Sanatorium Zimowit Duszniki Zdrój
Sanatorium Zimowit Duszniki Zdrój
Szkoda, że przed wyjazdem nie byłem na tej stronie i nie przeczytałem opinii tych, którzy tam byli. Za to byłem na oficjalnej stronie reklamowej, zdjęcia kolorowe- przepiękne, opis warunków bytowych- wspaniały jednym słowem S P A sanatorium z duszą. Na miejscu po wejściu do budynku Pawilon II szok!!! Zapach lizol, toalety na półpiętrze, lodówka jedna na korytarzu dla wszystkich, a prysznice na parterze. Dostałem pokój na drugim piętrze bez łazienki za to z miską i umywalką. Horror!!! Podjęliśmy z żoną decyzję - wracamy do domu i wtedy znalazł się pokój z łazienką, są takie dwa w całym budynku. W pawilonie I na parterze znajduje się stołówka i zabiegi hydromasażu za to gabinety elektroterapii i gimnastyki są na drugim piętrze i tu kuracjusze otrzymują dodatkowy darmowy zabieg od firmy
" schodoterapię”, bo za resztę trzeba płacić: TV w pokoju 30 zł, parking niestrzeżony na terenie ośrodka 65 zł, prześcieradełko do gimnastyki 3 zł. Ale są też i pozytywne uroki tego sanatorium: to wspaniały personel i smaczna kuchnia- widocznie poprawiła się po przeczytaniu tego forum. Porcje trochę za małe,zupa i drugie smaczne nad kompotem muszą jeszcze popracować, ale i tak jest lepszy od tej wody uzdrowiskowej ze źródła w budynku. Cały zespół tam pracujący rzeczy niemożliwe załatwia od ręki, a cuda na drugi dzień. Nawet z-ca dyrektora na zebraniu z kuracjuszami widząc ich nie zadowolenie z warunków bytowych zrobił arcymistrzowskie posunięcie - dołożył dodatkowy darmowy zabieg dla wszystkich - uratował tym swoją głowę. Podsumowując to wszystko proponuje nic nie zmieniać w tym sanatorium, a nawet brać dodatkową opłatę za te warunki bytowe, ale pod warunkiem, że kuracjusz sam się nato zgodzi i wie, co go czeka. Dlatego trzeba zmienić stronę internetową i napisać prawdę. Są skanseny, są szkoły przetrwania, za które trzeba płacić, to, dlaczego nie morze być takich sanatoriów, coś takiego to już HISTORIA. Pozdrawiam wszystkich którzy to przeżyli Szostak Mirosław Szczecin.