Do Rymanowa termin 17.11.2016 z Mazowsza

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Re: Do Rymanowa termin 17.11.2016 z Mazowsza

Post autor: Insignia 2010 »

Hej i jak tam ktoś z mazowieckiego rusza w stronę Rymanowa Zdrój ;) ;)
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Agnieszkam75kg »

Witaj, ja byłam w Rymanowie w styczniu w Kasztanowym Dworze. w Zimowicie była rok wcześniej moja współlokatorka. Jedyne na co narzekała, to na to, ze strasznie daleko i za wysoko, po tych oblodzonych schodkach trzeba iść bardzo daleko w górę w las. jak chcieli iść potańczyć, to zamawiali sobie jakiegoś miejscowego busa, pod Kasztanowy Dwór, lub Zielony Domek/dwa miejsca gdzie można potańczyć codziennie, z tym, że w Kasztanowym bez opłaty za wstęp,więc były tłumy/ żeby ich przed 22 zabierał do Zimowita, bo na pieszo to chyba o 21musieliby już się zwijać :lol: :lol: :lol: basen tam mały, bo nas z Kasztanowego dowozili tam, no ale lepszy niż żaden. w Kasztanowym Dworze mieliśmy basen ale komercyjny, i tylko przez pierwsze 3 dni byla cieplejsza woda, żeby ludzi zachęcić do wykupywania karnetów, potem zimnica okropna. zamontowali poręcz w basenie, na wypadek jakby ktoś sam chciał poćwiczyć. do pływania trochę mały, no ale pływali :)
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej Aguś dzięki te wiadomosci o których mówisz to dla mnie pestka jadę autem więc spoko ...
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

a z tymi paczkami to jest tak. na początku się zawiązują, a potem ludzie się poznają bliżej i jest migracja z paczki do paczki i z powrotem :lol: :lol: :lol: i fajnie jest, nikt się nie zmusza do niczego, nikt nie ma do nikogo pretensji, pełne zrozumienie :lol: chociaż i zazdrośnice się zdarzają :D my mieliśmy pokój otwarty dla wszystkich chętnych. we trzy :)choć pokój był dwuosobowy, a ja byłam w tym pokoju na doczepkę :lol: :) udanego pobytu, takiego jak ja miałam. wróciłam z mnóstwem pozytywnej energii, pomimo, okropnej współlokatorki :P zawsze taka wracam choć za każdym wyjazdem jest trochę inaczej :)
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Spoko masz czas i chęci daj sygnał pogadamy 607 653 223 pozdro
anetadorota 182007
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sty 2016 18:03
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: anetadorota 182007 »

Witam wszystkich podążających do Zimowita. :kwiat: Wróciłam w środę z tego sanatorium. :arrow: Polecam pokoje trzy osobowe z balkonem,wieczorne spacery po 22 przed czujnym okiem pań pielęgniarek. ;) Jeśli chodzi o zabiegi to wszystko jest na miejscu basen niestety nie jest przystosowany do większej liczby kuracjuszy. Jeśli macie ochotę popływać zapraszam do Kasztanowego w godz 14-17 zdarza się że basen jest całkiem pusty więc można korzystać do woli. :P Jedzenie niestety na średnim poziomie :roll: . Na wieczorne zabiegi z parkietoterapi polecam Zielony domek. Super pokoje 104 i 107 ;) . Pozdrawiam i życzę tak udanego pobytu jaki sama miałam. :serce: Moja paczka liczyła 8 osób a pod koniec znacznie więcej było wspaniale :P .Może kiedyś tam wrócę. :serce:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Insignia Agnieszka troszkę przesadza z tymi odległościami. Szosą do Kasztanowego jest około 1.5 km. a skrótem po oświetlonych schodkach nie ma kilometra a do Zielonego Domku około 600m. Przemierzałem tą trasę bardzo często. Skrót jest schodkami obok kotłowni, poznasz go szybko bo wszyscy tędy chodzą.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Agnieszka mówi to co koleżanka jej przekazała, choć raz z ciekawości tam dotarłam idąc z Marii :) schodki nie do pozazdroszczenia zimą, a ja o zimowym pobycie mówiłam. Również jak pomyślę o tym proponowanym basenie w Kasztanowym, i tej zimnej wodzie to od razu mi dreszcze przechodzą :lol: :lol: :lol: tam w tych górach ogóle nie ma porządnego basenu :) w tym Kasztanowym basen ma 6m x 12m :) żeby potem nie było, ze nie mówiłam :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Agnieszko po sąsiedzku w Szajnie miałaś większy i ładniejszy tyle że nieco droższy.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ja o basenie w Kasztanowym podałam informację dla zainteresowanych pływaniem wyczynowym :) byłam w styczniu, zimno, wiatr, deszcz, słońca prawie wcale nie widziałam, więc chodzenie gdzie indziej na basen mnie nie interesowało, mnie by wystarczył tylko ten, gdyby nie ta zimna woda... zwłaszcza,że mój pokój sąsiadował z wejściem na basen i chodziliśmy od razu w strojach owinięci ręcznikiem :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ