Ciche Wąwozy Nałęczów DRAMAT !!!
-
babcia
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 01 lis 2016 17:51
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 26
Ciche Wąwozy Nałęczów DRAMAT !!!
Kochani, chciaÅ‚abym wszystkich Was przestrzec przed skorzystaniem z usÅ‚ug tego sanatorium. ByÅ‚am kuracjuszkÄ… od 5 października 2016 i chociaż byÅ‚ to mój 11 sty raz w życiu na kuracji to ten zapamiÄ™tam jako koszmar. Rozumiem, że NFZ nie pÅ‚aci dużo i że bieda ale oszczÄ™dnoÅ›ci na ogrzewaniu sÄ… niezrozumiaÅ‚e w takiej porze roku. Niektórym - chyba lepszym- kuracjuszom dawano do pokoi olejaki, mnie odmówiono choć byÅ‚am chora z gorÄ…czkÄ…. Dlaczego - nie wiem. Jedzenie choć smaczne to w maÅ‚ych iloÅ›ciach, za maÅ‚ych uważaliÅ›my wszyscy. Stoliki na stołówce maÅ‚e i stojÄ…co bardzo blisko siebie, wiÄ™c uderzaliÅ›my siÄ™ krzesÅ‚ami o sÄ…siadów. Lekarze- kontakt utrudniony, oczywiÅ›cie wizyty na poczÄ…tku i na koniec odbyÅ‚y siÄ™ ale w trakcie turnusu lekarza nie byÅ‚o, tylko pielÄ™gniarka. PróbowaÅ‚am kilka razy uzyskać poradÄ™ bo od tego przeraźliwego zimna przeziÄ™biÅ‚am siÄ™. Niestety. Poza to wszystko obiekt nie jest poÅ‚ożony jak mnie zapewniano wczeÅ›niej przez telefon 1500m od centrum miasta tylko 3000m i dla osoby w moim wieku spacer w tÄ… i z powrotem pod górÄ™ jest niemożliwy. Wprowadzono mnie w błąd, gdybym wiedziaÅ‚a że to tak daleko nie pojechaÅ‚abym tam po prostu. A najbardziej irytujÄ…ce byÅ‚o to, że na moje proÅ›by poinformowano mnie, że jeżeli mi siÄ™ tu nie podoba to mogÄ™ po prostu wyjechać, tylko mam 50zÅ‚ kary za każdy dzieÅ„ zapÅ‚acić. Nie dość, że zapÅ‚aciÅ‚am na poczÄ…tku ponad 800zÅ‚ za 21 dni turnusu to jeszcze 50 zÅ‚ kary za dzieÅ„. Nie tylko ja ale i osoby z którymi rozmawiaÅ‚am czuliÅ›my siÄ™ jako zÅ‚o konieczne z NFZ, nie sÅ