Sanatorium Otwock Zus

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
przekret200
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 lis 2016 12:37
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Sanatorium Otwock Zus

Post autor: przekret200 »

Witam,ja złożyłem wniosek o świadczenia rehabilitacyjne i po dwóch tygodniach dostałem wezwanie na komisje,na komisji lekarz orzecznik przyznał mi 4 miesiące świadczeń,dodatkowo otrzymałem wniosek o rehabilitacje prewencyjną który po wypełnieniu miałem oddać go w najbliższej jednostki zus,tak też uczyniłem, po około dwóch tygodniach otrzymałem telefon ze mam się wstawić 28 listopada w Otwocku :) ma ktoś jakieś informacje o tym ośrodku ??
Ostatnio zmieniony 30 lis 2016 21:46 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono literówkę w tytule.
forumowicz

Re: Senatorium Otwock Zus

Post autor: forumowicz »

Witaj czy możesz ze skierowania wpisać pełną nazwę obiektu?Bardzo proszę ;) :)
Gość

Post autor: Gość »

Dziwne - Otwocka chyba nie ma na liście ośrodków wymienionych la stronie ZUS-u :o
przekret200
Kuracjusz
Kuracjusz

Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. Prof. Adama Grucy CMKP

kurde właśnie też szukałem w liście zus i nie moge tego odszukać,to szpital a nie senatorium hehe :)
forumowicz

Kładziesz sie do Szpitala jak w nazwie :roll: ,który ma oddział rehabilitacyjny .Ciekawa sprawa na ile się tam kładziesz ? spójrz jaki masz termin pobytu od...do ;) :)
przekret200
Kuracjusz
Kuracjusz

Pan przez telefon poinformował mnie o 24dniach,to szpital :( myslałem ze bedzie troche rozrywki jak w senatorium :)
forumowicz

Oj tam oj tam zafundujesz sobie, tak trochę pobiegasz po piętrach no co ;)resztę dnia w salach rehabilitacyjnych i jest rozrywka :o :lol:
Nie smuć się dasz radę :)
forumowicz

przekret200 pisze:Pan przez telefon poinformował mnie o 24dniach,to szpital :( myslałem ze bedzie troche rozrywki jak w senatorium :)
Włącz sobie korektor B nie mówi się se tylko sa :!: natorium ;) :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

przekret200,jest to normalny szpital ortopedyczny z kilkoma oddziałami w tym rehabilitacyjnym.Znajduje się w lesie w części Otwocka przylegającej do Śródborowa.Jedyną "rozrywką" ;) jest kantyna jadłodajnia,nawet poza automatami nie ma się gdzie kawy napić.Do przystanku autobusowego pół kilometra,ale nie wiem czy tam można opuszczać teren (według mnie nie).
Za to masz rozległy teren zarówno budynku,jak i parku :?
przekret200
Kuracjusz
Kuracjusz

poczytałem trochę o tym szpitalu i widzę ze tam powstał obok jakiś budynek dla osób z rehabilitacja,powiedzcie mi czy dostane swój pokój czy porostu będę leżał w sali ?? z góry dzięki

powoli stres mnie męczy bo nie wybrazam sobie leżeć na łózku szpitalnym przez 24 dni:(
ODPOWIEDZ