Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Aleksandrowie Kujawskim od 02.05.2017 - rezerwacja jedynki

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
bossmk
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2014 23:05
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Aleksandrowie Kujawskim od 02.05.2017 - rezerwacja jedynki

Post autor: bossmk »

Dostałem skierowanie z ZUS do Aleksandrowa Kujawskiego od 02.05.2017 i czytając to forum już się boję, podpowie ktoś czy jest możliwość rezerwacji jedynki - pomocy
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016 19:33 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: podpowie ktoś

Post autor: grazynamackowiak »

Witam bossmak na naszym forum :kwiat:
Podaj nazwę sanatorium do którego się wybierasz :?:
Jest to kolejowy szpital uzdrowiskowy :?:
Czy też inne ,jeśli ktoś ma udzielić informacji pozdrawiam :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

:o :o Ze Śląska do Aleksandrowa Kujawskiego ? i do tego z takim wyprzedzeniem ? Powiedziałabym -niemożliwe żeby tak daleko ZUS wysłał z miejsca zamieszkania.Ja dostałam za każdym razem skierowanie max do 200km i na 2 msc.przed wyjazdem.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Stokrotko ja też tego nie pojmuję.Zrozumiała bym np. radykalną zmianę klimatu np morze na góry , albo w druga stronę -- ale Aleksandrów Kujawski :?: :?:
Rudzielec
Na forum od: 16 lis 2016 19:44
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rudzielec »

Okazuje się, że w niektórych sanatoriach można zarezerwować telefonicznie 1-osobowy pokój.dlatego należy dzwonić.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Założyciel tematu pyta o możliwość zarezerwowania jedynki . Jeśli ktoś może pomoc a był tam . :)
W Gd. Sobieszewie są obecnie osoby z Opolskiego ,Małopolskiego .Lubuskiego a także z e Śląskiego To tylko tak nawiasem i o dziwo osoby nie maiły wskazań i nie starały się we wnioskach do pobytu nad morzem a możliwość wyboru . Czyli i ja przestałem się dziwić tym magicznym 200 km. Jednak można :) Czy w Aleksandrowie Kujawskim jest wiele sanatoriów które mają podpisane umowy z ZUS ?
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016 07:47 przez sztani, łącznie zmieniany 2 razy.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

SZtani :) podpowie jak autor napisze o jaki obiekt chodzi :)
Pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

sztani pisze:Założyciel tematu pyta o możliwość zarezerwowania jedynki . Jeśli ktoś może pomoc a był tam . :)
W Gd. Sobieszewie są obecnie osoby z Opolskiego ,Małopolskiego .Lubuskiego a także z e Śląskiego To tylko tak nawiasem i o dziwo osoby nie maiły wskazań i nie starały się we wnioskach do pobytu nad morzem a możliwość wyboru . Czyli i ja przestałem się dziwić tym magicznym 200 km. Jednak można :) Czy w Aleksandrowie Kujawskim jest wiele sanatoriów które mają podpisane umowy z ZUS ?
Sztani :serce: w przepisach NFZ jest ' zapis nie częściej niż raz na 18 miesięcy " a stosuje się NFZ do tego zapisu we wszystkich oddziałach.?
Nie ma w przepisach NFZ ,że wniosek o ponowne skierowanie można złożyć po roku od ostatniego pobytu ,a co robi NFZ w niektórych miastach?
Podobnie przepisy o PR nie mówią o obowiązkowej odległości do 200 km .ZUS zrobi co zechce i to jest to co w Polsce funduje się obywatelom ,nigdy nie wiadomo jak przepis zinterpretuje urzędnik ,lub sugestię a nie przepis brrrrrrrrrr :lol:
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Ja byłam w Aleksandrowie i zarezerwowałam sobie jedynkę telefonicznie. Na wszelki wypadek,żeby mieć pewność pojechałam dzień wcześniej.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

kruszynka2 pisze:
sztani pisze:Założyciel tematu pyta o możliwość zarezerwowania jedynki . Jeśli ktoś może pomoc a był tam . :)
Sztani :serce: w przepisach NFZ jest ' zapis nie częściej niż raz na 18 miesięcy " a stosuje się NFZ do tego zapisu we wszystkich oddziałach.?
Nie ma w przepisach NFZ ,że wniosek o ponowne skierowanie można złożyć po roku od ostatniego pobytu ,a co robi NFZ w niektórych miastach?
Podobnie przepisy o PR nie mówią o obowiązkowej odległości do 200 km .ZUS zrobi co zechce i to jest to co w Polsce funduje się obywatelom ,nigdy nie wiadomo jak przepis zinterpretuje urzędnik ,lub sugestię a nie przepis brrrrrrrrrr :lol:
Założyciel tematu wyraźnie napisał ,że wyjeżdża z ZUS i do tego się odniosłem Kruszynko
ODPOWIEDZ