AMER-POL Polańczyk 18.07-10.08 2013 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Terika
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 maja 2013 14:43
Oddział NFZ: Lubelski

AMER-POL Polańczyk 18.07-10.08 2013 r.

Post autor: Terika »

Witaj Kuracjuszko.Ja też wybieram się na ten turnus i myślę że będzie to udana rehabilitacja.Nie może być inaczej- przecież wiele od nas samych zależy. Tak więc już jest nas dwie- do paczki ,pewnie wkrótce kolejni sympatyczni kuracjusze do nas dołączą.Jestem z woj Lubelskiego, a Ty? Pozdrawiam
forumowicz

Re: AMER-POL Polańczyk 18.07-10.08 2013 r.

Post autor: forumowicz »

Witaj Terika :D Bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Jestem z Lublina. Zastanawiałaś się nad podróżą? Ja już o tym myślę. W sumie z informacji zebranych na forum (dzięki Alekso) najlepiej byłoby przyjechać rano (większy wybór pokoi). Ale z ustawy - doba w sanatorium zaczyna się o godz.14 i niektóre sanatoria zaczynają rejestracje kuracjuszy po południu. Chyba zadzwonię do AMER-POL-u i upewnię się czy nic się nie zmieniło. Pozdrawiam. :kwiat:
Terika
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam !Super ,że jesteśmy z jednego regionu.Możemy nawet zaplanować wspólną podróż- oczywiście jeżeli zechcesz.Zamierzam jechać
pociągiem do Rzeszowa a potem PKS do Polańczyka. Ok.godz . 11 byłybyśmy na miejscu. O szczegółach napiszę jeżeli będziesz zainteresowana - zakładając że nie zmienią się rozkłady jazdy, a to ostatnio często się zdarza.Dołączam pozdrowionka. ;)
forumowicz

Hej, hej jestem zainteresowana. Rozważam jeszcze jedną możliwość dojazd samochodem - dużo osób (niestety nieznanych) zgłasza chęć zabrania pasażerów, oczywiście za pewną opłatą (nie wprost, no ale wypada dorzucić się do benzyny). Co ty o tym myślisz? :?
Terika
Kuracjusz
Kuracjusz

Hello !Wolałabym jechać pociągiem- źle znoszę podróż samochodem.Na ten czas pociąg do Rzeszowa jedzie przez Biłgoraj, Stalową Wolę.
Rozważam też inną opcję:(BUS )1. Lublin_Sanok ,2.Sanok-Polańczyk.Mamy jeszcze sporo czasu ,może uruchomią dodatkowe połączenia
wakacyjne .Zmiany w rozkładzie jazdy PKS też nastąpią.Niezależnie od tego śledźmy "oferty" na forum i ostatecznie coś zdecydujemy.
Może masz jeszcze inną propozycję? 8-)
forumowicz

Witaj cieplutko
masz rację jeszcze jest trochę czasu. Połączenie pociągu i autobusu jest moim zdaniem najwygodniejsze pod względem komfortu jazdy (można wstać, rozprostować nogi), ale byłaby przesiadka w Rzeszowie. Jak daleko jest z dworca PKP do PKS (Rzeszów). Z kolei bus byłby bez przesiadki, ale jazda busem na dłuższe odległości jest b.męcząca (ta ciasnota). Ja kiedyś też cierpiałam na chorobę lokomocyjną, niestety czasami zdarza się mi jeszcze teraz. Wszystko zależy od umiejętności kierowcy. Wszyscy w mojej rodzinie jeżdżą b.płynnie. Wyjątek stanowi siostra mojego męża. Jazda z nią na dłuższych trasach jest koszmarem, cały czas! albo przyśpiesza albo hamuje (niestety taki już ma styl jazdy). Myślę, że na razie zostawmy ten temat, zaczekajmy na "wakacyjne rozkłady jazdy".
Czas się przedstawić, mam na imię Bożena, jestem wysoką (1,73 m) szczupłą szatynką. Napisz coś o sobie: co lubisz robić, jakie masz dolegliwości, w jaki jesteś wieku, jak chciałabyś w sanatorium spędzić wolny czas. Pozdrowionka. ;)
krzykins
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 18:59

Post autor: krzykins »

Rownież jade z Zus-u. Z tego co pamietam jest autobus z Warszawy przez Lublin (nocny) i na rano jestes w Polańczyku. Wszystkie zabiegi sa przed obiadem jesli bedziesz w grupie najwczesniej zameldowanych.Polecem wcześniej przyjechać o dobe za która zapłacisz 40 PLN lub nic nie zapłacisz. szczegóły dowiesz sie przez telefon.Lubie szwędac sie po górach a przyznaje ze jest gdzie pochodzić.W Cisnej jezdzi codziennie kolejka waskotorowa .Przez 1,5 godziny uczta dla oka. Poza tym po Jeziorze Solińskim mozesz płynąc statkiem katamaranem lub indywidualnie rowerem wodnym. Ja będę autem tak ze w kazdy zakątek cudownych Bieszczad mozna dojechać. Co Cię wiecej interesuje to pytaj na forum lub prywatnie.Pozdrawiam
Moniqa_1970
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2012 22:58
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Moniqa_1970 »

Z Lublina jeździ bus, który dowozi do sanatorium, rezerwacja z opłatą w obie strony od razu, ja nie jechałam nim, ale były osoby, które były zadowolone, ogłasza się na forum Amerpolu chyba p. Marek - mam gdzieś telefon jeżeli potrzeba to poszukam ;) ja jeździłam własnym samochodem i zabierałam jedną osobę, która się zgłosiła na moją propozycję. Pozwoliło mi to na pewną niezależność. W soboty i niedziele nie ma zabiegów, więc jeździliśmy na zwiedzanie indywidualne... ale wycieczki też są ok, niestety więcej kosztują :)
forumowicz

Witam wszystkich :D
Krzykins wszelkie informacje się przydadzą. Ja w Bieszczadach ostatni raz byłam w czasach studenckich (eh to były czasy). Zupełnie nie znam tego rejonu kraju. Na razie wydrukowałam sobie opis kilku ścieżek spacerowych - okolice Polańczyka (czas przejścia od 2 do 5 godz.). Na pewno kupię mapę, ewentualnie przewodnik. Chciałabym wcześniej zaplanować sposób spędzenia pierwszej soboty i niedzieli (może jakiś dłuższy wypad). Niestety nie dysponuję samochodem. Jak transport na miejscu (busy)?
Pozdrawiam :D
Aga01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 18:48

Post autor: Aga01 »

Witam Wszystkich
Kuracjuszko66 jadę do Amer Pol w tym samym czasie co ty, też jestem z lubelskiego i mam już zarezerwowanego busa z Lublina, jedzie 4 godz. Jeżeli chcesz mogę podać nr do przewoźnika. Ja też bardzo lubię piesze wycieczki, niestety teraz mogę chodzić tylko na krótkie trasy. Nad Soliną nigdy nie byłam ale słyszałam, że jest pięknie. Liczę na pogodę i spacery, za baletami nie przepadam.Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie i wszyscy spędzimy miło czas.
ODPOWIEDZ