Co to jest KP i dlaczego

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
cypis76
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 sty 2017 19:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Co to jest KP i dlaczego

Post autor: cypis76 »

Witam. Ktoś mi kiedyś napisał że posiadacze KP mają 50% zniżki np na parking. Proszę o podpowiedź co to jest KP i kto to posiada ?
forumowicz

Re: Co to jest KP i dlaczego

Post autor: forumowicz »

Cypis , może to chodzi o Kartę kierowcy?, albo skrót dla posiadających niepełnosprawność i uprawniający do parkowania w wyznaczonych miejscach i rzeczywiście są zniżki w opłatach.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Karta Parkingowa i na wyznaczonym miejscu dla inwalidy parkuje się bezpłatnie.Parkingi będące w czyichś rękach rządzą się swoimi prawami.Są takie na których się nie płaci,inni dają zniżki a jeszcze inni nic.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

i już wszystko jasne :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Felice pisze:Karta Parkingowa i na wyznaczonym miejscu dla inwalidy parkuje się bezpłatnie.Parkingi będące w czyichś rękach rządzą się swoimi prawami.Są takie na których się nie płaci,inni dają zniżki a jeszcze inni nic.
Tak -Karta parkingowa -ta OFICJALNA Niebieska -wzór unii europejskiej jest wydawana Osoba o określonych schorzeniach
-Był szeroko komentowany temat-post na Portalu.
Owa karta teoretycznie daje możliwość BEZPŁATNEGO parkowania w wielu miastach tak w Polsce jak i za granica są jednak Miasta gdzie nawet posiadanie owej zmusza do opłaty ( Symbolicznej ) np....Kraków .

a tak humorystycznie KP .. chętnie KASA PRZYJMIE druk w księgowości ;)
Nie wiem co Autor miał w zamyśle pisząc temat
cypis76
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 sty 2017 19:20

Post autor: cypis76 »

Bardzo wszystkim dziękuję.... Czuję się usatysfakcjonowany :-) Jestem tylko załamany, że nie ma pokoi jedynek... Jeszcze nigdy nie spałem z facetem, makabra... Wolałbym już z kobietą pokój dzielić...
Zablokowany