GRYF w POŁCZYN - ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2013 15:39
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Re: GRYF w POŁCZYN - ZDRÓJ

Post autor: Mirstan »

Witam serdecznie i chciałbym uzyskać aktualne informacje jak obecnie jest w sanatorium Gryf? Są jakieś istotne zmiany?Właśnie czeka Mnie wyjazd z NFZ odkładany już w tym roku dwa razy,ale za trzecim razem powinno się udać i mam nadzieję wreszcie znów zobaczyć Połczyn Zdrój.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Mirstan wszystkie info na temat Połczyna są aktualne byłem w tym roku w czerwcu i w miarę możliwości opisałem .Poczytaj . Wpisz po prostu nazwę w naszej wyszukiwarce i na pewno znajdziesz . No chyba ,że interesuje Ciebie coś ekstra to postaram się odpowiedzieć . :) na forum lub PW
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

dzięki Sztani za info jasne,że czytałem wcześniejsze wpisy Twoje i innych ,nawet pisałem do Ciebie na priv ... :D
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam serdecznie Kuracjuszki i Kuracjuszy obecnie odpoczywających i tych co mają zamiar niedługo mieć przyjemność przebywać w tym sanatorium i tym miasteczku.Sam mam zaplanowany wyjazd na 6.10.2016 do 27.10.2016,a to już trzecie podejście w tym roku,może się wreszcie uda.Przy okazji potraktuję ten pobyt jako ocenę tegoż sanatorium,bo zostało wyróżnione wpisem takim oto-cytuję "

""""Re: Najlepsze sanatorium 2016
Nieprzeczytany postautor: sztani » 18 wrz 2016 19:37
Chciałbym dodać do tej trójki. Sanatorium Gryf w Połczynie Zdroju oraz Jantar Dziwnówek w obu przypadkach zabiegi jak i sama baza zabiegowa na bardzo wysokim poziomie a to dla kurujących się chyba najważniejsze""""""

Pozdrawiam Mirstan :) :kwiat:
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam,a już nic nie chciałem przed pobytem wpisywać,ale coś Mnie podkusiło by zadzwonić i dowiedzieć się co nie co od kompetentnej Pani z recepcji i uzyskałem informacje ,że ręczniki dla tych z NFZ jest tylko jeden mały!!!,a większy za 6 zł od wypożyczenia (czego wcześniej nie doświadczyłem w innych sanatoriach,chociażby w Inowrocławiu,gdzie bez problemu były dwa duże i można było wymieniać)poza tym podobno nie ma pokoi w tzw "studio",są tylko z pełnym węzłem sanitarnym ?No jeszcze obowiązkowo czepek na basen wewnętrzny (jak Ja tego na głowie nie znoszę)czy to w ramach zabiegów ,czy też prywatnie i można to jakoś obejść ten przepis ?Co do zabiegów to czy faktycznie są tak dobrze i solidnie wykonywane?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Drogi kolego po co powtarzać to samo .Dla osób które tam były jak i dla mnie wszystkie zabiegi były super .Pewnie ,że znajdzie się malkontent co to mu wszystko nie pasuje . Czepek ,rzecz normalna mają takie wytyczne i ma być . Ręczniki Ja miałem duży i mniejszy ale bylem z ZUS ( wymiana ręczników i pościeli raz na 2 tyg.).Pobyt z NFZ rządzi się widocznie innymi ustaleniami z Sanatorium .Dla mnie mały minus ( a lubię zwiedzać i turystykę ) to okolica już w pierwszy tydzień obleciałem wszystko . Podstawa każdego (mojego) pobytu to rehabilitacja a reszta jest mniej ważna ( tu jestem mniej wymagający)
Mirstan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam serdecznie Sztani!Mam nadzieję,że również dla Mnie zabiegi będą odpowiednie i super wykonane,bo też jadę korzystać z rehabilitacji. Faktem jest ,że inaczej mają wysłani przez ZUS od tych skierowanych przez NFZ,dlatego chciałem uzyskać informację od obecnie tam przebywających z NFZ,bo trochę się zmieniło,wszak jesień mamy i mam nadzieję,że też opiszę w samych superlatywach pobyt w Gryfie . :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Widzę że wypowiadały się tu osoby które już były w Gryfie. Będę pierwszy raz w sanatorium i interesuje mnie kwestia spędzania czasu wolnego. Jest zima więc wydaje mi się że spędzanie czasu na na świeżym powietrzu jest ograniczone ( rowery itp. ), jednocześnie nie interesuje mnie przesiadywanie w barze i "odrobaczanie się". Do sanatorium jadę samochodem więc na krótkie wycieczki mogę się wybrać. Może opiszecie jak spędzaliście czas poza zabiegami.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Widzę że nie ma zbyt wielu chętnych do opisania spędzonego w sanatorium czasu. Poszperałem trochę w internecie i zrobiłem krótką listę zajęć które mnie interesują.

1. Wycieczka do Berlina.
2. Wycieczka do Borne Sulinowo.
3. Kino Goplana.
4. Ognisko z kiełbaskami.
5. Basen + sauna w hotelu.
6. Nordic walking.
7. Wycieczka na wieżę widokowa w Wolej Górze.
8. Siłownia w Fitness Club.
9. Miasteczko, pizzeria, kawiarnia.
10.Hulanki, swawole, komputer i nic nierobienie :)

Czas wolny chciałbym spędzić realizując w/w punkty. Będę pierwszy raz w sanatorium więc nie wiem czy to jest realne czy majaczę jak potłuczony :)
ODPOWIEDZ