Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ala0302
Na forum od: 16 paź 2016 18:53
Oddział NFZ: Śląski

Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A

Post autor: ala0302 »

Witam wszystkich:-)
25 października wybieram się do Duszinków ze skierowaniem poszpitalnym z NFZ.
Dzwoniłam tam jakiś czas temu żeby dopytać o szczegóły aczkolwiek miła Pani nie potrafiła udzielić mi konkretnych informacji ponieważ nie miała list i stwierdziła, że wszystkiego dowiem sie na miejscu:-) ale ciekawość zżera, jestem dosc młoda (26 lat) i jest to mój pierwszy wyjazd do sanatorium.
Czy ktoś z Państwa kto był już w tym sanatorium będzie tak miły i odpowie na kilka pytań? ( na forum znalazłam kilka tematów ale z dosc starą datą)
- jak wygląda kwestia pokoi? Ilu są osobowe, jakie są szanse dostania jedynki ( strasznie chrapie i gadam przez sen...:-p), czy w pokojach są łazienki? ( niezależy mi jakos bardzo ale dobrze wiedzieć)
- czy z oddziału można wychodzić na spacery? ( przy leczeniu poszpitalnym)
- czy jest WiFi? ( płatne lub bezpłatne)
- jak wyglądają zabiegi? Ilościowo i w ogole czego moge sie spodziewać..( jestem po operacji kręgosłupa, ciagle dolegliwości bólowe i kilka innych problemow z plecami)
- czy jest coś o czym powinnam pamietać jadąc do tego sanatorium? Wziąć coś konkretnego ze sobą co może mi się przydać?
- jak wyglada opieka ? Czy personel jest raczej miły czy jest się czego obawiać :-)

Z góry dziękuje za odpowiedzi i serdecznie wszystkich pozdrawiam :-)
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Duszniki Zdrój Jan Kazimierz A

Post autor: MaryKate »

Byłam w 2015 też na poszpitalnym , taki pobyt niczym sie nie różni od zwykłego sanatorium oprócz tego że nie placi się za pobyt . Pokoje 1,2,3,4 na poszpitalne ciężko jest dostać jedynkę ja dzwoniłam 3 razy ale mi się nie udało i byłam w czteroosobowym i powiedziano mi że nie ma możliwości wyboru dla poszpitalnych . Zabiegi wszystkie na miejscu nigdzie chodzić nie trzeba , basen też jest ja miałam 52 zabiegi ale byłam na inne schorzenie . Przyjęcia od 14 i jeżeli będzie się wcześniej trzeba czekać .
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Insignia 2010 »

Hej witaj pobyt zależny jest od tego do jakiego miejsca się jedzie pokój 1 osobowy powinnaś zarezerwować od razu po otrzymaniu skierowania większą masz szansę na to że go dostaniesz .a jak nie 1 to dwójkę. Wfi z reguły są bezpłatne choć teraz jadę do Rymanowa podobno jest tam płatne. Co uzdrowisko inne warunki i wymagania wszystko zależy od właściciela lokalu w jakim jest pobyt . Zakwaterowanie zgodnie z warunkami hotelowym tz zależy kiedy zaczyna się doba hotelowa ..poprzedni mój pobyt to nfz i tam się zaczynało o 14 teraz ZUS tu mogę od godziny 00 tego dnia kiedy mam skierowanie więc wszystko zależy od właściciela. A tak że szczegółami to dowiesz się dzwoniąc tam lub bezpośrednio już na miejscu pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Bunia »

Witam,

od 4 stycznia i Ja tam będę czerpać same korzyści z wód zdrojowych i borowin :D :lol:

Opinie bardzo pozytywne - przeczytałam :)

Jak wrócę na pewno napiszę moje wrażenia.

Pozdrawiam Bunia
wlodek55
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2016 18:23
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: wlodek55 »

Witam
Ja byłem w sierpniu 2016na po szpitalnym w A jedzenia rewelacja zabiegi tak jak wszędzie ja byłem po operacji barku (zerwanie ścięgna) rechabilitantki bez szkolen(PNF) i tam mogło nastąpić ponowne zerwanie między pobytem szpitalnym a sanatoryjnym żadnej różnicy zabiegów chyba 6 w tym siorbanie tej świńskiej wody po której bolał żołądek co do pokojów to są szanse na 1 osobowy trzeba dzwonić szybciej i mówić ze się chrapie ja dzwoniąc ze śpię płytko i chrapacz mnie wykończy i dostałem 1 osobowy być wcześnie rano bo szanse są większe na jedynkie bo więcej chętnych więcej na jedynkie
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam

Duszniki Zdrój - sanatorium Jan Kazimierz A - wróciłam bardzo zadowolona :D
Przywitała mnie burza śnieżna i paraliż komunikacyjny - na szczęście krótkotrwały ;) bialutko bajkowo 8-) przez cały mój pobyt przepiękna zima,w nocy do -22 w dzień do -14 w kolejnych dniach,troszkę mniejszy mróz,pogoda pozwoliła na spacery i wyprawy te dalsze :lol:
Przyjęcie na recepcji sprawnie i szybko , pokój 1 osobowy - ładny,łóżko z wygodnym materacem-dla mnie najważniejsze! Wszystkie pokoje z własnymi łazienkami,i lodówkami.Wizyta u lekarza ekspres :lol: zabiegi super-dobrał do moich dolegliwości.Wszystkie zabiegi na miejscu pod jednym dachem :) - baza zabiegowa po remoncie,pięknie :)
Duży obiekt,można się zakręcić w pierwszy dzień zabiegowy :lol: Basen na miejscu!
Jadalnia bardzo ładna po remoncie,panie kelnerki bardzo miłe,można poprosić o zamianę godziny posiłku ,np.kolacja z g.17 na 18,30 - w przypadku jak się jechało indywidualnie - dalej poza Duszniki
Sanatorium położone w parku,na przeciw pijalni,muszli koncertowej i kawiarni Parkowej czy Zdrojowej -zawsze mi się myliło :lol: oczywiście w kawiarni tańce,codziennie od 19 do 22 w soboty do 23-.Druga kawiarnia za Janem Kazimierzem- Werona - tańce we wtorki i czwartki,kręgielnia,pyszne jedzonko i ciasteczko. Polecam kawiarnie w rynku Dzień Dobry z pysznymi deserami i ciastem,i pychota czekolada na gorąco z likierem pomarańczowym-musowo było się rozgrzać inaczej byśmy zamarzli :lol: sprawdzony lokal -godny polecenia to NEO RETRO jedzonko smaczne i pyszne grzane piwo - z rodzynkami,miodem i pomarańczą 8-)
Do mojego wspaniałego wypoczynku przyczynili się poznani tam kuracjusze :D :serce: :kwiat: Dziękuję że Was poznałam! i oczywiście mój mąż - sprawca przyjęcia urodzinowego-miałam urodziny wyjątkowe :serce: :serce:

Zieleniec - do którego można dojechać skibusem za darmo-w okresie zimowym,polecam jedyna w Polsce wioska narciarska 26 różnego rodzaju wyciągów.My wjeżdzaliśmy wyciągiem pomarańczowym malutki spacerek w górze do sąsiadów na herbatkę z rumem i knedliki na słodko z borówkami - miodzo,a uczta miała miejsce w Masarykowa Chata. Zieleniec przepiękny bialutki Baśniowy :serce: :kwiat:

Duszniki Zdrój polecam z całego serca i mogła bym pisać i pisać ale pędzę do pracy .

Pozdrawiam serdecznie Bunia.
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witam.Bunia, czy w Janie Kazimierzu oferują diety?Interesuje mnie lekkostrawna, ewentualnie cukrzycowa. Pozdrawiam 8-)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

nusia :kwiat:
oczywiście że jest dieta lekkostrawna i cukrzycowa .
Pozdrawiam :)
a kiedy jedziesz :?:
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witaj! Pobyt od 23 czerwca 2017. Cieszę się, bo termin wprost wymarzony!Przede wszystkim zregeneruję się,odpocznę i może stracę co nieco w obwodzie :twisted:
Czy można liczyć na gimnastykę w basenie? Pozdrawiam.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

tak można liczyć na gimnastykę w basenie , chyba ci co chcą to wszyscy mają , bylam 2 lata temu i nie było problemu z dostaniem gimnastyki w wodzie basen na miejscu jest :)
ODPOWIEDZ