kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: kamila »

O , Zuza :) dzieki za nowe info , przynajmniej teraz wiem , do jakiego numeru musi zejsc kolejka .
Ja chyba nawet teraz jestem gotowa pojechac do miejscowosci , o ktorych mowisz , oby nie w listopadzie !
Przejrzalam jednak dzial " Ocen sanatorium " i w sumie oprocz jednego pozytywnego postu o Gołdapii (??? tak to sie odmienia ? bo nie wiem ) nic nie ma o wspomnianych miejscowosciach . Wiadomo , ze sa małe , ale moze tez w nich mozna sie dobrze zregenerowac ? :)
Pozdrawiam .
Marlenka89
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2011 15:05

Post autor: Marlenka89 »

witam. Może jest ktoś z Was w wstanie powiedzieć mi kiedy mniej więcej pojadę. Na tą chwile mam nr 303. Gdzie dzisiaj z rana był 371. Nie wiem jeszcze gdzie i kiedy pojadę a podobno ma być taka informacja podana w przeglądarce skierowań. :)
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

No i jest !!! Sanatorium ,,Dom Zdrojowy " w Szczawnie Zdroju! Niestety Kamilo (byłaś tym zainteresowana) od 24.10. do 14.11. Trudno, najwyżej będę czytać i jeźdźić na wycieczki!
Pozdrawiam Zuza!
Marlenka89
Kuracjusz
Kuracjusz

A ja dalej czekam . Jestem 303 w kolejce i mam nadzieję , że w najbliższym czasie sie dowiem gdzie pojadę i kiedy :):)
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No ładnie , napisalam dlugi post i diabli go wzieli !

Marlenko , na pewno sie dowiesz niebawem :)

Zuza , fajnie , ze juz wiesz . Masz troche czasu na przygotowanie . W Szczawnie nie bylam , ale trzymam kciuki aby to pierwsze sanatorium bylo dla Ciebie udane.
A ja nie chce jechac w listopadzie :cry: Musze dzwonic o zwroty :)
Pozdrawiam serdecznie .
Marlenka89
Kuracjusz
Kuracjusz

Mam nadzieję , że sie dowiem i niedługo pojadę. Bo później będzie już zimno i wgl :) A o co chodzi z tymi zwrotami ?
Marlenka89
Kuracjusz
Kuracjusz

Mam pytanie może ktoś z Was wie jak to jest. W kwietniu 2010 roku złożyłam papiery do sanatorium dostałam ze jestem 10 tys z haczykiem w kolejce. Jest to skierowanie dla dorosłych na leczenie sanatoryjne . I teraz jak zaczynam od września szkołę to chyba nie powinnam za nic tam płacić?
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Marlenko , czasami po prostu ktos rezygnuje z sanatorium w danym terminie , wtedy mozna ewentualnie poprosic zamiennie o ten termin , ale trzeba dzwonic i sie dowiadywac . Czasami to jest kilka dni do wyjazdu . Nigdy tak nie robilam , ale chyba teraz bede dzwonic .

Na drugie pytanie nie umiem odpowiedziec . Czy uczniowie sa zwolnieni z oplat za sanatorium ? nie wiem.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Zuzag....mam pytanie do Ciebie, o ile dobrze pamiętam jesteś z pomorskiego..tak?.Napisz ile m-cy czekałaś na ten wyjazd do Szczawna -Zdroju.Też jestem z pomorskiego funduszu :)
AndrzejChełm
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2011 10:13

Post autor: AndrzejChełm »

A czy nie jest tak ze jak się jedzie ze "zwrotu" to zazwyczaj się trafia na sanatoria do których nikt nie chce jezdzic? Bo mi się wydaje że tak właśnie robią niektórzy. Gdy dostają skierowania do niezbyt atrakcyjnego miejsca to odmawia wyjazdu ze wzgl np. na nagłą chorobę i za jakiś czas dostają nowy termin i nowe miejsce. Więc można sobie tylko brzydką niespodziankę zafundować i pojechać w niezbyt ciekawe miejsce korzystając ze zwrotów. No chyba ze komus zalezy na czasie to jak najbardziej zwroty polecam. Jeśli ktoś z was uważa inaczej to proszę o odpowiedz. Pozdrawiam.
Zablokowany