Busko -Zdrój, sanatorium Krystyna , 5.01. - 26.01.
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
Re: Busko -Zdrój, sanatorium Krystyna , 5.01. - 26.01.
W tym roku byłam na turnusie rehabilitacyjnym we Włókniarzu, ale w Krystynie odwiedziłam rehabilitantki-ponieważ 2 lata temu byłam tam z NFZ /miałam sanatorium pooperacyjne/ i 4 lata temu , też po operacji z NFZ, trzy lata temu prywatnie.
Jak byłam w tym roku w Busku-Zdroju widziałam Krystynę już po remoncie - jest wszystko /łącznie z wyposażeniem rehabilitacyjnym -mam na myśli wanny do kąpieli siarczkowych wg standardów unijnych, pokoje ekstra z balkonami, wszędzie blisko i dla mnie najważniejsze jest wielki basen w którym mogę codziennie pluskać się godzinę.
Dawniej uważałam , że Włókniarz jest lepszy, ale brak tam dużego basenu....choć zaczęli budować , oraz dużych balkonów
Obecnie Krystyna jest połączona - łącznikiem z Marconi ....myślę, że z koncertów w Marconi
/zawsze za darmo o 15-tej w sali koncertowej gra orkiestra kameralna /
jak będzie padało będzie można do Krystyny przejść łącznikiem . Jedzenie jak i obsługa lekarska jest świetna . Przemiłe rehabilitantki-dowodem......
są moimi znajomymi na fb.
Zawsze dla mnie był problem dojazdu z dworca do danego sanatorium, bo taksiarze różni
Krystyna jest świetna, ale i Włókniarz ma swoje plusy.
Miłego pobytu w Krystynie
ja jadę tam od 30-go lipca/zarezerwowałam już termin/....mam nadzieję , że decyzja moja jest słuszna .
W telefonie mam fotki z Krystyny ....myślę , że kiedyś je załączę.
Pozdrawiam
Ewa
-
Gość
13 marca.
Na imieniny.
To moja sąsiadka
A Busko jest cudne, byłem tam prywatnie - na kwaterze.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Re: o sanatorium "Krystyna" w Busku Zdoju?
a już nic w nim nie ma o wyposażeniu pokoi, łazienkach. "Pokoje ekstra z balkonami" to niewiele
jak na opis. O zabiegach nawet jednego słowa. Poza tym skąd Ty wiesz jakie są unijne standardy
na wanny do kąpieli siarczkowych? O posiłkach i kadrze lekarskiej - jedno zdanie. To, że ktoś jest
Twoim znajomym na fb to wcale nie oznacza, że jest bardzo dobrym i miłym rehabilitantem.
Więcej miejsca poświęciłaś na opis jakiegoś tam "swojego uczciwego" taksiarza niż "Krystyny".
Hmmm, to jest co najmniej dziwna informacja od osoby, która od wielu już lat jeździ do Buska.ewikomega pisze:(...)Obecnie Krystyna jest połączona - łącznikiem z Marconi ....myślę, że z koncertów
w Marconi zawsze za darmo o 15-tej w sali koncertowej gra orkiestra kameralna /
jak będzie padało będzie można do Krystyny przejść łącznikiem. (...)
Byłem tam w Zdroju, ostatnio, w maju ubiegłego roku i nie widziałem czegoś takiego jak łącznik
pomiędzy sanatoriami "Krystyna" i "Marconi". Oba te obiekty dzieli odległość około 200 metrów
więc chyba mało prawdopodobne jest, żebym czegoś takiego jak łącznik, nie dostrzegł.
Więc skąd u Ciebie taka informacja?
Ewo też tak myślimy, że załączysz. Będzie to doskonałe uzupełnienie dotychczasowychewikomega pisze: (...) W telefonie mam fotki z Krystyny ....myślę , że kiedyś je załączę. (...)
bądź co bądź, w sumie, bardzo dobrych opinii o tym buskim sanatorium.
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4