Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
kryzny, ja też wiem że tak jest. No ale sama widzisz co się dzieje....
czasami zdarza się, że jeżdżą kuracjusze dalej niż 200 km ale to rzadkie przypadki. I nie można uznać, że jest to reguła, że ktoś się uśmiechnie albo ładnie poprosi i ma. Tak nie jest gdyby uśmiechem można było wszystko w życiu załatwić świat by piękny był...
W mazowieckim Zusie też tylko do 200 km. Ja jeżdżę na narządy ruchu, miałam że sobą również dokumentację z leczenia tarczycy, bo myślałam że da mi to przepustkę na wyjazd do ciekawszej miejscowości. Ale gdzie tam
U nas dostaje się w teorii 3 propozycje, ale w mazowieckim są tak marne, że szkoda gadać.
Witam wszystkich forumowiczów...
Dwa dni niecałe nie zaglądałem na forum...i widzę ,że się trochę narobiło.
Jakbym wiedział, że taką dyskusję wywołam, to bym się ugryzł w ...klawiaturę.
Dziewczyny wyluzujcie.
Chodziło mi tylko o to czy z alegrią mam szansę dostać skierowanie do sanatorium nad morzem.
Odległość od miejsca zamieszkania chyba w Wałbrzychu nie stanowi problemu, byłem dwukrotnie:
650 km i 430 km od domu.
Uroku osobistego trochę we mnie jeszcze zostało,grzecznie poprosić też umiem, ale to nie wystarcza.
Panie dzielące sanatoriami w Wałbrzychu są bardzo miłe ( przynajmniej dla mnie ) i rzeczowe, jak mówią
że nie mogą , to ja im wierzę...
Dziękuję za zainteresowanie tematem i pozdrawiam cieplutko.
Robcio61,napiszę jak było w moim przypadku.Stawałam na komisji w ZUS Wałbrzych i otrzymałam skierowanie do sanatorium z prewencji (po zabiegu ortopedycznym).Będąc w pokoju u pań przydzielających obiekt i termin zaproponowano mi trzy miejscowości do wyboru,wszystkie w obrębie do 200 km.W związku z tym iż do dokumentacji było dołączone moje zaświadczenie od alergologa o astmie zapytałam o możliwość odbycia rehabilitacji nad morzem.Pani wyjaśniła że nie ma takiej możliwości,ponieważ lekarz orzekał zasadność rehabilitacji w związku z przebytą operacją ortopedyczną.Inaczej by wszystko wyglądało gdybym jako chorobę wiodącą miała związaną z drogami oddechowymi,wówczas byłaby możliwość wyjazdu nad morze,ponieważ ZUS nie posiada ośrodków na drogi oddechowe w obrębie 200 km.