TVP1 Alkohol w sanatoriach

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: TVP1 Alkohol w sanatoriach

Post autor: Selene »

NSA tylko zinterpretował przepisy ustawy, która obowiązuje od lat. To oznacza, że w sanatoriach nigdy pić alkoholu się nie powinno. A tymczasem sami wiecie, że w sanatoryjnych kawiarniach półki się uginają od przeróżnych alkoholi powyżej 18%. Tenże alkohol podawany jest w drinkach co powoduje... jego rozrzedzenie :lol: Ale można też wypić czysty, podany w... kieliszku od wina ;) :lol: Jak widać na wszystko jest sposób :lol:
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2013 19:03
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: deremi »

Oni chcą Polakowi czegoś zabronić :lol: :lol: :lol: I to jeszcze z TYCH roczników :lol: :lol: :lol: :lol: Normalnie kurde Benny Hill :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Zastanawiające Co autor poprzez Swój reportarz wg mnie troszkę tendencyjny chciał pokazac czy tez udowodnic .
Lub tez administrator sanatorium.
Oczywiscie mozna alkohol podac w odpowiedniej proporcji ponizej 18% ,ale czy aby wtedy ten alkohol będzie TYM Drinkiem?
Czy wszystko mozna rozcieńczać ?
a moze zarządca jak przedmócy napisali poprostu czekał na profity od ajenta i rozpętał burzę Wszak w niektórych osrodkach 0,04ml wódki to i 12zł !! czyli 0,5l wychodzi..ponad 100zl !!do sprawdzenia w niektorych kawiarniach Sanatoryjnych plus sok sory napój i Drink kosztuje ..15 zł
moze TUTAJ TKWI sedno sprawy.
Wszak na zwykłym piwie z kega mozna nieźle ..zarobić dodając troszkę więcej gazu ..i browar jest po 8 zl za 0,4 l!!choć oficjalnie w szklance 0,5l .
A tak juz na marginesie ,kto chce degustować ten będzie degustowal i zakazy niczemu nie pomoga !!
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013 21:47 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem administrator na zarządca, bo niektózy mogliby pomyśleć, że to ja mam profity ze sprzedaży alkoholu w sanatoriach :))))
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Deremi ,wysiłki ich i tak są skazane na niepowodzenie,Polacy ,przemycą wszystko :roll: :roll: Sprytne kobietki też :roll: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

violet58 pisze:Zbliża się sezon ogórkowy, jeden wziął kasę za wierszówkę, drugi za reportaż - kolejny temat zastępczy. Czas na przyzwoitki i pielęgniarki liczące nogi w łóżkach po 22.00 ;)
Cicho bo dasz temat na następny reportaż :cry:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I niech jasna ******* weźmie za ten reportaż ,obejrzał go sobie mój mąż :evil: :evil: :evil: :evil: I już zaczął robić głupie uwagi :twisted: :twisted: :twisted:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Przecież sanatorium to nie więzienie.....nie trzeba nic przemycać......zawsze jak ktoś chce można się napić poza,mało to lokali .Byle z rozwagą i zero problemów.A kawiarnie w sanatoriach.....to tylko zysk za wynajem,bez alkoholu i tańców ten zysk jak dla ajenta byłby.......cieniutki. :|
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Na kawę za 8-12 zł niewiele kuracjuszy im tam zajrzy :P
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kruszynka :oops: Przede wszystkim Panie mogą przemycić :oops: Ich tak nie sprawdzają :lol: Ale przecież to i prawda: nie umiesz pić- to pij .....rumianek ( od mleczka sraczki można dostać więc też jest niebezpieczne ). Dla niektórych nie mających hamulców to czy dom, szpital, czy też pielgrzymka nie stanowi problemu by sobie narobić siary. :P Pozdrawiam Wszystkich.
Awatar użytkownika
deremi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kiedyś usłyszałem, że leki homeopatyczne to są trucizny tak bardzo bardzo rozcieńczone, że są nieszkodliwe a jednak wywołują reakcję obronne organizmu. Więc ja się pytam: czy alkohol to nie najwspanialszy lek homeopatyczny??????
Tylko, że jak każdy lek- nie można go przedawkować :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ