USTKA - PERŁA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
tolek84
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2016 13:52
Oddział NFZ: Dolnośląski

USTKA - PERŁA

Post autor: tolek84 »

Witam serdecznie!
Poszukuje najnowszych informacji na temat tego sanatorium.
Może Ktoś w ostatnim czasie był i zechce wyrazić swoją opinię.
Będę bardzo wdzięczna za każdą informację i opinię.
Pozdrawiam serdecznie:)
forumowicz

Re: USTKA - PERŁA

Post autor: forumowicz »

Witam serdecznie :kwiat:
Ustka jest przepięknym miasteczkiem uzdrowiskowym, bardzo przyjaźni mieszkańcy :) jeśli lubisz spacerować to tam są ku temu przyjazne warunki. Fakt sanatorium Perła mieści się w dość odległym miejscu od portu jak i centrum Ustki. Warunki zakwaterowania jak i wyżywienie są podobne do pozostałych sanatoriów w tym uzdrowisku. Wszystkie zabiegi wykonują na miejscu, jeśli chcesz skorzystać z basenu to masz możliwość wykupu karnetu w Hotelu Lubicz ( ja tak zrobiłam ) i byłam bardzo zadowolona.
Potańczyć można na miejscu w Perle, jeśli będziesz miała ochotę na pyszną rybkę lub deserek to polecam małą knajpkę na visa vis sanat. Radość wejście od strony promenady.
Polecam też zwiedzenie bunkrów Bluchera ;) bardzo ciekawe muzeum chleba ;) no i koniecznie odwiedź syrenkę w porcie (ponoć spełnia marzenia ) :D spacerując promenadą spotkasz panią Irenę Kwiatkowską siedzącą na ławeczce :kwiat: i lokalnych malarzy ze swoimi dziełami :kwiat:
tolek84 życzę Ci wspaniałego pobytu i oczywiście skutecznej rehabilitacji :kwiat:
Pozdrawiam fanka Ustki
tolek84
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 paź 2016 13:52

Post autor: tolek84 »

Dziękuje za odpowiedź i cenne informacje :)
Pozdrawiam serdecznie :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Odwiedzającym Ustkę polecam zajrzenie do małego muzeum minerałów, na promenadzie, przy "Radości". Są tam ciekawe eksponaty z głębi mórz.
Perła jest średniej klasy obiektem wczasowo-sanatoryjnym i szoleniowo-konferencyjnym.
Jest dobrze zorganizowany, strzeżony parking. Warto z niego korzystać.
Jak się nie ma wygórowanych oczekiwań, to w Perle można dobrze wypocząć i podreperować kondycję.
Czy zamierzasz jechać w ramach NFZ?
Awatar użytkownika
rozantka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2013 14:27

Post autor: rozantka »

Witam .....Byłam w Perle w sanatorium z NFZ. w maju na przełomie maja i czerwca w 2013 r. Ustka mi się podoba czego nie mogę powiedzieć o Perle. Jest oddalona od centrum około 3 km. Kawiarnia jest czynna od godz. 17 tej. Posiłki takie sobie i baza zabiegowa przeciętna. W tym okresie co byłam było bardzo zimno i w pokojach również chociaż to było w maju. Jeżeli trafisz na dobre towarzystwo to będzie super. Nie chciałabym znów tam trafić .Pozdrawiam :( :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ