KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowie Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2012 22:12

KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowie Zdrój

Post autor: Bea71 »

Dostałam skierowanie z ZUS-u do Szpitala Uzdrowiskowego nr II KOGA w Kudowie Zdroju. Potrzebuję jakichkolwiek informacji na temat tej placówki. Pomożecie? ;) :)
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Re: KOGA- Szpital Uzdrowiskowy nr II w Kudowie Zdrój

Nikt sie nie odezwał... :( , a może stamtąd się nie wraca?
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2013 12:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: netwoman »

Jadę do kogi z zus 20 sierpnia. Dodaj opinię po powrocie. Pozdrawiam :)
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Chętnie napiszę swoją opinię po powrocie. Ale może zanim wyjadę jednak ktoś napisze cokolwiek o szpitalu KOGA w Kudowie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
netwoman
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2013 12:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: netwoman »

Dziękuję za odpowiedź. W zus powiedzieli, że dopiero pierwszy sezon wysyłają tam pacjentów. Kiedy wracasz?
Pozdrawiam
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Mój turnus kończy się pod koniec lipca. Jadę pierwszy raz z ZUSu i jestem pełna obaw. Najgorsze jest to, że tak mało jest informacji o tym szpitalu. Chciałabym coś wiedzieć na temat KOGi zanim tam pojadę. A tu cisza....i sama nie wiem jak mam sobie ją tłumaczyć.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
madella
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2012 21:06
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: madella »

Witam
W 2010 roku byl w tym osrodku moj maz. Wrocil bardzo zadowolony. Pokoj widzialam dwuosobowy, bardzo fajny z lazienka. Na wiekszosc zabiegow chodzil do Domu Zdrojowego, czesc mial na miejscu. Maz byl na turnusie z Zusu. Sama Kudowa to super miejsce, piekny i zadbany park zdrojowy, panowie graja w szachy na wolnym powietrzu, zawsze mozna pokibicowac. Do tego bardzo blisko, bo tuz za parkiem sa juz Czechy a tam lepsze i tansze piwo, mozna tam spotkac wxzysktkich kuracjuszy. Bylam tam 10 dni i bardzo milo wspominam ten pobyt. Pozdrawiam
Bea71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Bardzo dziękuję za kilka słów o KODZe. Już myślałam, że stamtąd się nie wraca ;). A tak na poważnie to miło przeczytać że komuś się tam podobało. Jestem ciekawa na jakiej zasadzie są tam przyznawane jedynki. Po ostatnim pobycie w sanatorium gdzie byłam w pokoju trzyosobowym raczej wolałabym mieszkać sama. Aaaa... i jeszcze jedno, czy w Kudowie można potańczyć?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
graszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2012 11:23

Post autor: graszka »

Witaj Bea,
W Kudowie jest sporo knajpek z fajną muzą gdzie można potańczyć i miło spędzić czas. Najbliżej z KOGI masz do "Piekiełka" na Moniuszki 2 gdzie króluje muza z lat 60/70/80. Opodal na Zdrojowej masz "Kosmiczną", a z drugiej strony "Kosmicznej" czyli od strony Parku Zdrojowego jest "Raj". Możesz pochodzić po wszystkich bo są blisko i wybrać klimat muzyczny jaki Tobie najbardziej odpowieda. Życzę Ci wsaniałego pobytu i miłych po nim wspomnień. Pozdrawiam. :D
pogodnaa
Na forum od: 25 mar 2013 09:21

Post autor: pogodnaa »

Dzien dobry...byłam w Kodze, parę lat temu, wtedy warunki były takie sobie, część budynku była po remoncie, obecnie chyba wszystkie pokoje są po remoncie, przynajmij z tego co widziałąm będąc ostatnio w Kudowie na przełomie kwietnia-maja 2013r. Zabiegi częściowo są w budynku a częśc w łazienkach inaczej w Domu Zdrojowy , jest piękna pijalnia tam też są zabiegi, basen to 5 minut drogi od ośrodka. Wyżywienie było dobre, nie słyszałam zeby ktoś narzekał, personel tez w porządku, panie sprzątające się starały zeby było czysto( choć wtedy to pokój był hmmm wczesne lata nawet nie wiem jakie;0)telewizor płatny, czajnik był na korytarzu. Kudowa to przepiękne uzdrowisko, jedziesz latem wiec na pewno będziesz zadowolona.Jest wiele wspaniałych rzeczy do obejrzenia- Skalne miasto w Czechach, przepiękne..Strzeliniec..błędne skały..Pstrązna przepiękny skansen, w te miejsca mozna sie wybrać z biurem podrózy..jest wiele innych miejsc wartych zobaczenia...A jeszcze ja trafisz na dobre towarzystwo to mysle ze wypoczynek bedzie udany. O tancach juz wiesz;)...ja trafiłam wtedy na superr towarzystwo..takiego turnusu jeszcze nie miałam..zyczę Ci zeby było podobnie jeśli masz więcej pytań to pisz, odpowiem na nie.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ