Faify
-
Irenka-2012
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 19 gru 2016 19:01
Faify
emila" pani z obsługi w sprawie przyjęcia zamówienia.Podziekowalysmy ponieważ czekamy na pozostałych.Ku naszemu zaskoczeniu dowiedziałyśmy się ze czekać należy za drzwiami tj. w holu. Była to nasza pierwsza i ostatnia wizyta w tej kawiarni. Z taka arogancja i brakiem kultury osobistej spotkaliśmy się po raz pierwszy. Wszystko można powiedzieć lecz w odpowiedni sposób. Nikomu nie polecamy kawiarni w Sanatorium Rolnik z beznadziejna muzyka. Obsługę kawiarni uprzejmie informujemy, ze czasy się zmieniły i uprzejmość to norma a Klienta się szanuje.Niemilo i drogo !!!
Re: Faify
Grają te same muzyczne kawałki od ...3 lat.
Jest taki hit"Mama krzyczała..."
Przez trzy tygodnie słuchać tych samych "hitów"- dla mnie porażka.
Może trzeba spróbować z innym ,ciekawszym repertuarem.
Pewnie zależy to tylko i wyłącznie od właścicieli.
-
Irenka-2012
- Nowy Kuracjusz

Szanowna Pani Wiedze na temat tego jak się zachować w kawiarni posiadamy Naszym standardem jest natomiast składanie zamówienia jak są wszyscy obecni Serdecznie pozdrawiamCasandra pisze:pani może i była niemiła ale klienci zazwyczaj wiedzą, że jak się zajmuje stoik w kawiarni to należy coś zamówić. Taka niepisana zasada przebywania w kawiarni. Zawsze tak było i jest nadal.
Ale oczywiście obsługa nie powinna być niegrzeczna.
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Co nie zmienia faktu, że zachowanie kelnerki było słabe
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Bez wzglednie Ma Pani racje oczekujac ..zamawiamy wodę lub inny napój - bo automatycznie rezerwujemy stolik.AgaC pisze:Zwyczajowo czekając na kogoś zamawia się kawę, herbatę lub wodę. Czeka się na pozostałych gości z zamowieniem dania glownego lub alkoholu.
Co nie zmienia faktu, że zachowanie kelnerki było słabe
-
Irenka-2012
- Nowy Kuracjusz

- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
nieudany Five a clock...
Ja mam w takich przypadkach obsługi nie na poziomie a raczej poniżej poziomu pewną zagrywkę.
Proszę o przybycie szefa - właściciela lokalu i przeprowadzam konfrontację.
Miałem kilka takich sytuacji - wszystkie zakończyły się przeprosinami i od razu w ramach przeprosin - konsumpcją na rachunek szefa - prawdopodobnie obciążający kelnera / kelnerkę.
Ot - co...
-
Irenka-2012
- Nowy Kuracjusz

Re: nieudany Five a clock...
Zasłużony tytuł Przyjaciela Forumjacky6 pisze:czyli nieuprzejma - nawet chamska obsługa.
Ja mam w takich przypadkach obsługi nie na poziomie a raczej poniżej poziomu pewną zagrywkę.
Proszę o przybycie szefa - właściciela lokalu i przeprowadzam konfrontację.
Miałem kilka takich sytuacji - wszystkie zakończyły się przeprosinami i od razu w ramach przeprosin - konsumpcją na rachunek szefa - prawdopodobnie obciążający kelnera / kelnerkę.
Ot - co...
![]()
![]()