Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Casandro nie wprowadzaj ludzi w błąd .Nie prawdą jest że jedynki na zasadzie kto pierwszy ten lepszy bo ZUS wysyłając na prewencję MUSI zapewnić pokój do samodzielnego zamieszkania osobom ze szczególnymi schorzeniami i co jeżeli taka osoba się pojawiCasandra pisze:a kiedy dzwoniłeś? bo jak ja półtora roku temu dzwoniłam cztery miesiące przed planowaną kuracją to nie było żadnego problemu z jedynką. Akurat Kujawiak wychodził z założenia że wszyscy, którzy przyjeżdżają są chorzy i przyjmował rezerwacje telefoniczne na jedynkę wg zasady "kto pierwszy ten lepszy", żadne tam zaświadczenia.
Nawet z wyprzedzeniem ie musiałam przyjeżdżać bo mi powiedzieli że jak mam rezerwację to jest to wiążące. Czyżby się zmieniło?!
-
forumowicz
Post Andr58 dotyczył Kujawiaka i do niego się odniosłam.
Zasadę jaką wskazałam zastosowano w tym sanatorium, wtedy gdy ja jechałam. Zadzwoniłam cztery miesiące wcześniej i zarezerwowałam jedynkę. Rezerwacja była wiążąca do dnia mojego przyjazdu.
Zresztą podobną zasadę zastosowałam w Szczawnicy tylko, że to był NFZ wiec pewnie łatwiej.
Więc nie pisz że wprowadzam ludzi w błąd bo nie masz podstaw negować tego co piszę, w końcu to ja byłam w tym sanatorium w tym terminie i ja rezerwowałam tą jedynkę prawda?
- jk111974
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2014 20:49
Dzwoniłam rano do Szczawna,pani była bardzo miła ale niestety pokoi nie rezerwuja,rozdzielaja wedlug przyjazdu i przydzialu.Jedyny plus ze mozna jechac dzien wczesniej ale to trzeba zarezerwowac sobie u nich pokoj i mysle ze wtedy bedzie szansa na pokoj z tarasikiem
-
forumowicz
tak, wcześniejszy przyjazd to jest jakieś rozwiązanie, zwłaszcza że jak piszesz
Powodzenia!"rozdzielaja wedlug przyjazdu i przydzialu"
- jk111974
- Super Kuracjusz

-
forumowicz
Ludzie jeżdżą i przywożą fajne wspomnienia. Poza tym - jeszcze nie jesteś zakwaterowana.
Bądź dobrej myśli! Czasami jest tak że swoim nastawieniem sami generujemy określone sytuacje. Więc trzeba myśleć pozytywnie.
- jk111974
- Super Kuracjusz

No właśnie, Elu, mam pytanie. A co z sytuacją, kiedy np. ZUS zakontraktował 6 jedynek, a osób ze wskazaniami byłoby 15? Wszyscy muszą mieć to zagwarantowane czy robimy losowanie?
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Ale w Kujawiaku było dokładnie tak, jak to opisała to Casandra.wiesniaczkaela pisze: Casandro nie wprowadzaj ludzi w błąd .Nie prawdą jest że jedynki na zasadzie kto pierwszy ten lepszy .
Wiem tylko,ze przy rezerwacji proszono mnie o numer skierowania ZUS. Chyba liczba jedynek w kontraktach była zalezna od danej jednostki ZUS. Ja zarezerwowałam bez problemu, kolega z innego miasta juz nie.