23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kser
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2013 21:06

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: kser »

Witam,
mam skierowanie na 21.03.2013. Jak się przygotować do takiego turnusu? Jadę pierwszy raz.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam i pozdrawiam :) Pytasz jak się przygotować,cóż jak na dłuższy.... wyjazd.Trochę ciuchów sportowych aby było wygodnie na zabiegach.Będzie gimnastyka może grupowa może indywidualna,może być basen bo Wojskowy takowy ma.Jak borowina,perełka lub hydromasaż w kapsule to tu nic niepotrzeba oprócz ręcznika.Są zabiegi prądami,masaże.Niwiadomo co lekarz przepisze,ja miałam 64 zabiegi ale wsumie do obiadu udało się wyrobić.Ogólnie byłam bardzo zadowolona z zabiegów,choć rozpisane po trzech pawilonach.No i te schody.....dużo ale teraz na czwarte piętro śmigam że ho,ho.Jeśli lubisz tańce bo te można uskuteczniać w Zdrojowej,Kaprysie,Piekiełku i Sielance to nie obowiązują jakieś szczególne konwenanse.Jest gdzie spacerować.Wypić dobrą kawkę i super ciacha w Wiedeńskiej.W Wojciechu pijalnia wód .A tak najważniejsze dobry humor i fajne towarzystwo i Lądek Twój.Pokoiki dwuosobowe z łazienkami ,standard,ciepłe,balkoniki.Jedzenie jak dla mnie dobre i wystarczające,miałam dietę.Jest wifi darmo,telewizorki za opłatą ,czajniki ,kubki,sztućce,talerzyki.Cóż można chcieć więcej.życzę słonecznej pogody,super towarzystwa,masz pytania wal śmiało :)
kser
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziekuje za pomoc, juz sie nie moge doczekac wyjazdu! Czy to prawda, ze na basen potrzebny jest czepek?
Awatar użytkownika
blondynka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2013 21:46

Post autor: blondynka »

Czy nikt nie będzie się rehabilitował w 23 WSZUR w drugiej połowie kwietnia??? :(
Sama tam będę??? :cry: :oops:
Awatar użytkownika
blondynka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2013 21:46

Post autor: blondynka »

kser pisze:Dziekuje za pomoc, juz sie nie moge doczekac wyjazdu! Czy to prawda, ze na basen potrzebny jest czepek?
Tak, na basen do ćwiczeń i na ten do pływania musisz mieć czepek
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Witajcie, najważniejsze to zabrać ze sobą dobre humory,pozytywne myślenie i .... kasę. Ja byłam w Lądku dwukrotnie, pierwszy raz 2008r. noclegi w 23 Wojskowym, drugi raz w listopadzie 2012roku, zakwaterowanie w Wojciechu. Oczywiscie baza noclegowa w Wojciechu zdecydowanie lepsza, pokoiki przytulne w wysokim standardzie, na wyposażeniu był czajnik a nawet lodówka, TV za odpłatnością, ręczniki wymieniane raz w tygodniu. Jedynym minusem w Wojciechu był brak stołówki, na posiłki chodziłam do Adama, zabiegi odbywają się i w Wojciechu i w Adamie. Jesli chodzi o 23 Wojskowy, tam warunki trochę gorsze, ale ja trafiłam na pokój po remoncie, stołówke miałam na miejscu. Co do zabiegów faktycznie musiałam sie nabiegać, miałam w czterech różnych budynkach. No i te nieszczęsne schody, na początku dawało w kość ale pod koniec turnusu kondycja że ho, ho. Faktycznie w Wiedeńskiej fantastyczna kawa i torty wyśmienite. Potańcówki codziennie - w Zdrojowej, Piekiełku, Wojskowej, Kaprysie, Sielance.Jest też jaskinia solna, z której równiez korzystałam, relaks fantastyczny. No i są też organizowane wycieczki(za odpłatnością) była do Pragi, Wiednia, Wrocławia(Panorama Racławicka) itp. Pozdrawiam
kser
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Czepek juz mam
KrzysiekG
Na forum od: 13 kwie 2013 23:57

Post autor: KrzysiekG »

Mam skierowanie do tego sanatorium w terminie 24.04.13-15.05.13.
Będę jechał sam, samochodem z Łodzi. Poszukuję chętnych na podróż. Mogę zabrać 1-3 osoby.
ania_wro
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2013 09:12

Post autor: ania_wro »

Czy ktoś będzie jechał w terminie 27.06.2013 r. z Wrocławia? Byłoby miło. :)
ania_wro
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2013 09:12

Post autor: ania_wro »

Nikt z Wrocławia nie wybiera się do Lądka 27-go czerwca :?:
ODPOWIEDZ