki,,....i dyscyplina.U nas o 22*00 zamykano ośrodek.Idzie się zorganizować.Pamiętaj nie siedż w pokoju.Zadzwoń do Amerpolu,wszystkiego się dowiesz.U nas można było przyjechać wcześniej(płacisz za dobę), możesz wybrać lepszy pokój.Do Polańczyka jeżdżą specjalne Busy z różnych miast.Ja jechałam z Łodzi, z osobami do różnych ośrodków.Pan podwiózł mnie pod same drzwi.Basenu nie ma.Zus jest dowożony na basen do Ustrzyk,jeżeli jest miejsce to możesz odpłatnie skorzystać.Życzę zdrowia i miłej,wyrozumiałej sublokatorki.
optymistka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 maja 2013 23:38

Post autor: optymistka »

Witaj Aleksandro
Dziękuje że napisałaś o Polańczyku i o sanatoryjnych zwyczajach . Zastanawiam się czy jechać samochodem czy pociągiem. Z Poznania jest około 700 km :shock:
Najlepiej pewnie jechać dzień wcześniej bo niewiem kiedy dojadę :) Gdyby jechało z Poznania lub okolic więcej osób można zorganizować jakiś wspólny wyjazd byłoby taniej. Są jacyś chętni na wspólny wyjazd :?:
graza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: graza »

Witaj :optymistka: Nie ma znaczenia czy NFZ czy ZUS [ dłuzszy turnus z zusu] Ja tez przyjechałam 1 dzien wczesniej [ wieksza mozliwosc z pokojami ,najwiecej 2 osobowych] Miłego pobytu
Subtelna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2013 13:31

Post autor: Subtelna »

:kwiat: Witam: mam pytanie odnośnie pobytu w Polańczyku/1? jak wygląda sprawa z otrzymaniem L-4 jadę z ZUS,obecnie pracuję,kiedy otrzymam zwolnieniei w jakich procentach jest płatne,czy ktoś wie,,proszę o odpowiedz,
2? czy jest możliwość korzystania z internetu jeśli wezmę laptopa? :kwiat:
optymistka
Kuracjusz
Kuracjusz

Czy jedzie ktoś 24 czerwca do Polańczyka z Poznania lub okolic :?: :?: :?:
optymistka
Kuracjusz
Kuracjusz

Czy jedzie ktoś z Poznania lub okolic do sanatorium AMER-POL w Polańczyku 23 lub 24 czerwca :?: :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Subtelna pisze::kwiat: Witam: mam pytanie odnośnie pobytu w Polańczyku/1? jak wygląda sprawa z otrzymaniem L-4 jadę z ZUS,obecnie pracuję,kiedy otrzymam zwolnieniei w jakich procentach jest płatne,czy ktoś wie,,proszę o odpowiedz,
2? czy jest możliwość korzystania z internetu jeśli wezmę laptopa? :kwiat:
Witaj Subtelna :kwiat:

W przypadku zwolnienia lekarskiego wystawionego przez sanatorium, w którym pracownik był na rehabilitacji, przysługuje mu prawo do zasiłku chorobowego w wysokości 80% wynagrodzenia stanowiącego jego podstawę. Pobyt w sanatorium uprawnia do wypłaty zasiłku w wysokości 80% podstawy wymiaru. Tylko pobyt w szpitalu oznacza prawo do zasiłku chorobowego obniżonego do 70% podstawy wymiaru.
Zasiłek chorobowy przysługuje w wysokości 100% podstawy wymiaru (art. 11 ust. 2 ustawy zasiłkowej), jeżeli niezdolność do pracy z powodu choroby:
jest następstwem wypadku przy pracy lub ma związek z chorobą zawodową. Zwolnienie lekarskie otrzymujesz w dniu wypisu. Nie mniej powinnaś uprzedzić pracodawcę o tym fakcie np. dostarczając mu kopię skierowania lub po przyjeździe do sanatorium poproś o stosowne zaświadczenia i wyślij do pracodawcy.

Pozdrawiam i życzę skutecznej rehabilitacji :kwiat:
Subtelna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2013 13:31

Post autor: Subtelna »

Bardzo dziękuje za informację,pozdrawiam
Subtelna :kwiat:
Bokol
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sie 2012 18:24

Post autor: Bokol »

Polańczyk 24-06-2024
Witam, czy wybiera się ktoś z okolic Warszawy/Nowego Dworu Maz. do Polańczyka 24-06-2024 ?
Jadę samochodem, mogę kogoś zabrać i podzielić koszt paliwa, zawsze to wygodniej niż komunikacją z bagażami 😉
ODPOWIEDZ