Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: zebra »

Witam, A ze zwrotów to tylko pojedyńcze dają? Bo ja mam złożone z mężem. Ale kolejka się ciągnie ...szok. przez 2 dni 18 numerków zeszło :!: Za dwa tygodnie będzie dwa lata oczekiwania i jeszcze 2480 ludzików przed nami :( Pozdrawiam wszystkich oczekujących :kwiat:
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

ewa11 pisze:Dagna o i której godz. dodzwoniłaś się?
przed 15 i jeszcze Duszniki były

Do zebra - w temacie "Wyjazd ze zwrotów" piszą sporo - czasem są zwroty podwójne ale pewnie w "nieatrakcyjnych" miesiącach. Trzeba zadzwonić.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Witajcie dziewczyny. Zwroty bywają bardzo atrakcyjne, i to w bardzo atrakcyjnych sanatoriach. Np. ARKA w Kołobrzegu , i to podwójne. Niestety nie pamiętam w jakim miesiącu :oops: . Natomiast bardzo polecam Duszniki , spokojna okolica , można naładować "akumulatory".Byłam dwa razy, więc wiem o czym piszę :lol: .
W tym roku kolejka faktycznie ciągnie się ociężale . Ja czekałam równiutko 2 lata , ale znajomi na Kołobrzeg czekali 27 miesięcy. Wyjeżdżają na przełomie października - listopada. Byłam w Kołobrzegu w tym samym terminie i wróciłam baaardzo zadowolona. FAKT , do szczęścia niewiele mi potrzeba. Życzę szybkich, trafionych przydziałów.... :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Kochani, moja znajoma z numerkiem ok. 700 , dostała po 27 miesiącach oczekiwania przydział do Kołobrzegu.... Z tego wynika , że na atrakcyjne miejsca czekamy dłużej.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zebra »

Witam. Pisalam w innym temacie ale powtórzę , numer ok 1000 , Ciechocinek , 8 listopad , od złożenia wniosku do wyjazdu 26 mcy. Czekałam na góry , bo w Ciechocinku byłam 2 razy pryw, ale w propozycjach w poprzednim wniosku jako jedno z miejsc był Ciechocinek więc nie zawracali sobie głowy i tak dali. Trudno. Zeby chociaż był wrzesień czyli 24 mce a tu masz. Pozdrawiam wszystkich oczekujących i życzę fajnych przydziałów. :kwiat:
ata62
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2015 15:10
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ata62 »

Witam stałych bywalców sanatoriów i nie tylko.
Mam numer juz ok. 1700 i "śledzę " innych przede mną aby się zorientować dokąd wysyła nas mazowiecki urząd - otóż 10 osób, które złozyły skierowania we wrześniu 2014 roku otrzymało dyrektywę wyjazdu do Ciechocinka w okresie od 7.11 do końca listopada czyli pobyt obejmuje również swięta.
Czy zwykle tak jest, że w końcu roku tylko do jednej miejscowości wszyscy są wysyłani = chodzi o najtańsze cenowo pobyty zakontraktowane ze względu na brak funduszy czy są inne powody? Może coś wiecie z waszych doświadczeń na ten temat. Pozdrawiam wszystkich ale nie tracę nadziei na inną miejscowość ponieważ prywatnie byłam tam 2 razy.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

W naszym funduszu wyraźnie wydłużył się czas oczekiwania, większość czeka 26 miesięcy od złożenia skierowania - do wyjazdu. Ja niestety też :lol:
Rzeczywiście, wnioskując z wpisów :) sporo osób dostało Ciechocinek, ale to nic dziwnego, tam jest tyle sanatoriów.
Ata, dlaczego uważasz, że pobyt sanatoryjny w Ciechocinku jest tańszy niż gdzie indziej? :?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Nie mógł się nie wydłużyć,bo na ten rok było dużo mniej umów niż w poprzednich latach i wydłużył się we wszystkich oddziałach...
Z tego wynika , że na atrakcyjne miejsca czekamy dłużej.
Nie dla wszystkich Kołobrzeg jest atrakcyjnym miejscem.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

W nawiązaniu do tematu od dnia złożenia do dnia wyjazdu 24 m-sce .......przydział przy numerze 4200,reumatologia i neurologia ......Lądeczek :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Princi :serce:
ODPOWIEDZ