Oddział rehabilitacji pulmonologicznej w Polsce.

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Oddział rehabilitacji pulmonologicznej w Polsce.

Post autor: Narewka »

Byłam w Rabce i to w listopadzie, kilka lat temu, , sanatorium Cegielski.Pierwsze dni wchodzilam pod górkę, trzymajac się parkanu, bo tak ciężko bylo, ale pod koniec po juz bez problemu nawet wyżej wchodzilam.A tam było tak wspaniałe powietrze, ze oddychałam pełną piersią.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Niania pisze:Gimnastyka to teraz jest wszędzie...
W tym przypadku ma to być odpowiednio dobrana gimnastyka oddechowa, wtedy pomoże.
Nie grupowe wciąganie i wypuszczanie powietrza, tylko gimnastyka oddechowa, najlepiej indywidualna. Lekarz powinien zaordynować wyraźnie - gimnastyka oddechowa.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Sylaba pisze:
Niania pisze:Gimnastyka to teraz jest wszędzie...
W tym przypadku ma to być odpowiednio dobrana gimnastyka oddechowa, wtedy pomoże.
Nie grupowe wciąganie i wypuszczanie powietrza, tylko gimnastyka oddechowa, najlepiej indywidualna. Lekarz powinien zaordynować wyraźnie - gimnastyka oddechowa.
Sylaba a czy my mamy wpływ na to co lekarz przepisze -chyba nie zawsze. Byłam już 9 razy w sanatorium i nie zawsze było tak jak by się chciało odnośnie do zabiegów zlecanych przez lekarza. Zawsze prosiłam o masaż klatki piersiowej i zawsze słyszałam brak już miejsc. Można wykupić była podowiedz lekarza. A gimnastyka indywidualna to nie słyszałam by ktoś dostał. Zawsze grupowa. :?
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Narewka pisze:Byłam w Rabce i to w listopadzie, kilka lat temu, , sanatorium Cegielski.Pierwsze dni wchodzilam pod górkę, trzymajac się parkanu, bo tak ciężko bylo, ale pod koniec po juz bez problemu nawet wyżej wchodzilam.A tam było tak wspaniałe powietrze, ze oddychałam pełną piersią.
Narewka właśnie słyszałam że tak klimat najbardziej leczy.Napisz coś więcej może być na poczte. :)
ODPOWIEDZ