Szczawnica Sanatorium Budowlani

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Re: Szczawnica Sanatorium Budowlani

Post autor: sinobrody »

Witaj Wiewióreczko.
To ja poproszę o uzupełnienie informacji o poniższe pytanka:
- czy jest Wi-Fi w ośrodku (kodowane czy nie)?
- czy jest KO-wiec?
- jesli ww nie ma , to czy jest organizacja turystyczna zajmująca się w Szczawnicy wycieczkami?
- czy sa serwowane w ramach zabiegów wody lecznicze?
- czy sa organizowane ćwiczenia z kijkami? Czy mozna je wypozyczyc , za jaką opłatą?

Proszę o wyczerpujące odpowiedzi.
Hm, wprawdzie te pytania nie są skierowane do mnie, ale skoro "wiewióreczka" nie odpowiedziała, bo co tu odpowiadać gdy wszystkie te odpowiedzi padły w wątku o Szczawnicy???

Pozwolę sobie na kilka słów komentarza i refleksji.
O Szczawnicy nie będę już pisał, co miałem do przekazania to przekazałem po swoim ostatnim pobycie z przełomu czerwiec - lipiec.

Teraz, może jutro? Napiszę o Świnoujściu z którego właśnie wróciłem. Może wkleję kilka aktualnych fotek? Zobaczymy.

Słynne pytanie pojawiające się w wątkach: " Wi-Fi"????????????

Po pierwsze: Po co wam ludziska to Wi- Fi w sanatoriach???
Jak już nie potraficie żyć ani chwili bez tego laptopa to jest najprostsze rozwiązanie:

WYSYŁAĆ SMS NYT12 NA NR260 ( orange)

i po kłopocie. Otrzymujecie dostęp 2 GB przez 30 dni i nie potrzebujecie się zamartwiać: jest to Wi-Fi czy go nie ma?

Możecie zabierać laptopa na plażę, na wycieczkę, na spacer, wszędzie. WSZĘDZIE MACIE Wi-Fi.

Tylko po co na rany Boskie. Ludzie jadąc do sanatorium powinni odciąć się od TV, komputera, pracy, problemów życia codziennego, a ZAJĄĆ SIĘ SOBĄ I SWOIM ZDROWIEM!
Korzystać ze wszystkiego co oferują pobyty sanatoryjne, a nie martwić sie Wi-Fi. ;)

Pozdrawiam wszystkich tych którzy wypoczywają, kurują się i tych którzy są w poczekalni. :D
forumowicz

ruda

Post autor: forumowicz »

kuracjusz amator pisze:
Witaj Wiewióreczko.
To ja poproszę o uzupełnienie informacji o poniższe pytanka:
- czy jest Wi-Fi w ośrodku (kodowane czy nie)?
- czy jest KO-wiec?
- jesli ww nie ma , to czy jest organizacja turystyczna zajmująca się w Szczawnicy wycieczkami?
- czy sa serwowane w ramach zabiegów wody lecznicze?
- czy sa organizowane ćwiczenia z kijkami? Czy mozna je wypozyczyc , za jaką opłatą?

Proszę o wyczerpujące odpowiedzi.
Witaj amator.
W ośrodku jest Wi-Fi nie kodowane, ale nie wszędzie jest zasięg. Najlepiej łapie na korytarzach, w pokojach słabo, albo wcale.
Jest organizacja turystyczna, która organizuje wycieczki.
W ramach zabiegów nie serwowane są wody lecznicze, ale można za odpłatnością skorzystać w pobliskiej pijalni.
Za mojego pobytu nie było ćwiczeń z kijami Nordinc Waking, a czy można wypożyczyć, to tego nie wiem. Zadzwoń na recepcję i się dowiedz. Panie są bardzo miłe i opowiedzą na każde pytanie.
Pozdrawiam :kwiat:
kuracjusz amator
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 maja 2013 14:07

Post autor: kuracjusz amator »

Witajcie
Dzienki Wiewióreczko za udzielenie odpowiedzi :) .
Już ustaliłem, że telewizor kosztuje 25 złociszy. Wody lecznicze są przepisywane przez medyka. Można przyjechać nawet z rowerem. Sanatorium posiada pomieszczenie do ich przechowania.

Sinobrody pisze:
"Słynne pytanie pojawiające się w wątkach: " Wi-Fi"????????????
...Po co wam ludziska to Wi- Fi w sanatoriach???"

Odp:
Np. w celu ustalenia środka transportu w drodze powrotnej z sanatorium. Albo do posłuchania wyszukanej muzyki.
Jeden chce rybki a drugi akwarium. Jeszcze inny rybki wraz z akwarium.Ile osób tyle potrzeb, zdań.
Pozdrawiam czytających.
forumowicz

ruda

To się troszkę pozmieniało :roll: opłata za telewizję wzrosła o dyszkę :o
forumowicz

ruda, dzięki za info, które mi przesłałaś w lipcu. Zmobilizowały mnie trochę do wyjazdu bo miałam duże wątpliwości czy w ogóle jechać. Pojechałam, wróciłam 30.09. Było super. Trafiłam na fajnych ludzi i na piękną pogodę. No i dostałam jedynkę :)
Jestem zadowolona z pobytu. Myślę że tam wrócę.
forumowicz

ruda

Casandra :kwiat: bardzo się cieszę, że pobyt się udał, a jednocześnie mogłam się na coś przydać :)
Pozdrawiam :kwiat:
kuracjusz amator
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wiewioreczko, wysłałem do Ciebie pytanko na pw.
Proszę o udzielenie odpowiedzi.
pozdrawiam
forumowicz

ruda

kuracjusz amator pisze:Wiewioreczko, wysłałem do Ciebie pytanko na pw.
Proszę o udzielenie odpowiedzi.
pozdrawiam
Nie wiem co jest grane, ale wysłałam Ci odpowirdż zaraz po otrzymaniu Twojej wiadomości. Próbowałam wysłać jeszcze raz, ale nie idzie. Jutro spróbuję z laptopa, może się uda.
kuracjusz amator
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Też nie moge do Ciebie Wiewióreczko wysłać info na pw. :( .
Chyba do aministratora muszę to zgłosić.
kuracjusz amator
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wiewióreczko, wysłałem do Ciebie na PW informację. Udało się, nie wiem jakim cudem. :)
pozdrowionka
ODPOWIEDZ