Busko -Zdrój, sanatorium Krystyna , 5.01. - 26.01.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Busko -Zdrój, sanatorium Krystyna , 5.01. - 26.01.

Post autor: jan19557 »

Byłem tam kilka lat temu jeszcze przed remontem. a i tak było fajnie. O remoncie wiem z relacji ludzi na NS. Opinii szukaj w prawym górnym rogu wpisując nazwę ośrodka i miejscowość. Powodzenia.
Awatar użytkownika
ewikomega
Na forum od: 03 sty 2017 22:59
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: ewikomega »

Jestem tutaj na forum nowa, ale mogę duuużo powiedzieć o sanatorium Krystyna. Od wielu lat jeżdżę do Krystyny , albo Włókniarza.
W tym roku byłam na turnusie rehabilitacyjnym we Włókniarzu, ale w Krystynie odwiedziłam rehabilitantki-ponieważ 2 lata temu byłam tam z NFZ /miałam sanatorium pooperacyjne/ i 4 lata temu , też po operacji z NFZ, trzy lata temu prywatnie.
Jak byłam w tym roku w Busku-Zdroju widziałam Krystynę już po remoncie - jest wszystko /łącznie z wyposażeniem rehabilitacyjnym -mam na myśli wanny do kąpieli siarczkowych wg standardów unijnych, pokoje ekstra z balkonami, wszędzie blisko i dla mnie najważniejsze jest wielki basen w którym mogę codziennie pluskać się godzinę.
Dawniej uważałam , że Włókniarz jest lepszy, ale brak tam dużego basenu....choć zaczęli budować , oraz dużych balkonów :?
Obecnie Krystyna jest połączona - łącznikiem z Marconi ....myślę, że z koncertów w Marconi
/zawsze za darmo o 15-tej w sali koncertowej gra orkiestra kameralna /
jak będzie padało będzie można do Krystyny przejść łącznikiem . Jedzenie jak i obsługa lekarska jest świetna . Przemiłe rehabilitantki-dowodem......
są moimi znajomymi na fb.
Zawsze dla mnie był problem dojazdu z dworca do danego sanatorium, bo taksiarze różni ;) , ale jeżdżę co roku , albo i częściej - nareszcie mam "swojego taksówkarza - bardzo uczciwego, którego zawsze wcześniej powiadamiam o swoim przyjeździe.
Krystyna jest świetna, ale i Włókniarz ma swoje plusy.

Miłego pobytu w Krystynie
ja jadę tam od 30-go lipca/zarezerwowałam już termin/....mam nadzieję , że decyzja moja jest słuszna .
W telefonie mam fotki z Krystyny ....myślę , że kiedyś je załączę.
Pozdrawiam
Ewa :) :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

Ja też się wybieram do Krystyny.
13 marca.
Na imieniny.
To moja sąsiadka :)
A Busko jest cudne, byłem tam prywatnie - na kwaterze.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: o sanatorium "Krystyna" w Busku Zdoju?

Post autor: Dzia_dek »

Ewo, tak bez urazy, ale napisałaś długi post, a o "Krystynie" to jest w nim niewiele i pobieżnie,
a już nic w nim nie ma o wyposażeniu pokoi, łazienkach. "Pokoje ekstra z balkonami" to niewiele
jak na opis. O zabiegach nawet jednego słowa. Poza tym skąd Ty wiesz jakie są unijne standardy
na wanny do kąpieli siarczkowych? O posiłkach i kadrze lekarskiej - jedno zdanie. To, że ktoś jest
Twoim znajomym na fb to wcale nie oznacza, że jest bardzo dobrym i miłym rehabilitantem.
Więcej miejsca poświęciłaś na opis jakiegoś tam "swojego uczciwego" taksiarza niż "Krystyny".
ewikomega pisze:(...)Obecnie Krystyna jest połączona - łącznikiem z Marconi ....myślę, że z koncertów
w Marconi zawsze za darmo o 15-tej w sali koncertowej gra orkiestra kameralna /
jak będzie padało będzie można do Krystyny przejść łącznikiem. (...)
Hmmm, to jest co najmniej dziwna informacja od osoby, która od wielu już lat jeździ do Buska.
Byłem tam w Zdroju, ostatnio, w maju ubiegłego roku i nie widziałem czegoś takiego jak łącznik
pomiędzy sanatoriami "Krystyna" i "Marconi". Oba te obiekty dzieli odległość około 200 metrów
więc chyba mało prawdopodobne jest, żebym czegoś takiego jak łącznik, nie dostrzegł.
Więc skąd u Ciebie taka informacja?
ewikomega pisze: (...) W telefonie mam fotki z Krystyny ....myślę , że kiedyś je załączę. (...)
Ewo też tak myślimy, że załączysz. Będzie to doskonałe uzupełnienie dotychczasowych
bądź co bądź, w sumie, bardzo dobrych opinii o tym buskim sanatorium.
Awatar użytkownika
98792
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2016 14:03
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: 98792 »

Anulka przyjezdzaj jest super.
Awatar użytkownika
98792
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 gru 2016 14:03
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: 98792 »

Czysciutko. Pokoje super.
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: senta28 »

Życzę super udanego pobytu :kwiat:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

W Krystynie byłam 3 lata temu, wówczas to Krystyna była remontowana. Balkony są w nowej części, a łączniku nikt nie nie mówił ale znajoma była i wspominała, że takowy jest... Jestem ciekawa tego dużego basenu... czy to ten który był, czy jest nowy? Wyjeżdżam do Krystyny ponownie w połowie września i cieszę się bardzo :)
ODPOWIEDZ