jacky6 pisze:W moim odczuciu nic nie usprawiedliwia działania zarządu sanatorium.
Przecież widzieli jaki komplet przysyłają im z NFZ - być może z różnych regionów ale nie o to biega.
Mieli kilka tygodni na zgłoszenie niemożliwości realizacji - wtedy były możliwe jeszcze zmiany jak na przykład zaoferowanie skierowań do innych sanatoriów lub w późniejszym terminie.
Bezduszność i bezmyślność urzędnicza jak u Franza Kafki.
Generalnie stwierdzam, że problem będzie się nasilał - coraz więcej pojawi się małżeństw, które latami czekały - odkładały na później - na czas przejścia na emeryturę - wyjazd do sanatorium i to wspólny.
Pora na to aby NFZ wreszcie przejrzał na oczy i wziął się do pracy - ze zrozumieniem sytuacji.
Wiadomo, że "zwiadowcy" z NFZ, ZUS i KRUS przeglądają wpisy na tym forum.
to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Drogi Jacku
Pozwolę sobie KOLEJNY raz zacytować za Wilkpedią :
Sanatorium– zakład medyczny wykorzystujący walory rekreacyjne, przyrodnicze i naturalne, takie jak: wody mineralne, wody termalne, borowina, ozon, radon, sole mineralne oraz inne czynniki biofizyczne środowiska wywierające korzystny wpływ na organizm człowieka. Sanatorium zlokalizowane jest zazwyczaj w miejscowości uzdrowiskowej o specyficznym klimacie i szczególnych walorach przyrodoleczniczych, przeznaczonych dla osób przewlekle chorych i rekonwalescentów, wymagających rehabilitacji lub utrwalenia wyników leczenia szpitalnego.
Nie wiem Dlaczego małżeństwa mają być w pozycji UPRZYWILEJOWANEJ .
Dlaczego
Piszesz ,że pracownicy NFZ mają się wziąść do pracy ..pracują.
Osobiście znam przypadek kiedy Dyrektor Obiektu sanatoryjnego wydał zarządzenie;
Małżeństwa rozdzielać dawać do pokoi czteroosobowych
Dwójki dawać singlom sanatoryjnym.
Opisywany przypadek ,o którym teraz piszemy miał miejsce w ośrodku w Kołobrzegu w Willi Fortuna - jednym z dwóch ,które przyjmują skierowania po szpitalne.
Byłem tam bodajże 4 lata temu i 90 % pokoi było zajętych dla małżeństw.
Kolejny raz ZADAM pytanie czy jeżeli pojawię się w ośrodku ze znajomą ,która zaakceptowała By mnie miałbym Szanse na dwójke pomimo Różnych Nazwisk ?
NIE BO MUSI BYC MAŁŻEŃSATWO
A co z inna orientacja seksualną .
Kiedyś w sanatorium poznałem PIĘKNĄ KOBIETĘ była niestety Less co takim przypadku ?