- Coś dla pań.jpg (10.2 KiB) Przejrzano 197 razy
czas wakacji! jakie macie plany?
Re: czas wakacji! jakie macie plany?
Za chwilę film szkoleniowy z zabójczej meduzy
. Wakacje już blisko, muszę się doszkolić, na wypadek spotkania z meduzą
TVP 1
Zabójcze meduzy (1/2)
12:50Wtorek, 28 maja
film dokumentalny | Wielka Brytania | 2006 | 26 minut |
Biolog morza, doktor Jamie Seymour, prowadzi badania nad meduzą Irukandji. To tajemniczy drapieżca, atakujący nurków i amatorów kąpieli w okolicach Wielkiej Rafy Koralowej, ciągnącej się wzdłuż północno-wschodnich brzegów Australii. Zagrożenie ze strony tego gatunku uświadomiono sobie dopiero wówczas, gdy zginęli tam amerykański i brytyjski turysta. Wyniki badań Seymoura przeczą dotychczasowym sądom na temat tzw. kostkomeduz. Okazuje się, że te prymitywne zwierzęta mają najgroźniejszą broń ze wszystkich organizmów morskich, a poparzenie ich jadem kończy się tragicznie.
TVP 1
Zabójcze meduzy (1/2)
12:50Wtorek, 28 maja
film dokumentalny | Wielka Brytania | 2006 | 26 minut |
Biolog morza, doktor Jamie Seymour, prowadzi badania nad meduzą Irukandji. To tajemniczy drapieżca, atakujący nurków i amatorów kąpieli w okolicach Wielkiej Rafy Koralowej, ciągnącej się wzdłuż północno-wschodnich brzegów Australii. Zagrożenie ze strony tego gatunku uświadomiono sobie dopiero wówczas, gdy zginęli tam amerykański i brytyjski turysta. Wyniki badań Seymoura przeczą dotychczasowym sądom na temat tzw. kostkomeduz. Okazuje się, że te prymitywne zwierzęta mają najgroźniejszą broń ze wszystkich organizmów morskich, a poparzenie ich jadem kończy się tragicznie.
A tak marzyłem o nurkowaniu w Wielkiej Rafie Koralowej. Spotkasz taką meduzę i już jesteś załatwiony
Dobrze, że te nasze bałtyckie są takie miłe i tylko lekko oślizłe
. Kuku nie zrobią
.
Trzeba jechać do sanatorium nad morze (jak przestanie padać)
.
Dobrze, że te nasze bałtyckie są takie miłe i tylko lekko oślizłe
Trzeba jechać do sanatorium nad morze (jak przestanie padać)
Ale już za późno. Nie obejrzy filmu autobiograficznego
. Chyba, że część 2.
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Tu też zdementuję te ochydne plotki rozpowszechniane przez Elvisa ,że niejako ja należę do gatunku tych oślizłych stworzeń .Oświadczam ,że jestem jedna jedyna ,niepowtarzalna Meduza zamieniająca w kamień .Mężczyźni porażeni mym wzrokiem kamienieją na miejscu ...kobiety porażam długością mej sukienki

- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
meduza46 pisze:Tu też zdementuję te ochydne plotki rozpowszechniane przez Elvisa ,że niejako ja należę do gatunku tych oślizłych stworzeń .Oświadczam ,że jestem jedna jedyna ,niepowtarzalna Meduza zamieniająca w kamień .Mężczyźni porażeni mym wzrokiem kamienieją na miejscu ...kobiety porażam długością mej sukienki![]()
![]()
brawo Meduzka
A na filmie było inaczejmeduza46 pisze:Tu też zdementuję te ochydne plotki rozpowszechniane przez Elvisa ,że niejako ja należę do gatunku tych oślizłych stworzeń .Oświadczam ,że jestem jedna jedyna ,niepowtarzalna Meduza zamieniająca w kamień .Mężczyźni porażeni mym wzrokiem kamienieją na miejscu ...kobiety porażam długością mej sukienki![]()
![]()