To super.Trzeba znaleźć wyjście z każdej sytuacji i szukać ekipy tanecznej oraz wesołej.Betina71 pisze: Nie było źle bo i same potrafiłyśmy się bawić a i z innych sanatoriów Panowie potrafili całkiem dobrze się bawić i tańczyć
KOGA II KUDOWA ZDRÓJ
Re: KOGA II KUDOWA ZDRÓJ
Pozdrawiam
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Przyjęcie bardzo sympatyczne i szybkie. Na dzień dobry ekg,skromny wywiad i przydział pokoju,klucza( jeśli chcesz poproś o 2 os i z balkonem ). Na zabiegi neurologiczne nie masz co liczyć no chyba,że masz solidnie wpisane w papierach i karcie. Za to dostaniesz 15 minut rowerka aerobowego,20 minut gimnastyki kardiologicznej na sali-materacach.spacer-marsz z rehabilitantką 30 minut po Kudowie,siłownię- 5 przyrządów(rowerek,steper,atlas,wiosła,bieżnia) i na kazdym po 4 minuty ćwiczeń,basen co drugi dzień w pobliskiej Jagusi.darwicz pisze:Betina 71, dzięki za "świeże" informację na temat Kogi. Jadę tam z ZUS 23-go czerwca. Czy mogłabyś napisać jeszcze troszkę swoich spostrzeżeń, mianowicie jak wygląda przyjęcie i przydział pokoi, wieczorne kontrole w pokojach, rodzaje zabiegów (czy można dostać neurologiczne) Jak wygląda spędzanie czasu po zabiegach, czy można wychodzić na dłuższe spacery itp.
Pozdrawiam
Czas po zabiegach możesz spędzać jak tylko chcesz,możesz wychodzić na długie spacery lub jechać gdzieś,nie ma obowiązku być na posiłkach....ważne jest by wrócić do 22 na teren ośrodka bo jest wieczorna kontrola pielęgniarska i sprawdzanie obecności.Nie trzeba być w łóżku ale na terenie ośrodka,drzwi zwe są zamykane po 22.
Jeśli jeszcze coś to pytaj smiało.
Pozdrawiam serdecznie.
- Betina71
- Super Kuracjusz

Wtedy kiedy ja byłam i to ZUS-u mimo wolnych jeszcze pokoi nie było możliwości by zostać zakwaterowanym w 1
Pozdrawiam.
Dostałem skierowanie z NFZ do sanatorium Koga na ul. Warszawskiej (06.01.2017). Jako, że jeszcze nigdy nie korzystałem z tego rodzaju "luksusów" pojadę jako totalny świeżak
-jakim kluczem przydzielane są pokoje, czy polega to widzi-misie odpowiedzialnej za te sprawy osoby?
-nie dostałem wysokości kosztu pobytu, czy oprócz stawki za pokój (chyba w zależności jaki mi przydzielą) trzeba się jeszcze przygotować na dopłatę za np. czajnik, TV, klimatyczne?
-czy wymiana kuracjuszy następuje turnusami czy przyjęcia są w rożne dni?
- mam schorzenia kręgosłupa....czy zabiegi są na miejscu czy trzeba się dalej przespacerować?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- Betina71
- Super Kuracjusz

Pozdrawiam.
Co będzie to będzie......najwyżej drugi raz się nie skuszę na takie klimaty. Dobrze, że chociaż miejscowość to nie taka pipidówka. Rok temu byłem w Dusznikach (baza wypadowa do zwiedzania okolic) to tam życie zaczynało się przed 22 jak mieli grać przy fontannie Chopina i kończyło o 22.20
Jak to mówią nie pojedziesz nie będziesz wiedział.
Pozdro