Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Fionka »

AgaC pisze:A w jakim regulaminie jest taki zapis?
Aga na 100 % to czytałam ale sierota nie zapisałam i teraz nie pamiętam ale może znajdę .To lektura na długie zimowe wieczory :lol: Wykaz ile czego musi być, chyba nawet podany metraż na jednego kuracjusza.Piszę -ponoć bo to wiadomość z tzw. drugiej ręki a sama tego nie widziałam więc nie mogę być pewna.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Wytyczne czytałam, ale zdaje mi się,że nie ma tam nic o tym,że jedynka tylko na zalecenie lekarza....
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

emik pisze:Elu, ależ Kujawiak ma jedynki a jakże. I od tego roku też już wymagają zaświadczeń. Sztani sprawdził :)) Wolałabym być w pokoju z osobą nadmiernie owłosioną niż nadmiernie chrapiącą. Ostatnimi czasy byłam kilka dni w szpitalu w pokoju trzyosobowym. Miałam wszystkie rodzaje zatyczek. Chrapanie mojej współlokatorki dawało sobie radę ze wszystkimi:)) Tak chrapiącej osoby jeszcze nie spotkałam.
I jeszcze jedno - taka prywata do Eli. Jak będziesz w Ciechocinku i będziesz miała chwilę, zajrzyj sobie na basen w sanatorium "Przy Tężni". Taki trochę gadżeciarski, ale sympatyczny. Pozdrawiam :))
A jutro trzymamy kciuki za anię.
Chrapanie jest uciążliwe dla współlokatora a owłosienie dla chorego.Bardzo współczułam tej dziewczynie.Był maj a ona przez pół dnia w łazience .To bardzo krępująca przypadłość a ludzie potrafią być okropni.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aga tak jak pisałam było tego od groma .Interesowałam sie tym w okresie wiosennym w ubiegłym roku.Dopytałam w siedzibie łódzkiego ZUS i poszłam po zaświadczenie.Ktos pisał i miał rację że to lekarz na komisji tak jak np. omija te magiczne 200 km i wskazuje odległy region ze względu na wskazania zdrowotne tak i w tej sprawie powinien być dopisek.Wiadomo by było czy i ile takich osób można skierować albo dostosować inne lokum Tylko nie wiem dlaczego my szaraczki o tym wiemy a instytucje nie.Przy ich zasiedziałych formach działania to za chwilę piasku na pustyni zabraknie.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Witam serdecznie ja juz po komisji przemila Pani orzecznik i miejsce super Dziwnowek nad morzem od 28 lipca
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aniu :D :D :D Gratulacje.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

:D :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Aniu ale masz farta :D :D :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marcelinko dobro odpłaca dobrem.Naszej Ani się to należało :D :serce: Ty też dostaniesz wymarzone miejsce :serce:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Aniu, gratuluję serdecznie.
Napisz mi, czy sama zasugerowałaś miejsce wyjazdu, czy ten Dziwnówek był wśród tobie zaproponowanych?
Napiszcie mi, czy Łódź ma inną pulę przydziałów niż Tomaszów? (obydwa w woj. łódzkim) Czy jest to możliwe? Czy zależy od punktu widzenia pracowników ZUS-u?
ODPOWIEDZ