Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mam jeszcze ponad rok oczekiwania na skierowanie do sanatorium (choroby reumatoidalne). Teraz będę operować żylaki. Czy po tego rodzaju zabiegu i poinformowaniu NFZ, mam szansę na przyśpieszenie uzyskania skierowania? Będę wdzięczna jeśli Ktoś ma wiedzę na ten temat.
Witam,moim skromnym zdaniem ta operacja nie ma wpływu na Twoją kolejkę do sanatorium,natomiast nie wiem czy po tego typu zabiegu należy Ci się leczenie poszpitalne-należałoby zapytać Twojego lekarza który będzie wykonywał ten zabieg i czy takowe Ci wystawi,jeżeli się rozmijam z prawdą to ktoś mnie skoryguje,Pozdrawiam
Dziękuję Andrzeju za post. Z pewnością jest tak, że lekarz wykonujący zabieg może wystawić wniosek. Niektóre szpitale mają też własne placówki typu sanatorium, do których kierują. Istnieje też inna możliwość, z której raz skorzystałam. Po operacji biodra sama dosłałam do NFZ jako uzupełnienie leżącego tam wniosku kartę informacyjną, którą każdy dostaje przy wypisie. Po 2 m-cach dostałam skierowanie na leczenie tzw. poszpitalne w sanatorium w Busku. Gdybym tego nie zrobiła czekałabym "planowo" jeszcze ponad rok.
Jednak wówczas moje schorzenia we wniosku i operacja były w tym samym zakresie spraw reumatycznych. Teraz zabieg będzie związany z żylakiem a wniosek, który leży w NFZ dotyczy schorzeń reumatycznych - stąd moje wątpliwości i pytanie. Pomoże mi to, czy zaszkodzi?
Zadzwoń do NFZ i spytaj,bo to się również zmienia.Z tego co wiem operacja żylaków nie jest do leczenia szpitalnego w sanatorium,przepuklina kiedyś była - teraz też już nie.