AMER-POL Polańczyk 18.07-10.08 2013 r.
AMER-POL Polańczyk 18.07-10.08 2013 r.
-
forumowicz
Re: AMER-POL Polańczyk 18.07-10.08 2013 r.
pociągiem do Rzeszowa a potem PKS do Polańczyka. Ok.godz . 11 byłybyśmy na miejscu. O szczegółach napiszę jeżeli będziesz zainteresowana - zakładając że nie zmienią się rozkłady jazdy, a to ostatnio często się zdarza.Dołączam pozdrowionka.
-
forumowicz
Rozważam też inną opcję:(BUS )1. Lublin_Sanok ,2.Sanok-Polańczyk.Mamy jeszcze sporo czasu ,może uruchomią dodatkowe połączenia
wakacyjne .Zmiany w rozkładzie jazdy PKS też nastąpią.Niezależnie od tego śledźmy "oferty" na forum i ostatecznie coś zdecydujemy.
Może masz jeszcze inną propozycję?
-
forumowicz
masz rację jeszcze jest trochę czasu. Połączenie pociągu i autobusu jest moim zdaniem najwygodniejsze pod względem komfortu jazdy (można wstać, rozprostować nogi), ale byłaby przesiadka w Rzeszowie. Jak daleko jest z dworca PKP do PKS (Rzeszów). Z kolei bus byłby bez przesiadki, ale jazda busem na dłuższe odległości jest b.męcząca (ta ciasnota). Ja kiedyś też cierpiałam na chorobę lokomocyjną, niestety czasami zdarza się mi jeszcze teraz. Wszystko zależy od umiejętności kierowcy. Wszyscy w mojej rodzinie jeżdżą b.płynnie. Wyjątek stanowi siostra mojego męża. Jazda z nią na dłuższych trasach jest koszmarem, cały czas! albo przyśpiesza albo hamuje (niestety taki już ma styl jazdy). Myślę, że na razie zostawmy ten temat, zaczekajmy na "wakacyjne rozkłady jazdy".
Czas się przedstawić, mam na imię Bożena, jestem wysoką (1,73 m) szczupłą szatynką. Napisz coś o sobie: co lubisz robić, jakie masz dolegliwości, w jaki jesteś wieku, jak chciałabyś w sanatorium spędzić wolny czas. Pozdrowionka.
-
Moniqa_1970
- Kuracjusz

- Na forum od: 03 sie 2012 22:58
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
-
forumowicz
Krzykins wszelkie informacje się przydadzą. Ja w Bieszczadach ostatni raz byłam w czasach studenckich (eh to były czasy). Zupełnie nie znam tego rejonu kraju. Na razie wydrukowałam sobie opis kilku ścieżek spacerowych - okolice Polańczyka (czas przejścia od 2 do 5 godz.). Na pewno kupię mapę, ewentualnie przewodnik. Chciałabym wcześniej zaplanować sposób spędzenia pierwszej soboty i niedzieli (może jakiś dłuższy wypad). Niestety nie dysponuję samochodem. Jak transport na miejscu (busy)?
Pozdrawiam
Kuracjuszko66 jadę do Amer Pol w tym samym czasie co ty, też jestem z lubelskiego i mam już zarezerwowanego busa z Lublina, jedzie 4 godz. Jeżeli chcesz mogę podać nr do przewoźnika. Ja też bardzo lubię piesze wycieczki, niestety teraz mogę chodzić tylko na krótkie trasy. Nad Soliną nigdy nie byłam ale słyszałam, że jest pięknie. Liczę na pogodę i spacery, za baletami nie przepadam.Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie i wszyscy spędzimy miło czas.