Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ata62
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2015 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: ata62 »

Witam wszystkich forumowiczów,
tak jak przewidywałam obserwując numerki przede mną, które dostawały przydział Ciechocinek ja również do nich dołączyłam i z numerem 977 otrzymałam skierowanie do EDEN Ciechocinek od 22.11 - 13.12.2016.
Zastanawia mnie tylko to, że 6 osób oczekujących na skierowanie w dziale reumatologia z numerami w przedziale 412 - 470 ,
które złożyły dokumenty 2 -3 tygodnie wcześniej ode mnie w dalszym ciągu czeka a ja już jestem ze skierowaniem.
Lekarz kierujący na skierowaniu podkreśliła i wpisała miejscowości nadmorskie a tu niziny więc już widzę problem ze względu na
moje niskie ciśnienie oraz Hashimoto ,
Ciechocinek nie jest dla mnie dobrym miejscem ( * ciśnienie spada mnie tam do 70 *) ale .... co nas nie zabije to....... wyleczy. VIVA NFZ.
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj ata62,
a może dzwoń na zwroty i coś lepszego co będzie Tobie odpowiadać zaproponują. Udało mi się dodzwonić i skorzystałam ze zwrotów.Powodzenia :) :kwiat:
ata62
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki baj-dorka za poradę. Dodzwoniłam się po kilku dniach do NFZ a wczoraj otrzymałam pisemne zawiadomienie ze skierowaniem.
Podniosłym głosem szybko zostałam poinformowana (było to o 15.40 więc może już Pani była zmęczona), że prośby o informacje należy składać pisemnie lub szybko odesłać rezygnację wraz ze skierowaniem.
Na moje zapytanie o zamianę ze zwrotów nie odpowiedziała.
W tej sytuacji chyba dzisiaj prześlę rezygnację. Szkoda tylko, że po 26 miesiącach oczekiwania muszę podjąć taką decyzję.
Poproszę lekarza o nowe wystawienie skierowania licząc na większą przychylność NFZ do moich schorzeń.
Nadmieniam, że lekarz wystawiający skierowanie zakreślił nadmorskie a balneolog na skierowaniu wpisał: Ciechocinek, Busko, Dąbki, Ustka.
Dobrych skierowań i leczenia życzę wszystkim.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ata,a czy lekarz kierujący wpisał Hashimoto jako chorobę współistniejącą?
Oni rzadko patrzą na sugestie lekarza kierującego,balneolog oceniający w NFZ jest wyrocznią,jak wiesz od której odwołania nie ma.
Ja mam baaaardzo niskie ciśnienie ale Ciechocinek zniosłam dobrze.
forumowicz

Witaj ata62,
ja również chciałam zrezygnować ale przyjaciele na forum odwiedli mnie od tego pomysłu i dzwoniłam jednak na zwroty i udało się zmienić miejsce pobytu w sanatorium. Nie poddawaj się i dzwoń na zwroty a jeśli masz blisko do Warszawy to jedź i rozmawiaj. Za długo czekałaś żeby teraz rezygnować.WALCZ O SWOJE!!! całuski i powodzenia :) :serce: :kwiat:
forumowicz

ata62-jeśli masz juz przydział i skierowanie dotarło do Cibie to możesz iść do lekarza kierującego z prośba o dokonanie odpowiednich adnotacji na skierowaniu w celu zmian ciebie interesujących i należy natychmiast wysłać do nadawcy skierowanie z tą adnotacją- najlepiej dostarczyć osobiście.Ja miałam już przydział ale po opinii lekarza kierującego i ponownym rozpatrzeniu w NFZ zmieniono mi miejsce i kierunek leczenia.Nie cofnięto mnie na koniec kolejki. Powodzenia :) :kwiat:
ata62
Kuracjusz
Kuracjusz

Stokrotne dzięki baj-dorka za dobre rady i wsparcie.
Otrzymałam już pisemne potwierdzenie i zgodnie z Twoją radą wybrałam się do mojego lekarza, który wystawił skierowanie. Niestety lekarz jest na zwolnieniu do końca miesiąca więc nic nie udało się załatwić.
Poradzono mnie w przychodni abym jednak pojechała bo szkoda mojego długiego oczekiwania na wyjazd a w stanach spadku ciśnienia "wzywać lekarza / pielęgniarki" nawet codziennie i prosić o pisemne zestawienie pomiarów ciśnienia w czasie pobytu.
Mając takie oparcie w personelu medycznym chyba się zdecyduję na wyjazd.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów życząc Wam udanych wojaży.
asiajurczak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2016 12:57
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: asiajurczak »

Ja mam nr 4597 i do tej pory nic . Dziewczyny czy w mazowieckim ktos wyjezdza . Na kiedy sa terminy i gdzie wysyłaja
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2015 19:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: aannaa »

Asiajurczak-jestem o wiele dalej16993 numer .Dwa miesiące byłam w17 wagoniku .Ogólnie zastój.Zwroty ,czas przedświąteczny.Uzbroić musimy się w cierpliwość. :roll: O wyjazdach nic nie slychac . Powodzenia.
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2015 19:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: aannaa »

Czy w mazowieckim otrzymuje ktoś skierowania do sanatorium .Z jakim numerem jest przydział.Pozdrawiam cieplutko.
ODPOWIEDZ